Отиде ли до 2.55лв, товаря колкото мога!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Горките ЕВЪР, до кога ли ще трябва да изкупуват акциите на доверието...
Май за днес хората, които биха продавали на по-малко от 2.94 свършиха. Интересно е до къде ще стигне най-големия холдинг в България. Като станат 2.50 ще си купя.
Аз имам 100 акции, наследени от баба ми. Даже не са в кобоса и единственото нещо, което ме спря да ги продам е, че ме мързеше да ходия до Евър.... Как можаха така да се изложат миналата година...
Коментар
-
Доверие обединен холдинг
В момента холдинга работи по няколко проекта, които се финансират със средствата от втората облигационна емисия, която холдингът пласира през есента на миналата година в размер на 4.5 млн. евро. В Пловдив се изгражда жилищен комплекс, край гр. Рила винарска изба, а в Панагюрище беше открита наскоро фабриката за производство на ризи.
v-k Dnevnik
Коментар
-
Първоначално изпратено от aazНе е ли време за купувай когато всички плачат, продавай когато се радват?!Софикса,какво би казал по въпроса?
след големия спад който последва в последните 8 месеца, едва ли може да пада още продължително време акцията.
въпрос на време е плавно да се повиши.
Коментар
-
Абе, какъв дивидент, какви 5 лева, те продадоха активи на стойност десетки милиони и отчетоха от тях 1-2 млн приход, а ще ни топлят 5-10 стотинки на акция. Загубата на един инвеститор не избягал през Октомври 2005 при нива 5.20-5.30 е 2.30 на акция, та какво ли ще го успокоят 5 стотинки повече. Да не говорим че Март 2005 акциите вървяха по 7 лв., а сумати народ, включително и големи инвеститори, ИД, и портфолио мениджъри за сметка на доверители и чужди инвеститори тогава товареха с десетки хиляди акции.
През Октомври Г. Бисерински пръв отвори очите на заблудените че Доверие се източва и за пръв път пазарът реагира, като наказа холдинга с масови разпродажби, въпреки уж добрият тримесечен отчет и обявената печалба в него.
В Доверие Холдинг, трябва много неща да се променят и пак трудно ще се възвърне загубеното "доверие" щото пазарните участници вече не са така наивни като преди 2-3 години и да купуват всичко и да вярват на всичко обявявано от компаниите.
Ако цената до 2 месеце е 2.50 каквито очаквания имат някои хора, какво ще ги стоплят 5 стотинки дивидент повеч.
За сравнение IHLBL не дава никакъв дивидент но инвестиралите получават многократно по-добра доходност чрез стабилността и покчването на цената на акциите, спрямо други ходинги пускащи по някоя стотинчица дивидент.
Коментар
-
Вчера написах:
"Здравейте!
Бих искал да попитам , притежателите на акции от ДОВЕРИЕ ОХ доволни ли са от проектопредложението за размер на брутен дивидент за 2005г. в размер на 0,053763лв на акция ?
Лично аз смятам, че при печалба от 2160000лв.за 2005 дивидента би трябвало да бъде в диапазона 0,12лв-0,14лв на акция.
Поздрав! "
Странно , че никой не взе отношение по този въпрос.
Явно акционерите на ДОВЕРИЕ ОХ не четат този форум,или не ги е грижа какво се случва с парите им, оставяйки шепа хора (УС на холдинга ) да решават вместо тях . А това е жалко.
Смятам , че акционерите на холдинга заслужават полагащото им се уважение и в тази връзка те трябва да получат подобаваща доходност за инвестицията си!
Поздрав!
Коментар
-
Здравейте!
Бих искал да попитам , притежателите на акции от ДОВЕРИЕ ОХ доволни ли са от проектопредложението за размер на брутен дивидент за 2005г. в размер на 0,053763лв на акция ?
Лично аз смятам, че при печалба от 2160000лв.за 2005 дивидента би трябвало да бъде в диапазона 0,12лв-0,14лв на акция.
Поздрав!
Коментар
Коментар