Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Last edited by Zdravko74; 28.02.2025, 12:35.
- 7 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
По полека с ефекта на пружината, защото много хора още го чакат този ефект в Химимпорт, ЦКБ, Дървени Храни и още ред други !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
По полека с ефекта на пружината, защото много хора още го чакат този ефект в Химимпорт, ЦКБ, Дървени Храни и още ред други !
https://forbesbulgaria.com/2021/01/2...E%D0%BB%D0%B4/
Акциите на „Доверие – Обединен холдинг“ се търгуват на Българската фондова борса, а пазарната капитализация на дружеството в края на 2020 г. е 60 млн. лв.
при чичо няколко години да не мръднат акциите и го обявяват за злодей и манипулаторdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Ефекта на пружината! Това е което ни задържа в позицията.. виждали сме го толкова много пъти на БФБ и толкова много пари сме изкарали от този феномен.. и вярваме че още го има и ще се прояви в един момент
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
От средата на миналата година всъщност увеличения фрее-флоат отива в обратното изкупуване, което отнема и още 24 хил.от търгуемите акции.
Влиянието на мажоритаря по позицията не е толкова в реална търговия, колкото в главите ни.
Иначе до нивата на фрее-флоат от 2022 г. има още.27,02,25 146378 12940339 12,02,25 146384 12938874 07,01,25 146381 12936806 29,11,24 146400 12936920
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Защо? Нима е проблем последните години да се влезе с няколкостотин K в Шелли? Или в увеличението на Органика? На когото му е тясно тук спокойно може да излезе на NYSE и NASDAQ и да развърти милиардите си
Има колкото искаш опции вместо да се кисне в наникъде мърдащото Доверие. Времето също е пари
Ефекта на пружината! Това е което ни задържа в позицията.. виждали сме го толкова много пъти на БФБ и толкова много пари сме изкарали от този феномен.. и вярваме че още го има и ще се прояви в един момент
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Къв ти е капиталът, ако смея да запитам, че с 10к е едно, със 100К е друго, с 1 млн е трето, а с 10 млн е четвърто
Има колкото искаш опции вместо да се кисне в наникъде мърдащото Доверие. Времето също е пари
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Неуместни докога? В кой точно момент "Доверие" става "Химимпорт", или пък обратното "Химимпорт"- "Доверие"?
Моите 4 стотинки по темата с "4-те лева печалба на акция на година", за които не било важно дали се разпределят или не:
1) До знанието на широкия пазар не са сведени капиталоемки инвестиционни намерения от страна Доверие Обединен Холдинг.
2) Не е изключено и няма да е прецедент на БФБ положителният финансов резултат в последните години да бъде пренасочен.
3) Дали поне сините чипове връщат към инвеститорите има значение за климата на цялата борса.
4) И индивидуалните, и институционалните участници не могат да инвестират в нови начинания, ако не разполагат с ресурс, съответно липсата на натиск върхи компаниите да споделят печалбите си води до потискане на инвестиционната активност.
- 4 Харесвания
Коментар
-
От средата на миналата година всъщност увеличения фрее-флоат отива в обратното изкупуване, което отнема и още 24 хил.от търгуемите акции.
Влиянието на мажоритаря по позицията не е толкова в реална търговия, колкото в главите ни.
Иначе до нивата на фрее-флоат от 2022 г. има още.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Къв ти е капиталът, ако смея да запитам, че с 10к е едно, със 100К е друго, с 1 млн е трето, а с 10 млн е четвърто.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Такива въпроси могат да възникнат само за хората непривърженици на портфейлната теория. Ако нямаш позиция в една акция над 6-7% от портфейла и едни минимум 10-15 % кеш в портфейла, няма как да имаш такъв казус...
Коментар
-
Да споделя и аз моите наблюдения за фри-флоута. Факт е че през 2024 се увеличи със 185 496 акции, основно в резултат на продажбата от страна на Софарма, докато другите двама акционера с над 5% Телекомплект (без промяна) и Калиман (+664 акции) почти не си промениха участието. Тоест Софарма натискаше пазара без свързаните компании с над 5% да купуват. От началото на 2025 до 6 февруари (датата на засичане на акционерите с право на глас на ОСА), Калиман си е намалила дела с 23 144 акции, докато фри-флоута се е увеличил с 348 акции, тоест или Софарма или Телекомплект е закупил акциите. Доколкото знам Софарма не търгува в този период, което означава че Телекомплект е закупил акциите, но пък те от години не са търгували. Интересно е дали все пак Софарма не е започнала да купува? Странно ми се видя, че за първи път има толкова слабо участие на ОСА (нито Софарма, нито Телекомплект са в протокола на упражнилите глас), което може и да означава че не искат да разкриват кой купува.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Да не би да е незаконно да продава? какво да направи КФН? Да го вкарат в затвора човека, защото е решил да си продава акциите? То това даже и по комунизма го нямашеПазара е това което е. Нямаме контрол върху него, а само върху нашите реакции. Не винаги по-големият изяжда по-малкия. Доста често по-бързият изяжда по-бавният. Така че може би просто трябва да промениш стратегията си, ако нямаш достатъчно сили да контролираш. Както вече приказвахме в другата тема Меси може да бие Тайсън на футбол, но Тайсън не може да бие Меси на бокс
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Това категорично не е вярно. Ако ще чакам 4-5г някоя акция ще си изпълни целта, това означава че пропускам възможности капиталът ми да работи по-добре някъде другаде. За мен максимум чакане е 3г, ако дотогава не видя раздвижване ще гледам да се отърва.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЩе ме убиете с тези лафове - седя и се смея на инвеститори с по 20 години стаж на БФБ
3. За дългосрочността ви го е казал Алонсо, а и уайлд ат харт - щом вярвате и сте убедени в дадена позиция, какво по-хубаво от това да имате възможност да си товарите на нива с 20-50-70% под реалната цена (според вас). Аз така си товарих в една друга компания, когато всички ми се смеехте, но бях убеден какво ще стане, само не знаех кога - е, случва се там и още ще се случва. Ако вярвате, че и тук ще се случи, какво ви бърка, че ще е след 2-3-5 години?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар