IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Ако приемем че чичо продава, по твоята логика цената трябваше да е доста по смачкана отколкото се случва на практика(продавача не рути много).По приемливо според мен е че счита тези позиции за по-скъпи от справедливата според него стойност и съответно продава за да освободи кеш, както правим всички с позиции които са ни на печалба.
    Аз допускам /само допускам/, че Чичо иска увеличение на определна цена и я догажда с някакви за него стотинки, които на нас ни се виждат големи пари. Може и да бъркам, това е просто теза. Да говорим, че за Чичо 50 000 акции от Доверие са разпиляване е несериозно.Това за него са 5 акции...
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      1. Не съм убеден в твоята логика. В случай, че г-н Донев искаше да разводни капитала на Доверие щеше да го е направил отдавна. Защо да чака и да разпилява акции на пазар? Няма логика.
      2.Освен това при прекалено разводянване винаги има риск някой друг да вземе правата на служебният аукциона и г-н Донев да се окаже с някой неприятен за него съдружник, или да трябва да се черви пред молдовската централна банка и да влиза в обяснителен режим за акционерната структура. Така погледнато значително увеличение с цел размиване няма логика и не вярвам да бъде осъществено. Възможни са малки увеличения, но те не оправдават натискане на цена.
      3. Пък и да не забравяме, че никой не е по-голям от пазара и при един бул маркет биковете ще вземат много акции, които няма как да бъдат възстановени на подходяща цена.
      4. Затова е по-добре да се търси друго обяснение на ситуацията. Има десетки възможности от това някой да има да продава дадени бройки, през натискане на цената с цел да се вземат бройките на някой друг, до какво ли още не. За мен се обръща твърде много внимание на това кой какво правел. Важното е какво мислим ние, че има смисъл да бъде направено. Поне аз си мисля така.
      Ехаа , безкрайно съм поласкан, че dddd все пак чете какво пиша. Не мога да разбера само защо го прави толкова избирателно, а уж мъжкар голям . Когато му се задават конкретни въпроси с висок приоритет не ги вижда, но когато изпитва съмнение в самия себе си за дадени инвестиции или намерения, вече се вслушва в мнението дори на някакъв лузър и подсъзнателно очаква неговото одобрение, очаквайки да се изложи и по този начин да затвърди неговата си теория. Знам обаче със сигурност , че това /избирателното четене на dddd/ не се дължи на двоен аршин от негова страна, а на моята неспособност да разбирам нещата .

1. Донев също е бил изненадан за сделката в Молдова, колко отдавна смяташ, че е могъл да го направи това увеличение? Преди това не му е трябвало! Моля те напиши колко акции Донев е "разпилял" и колко има пряко и косвено! Притесненията ти биха били обосновани ако говорим за развита борса, но при нас с 0,09% от капитала може да направиш цената на акцията каквато си поискаш!
      2. Тази твоя теза е елементарна в моите очи и противоречи доста с другите ти мнения. Значи допускаш, че има големи риби, които в момента гледат БФБ, облизват се за Доверие, но изчакват увеличението на капитала което се прави от Донев, за да го прецакат самия него ? Те нямат пари и не искат да купуват на 3,40, но за увеличението ще влезнат в жесток бой със създателя на това увеличение и държащ огромна част от правата ?!?! Виж му историята на Донев и виж как прави нещата.
      3. Какъв бул маркет, какви 5 лева... хахах? Ако Донев иска цена от 3,20 тук да ви видим големите умници и успешни играчи докъде я ще я докарате! Я да ви видим и при Хим групата например колко ви е голям пазара?!?! Ако ТИМ решат цена от 2 лв например, колко стотин милиона имате заделени вие успешните, за да им се противопоставите и пазарът да е цар? Доста е наивно да се говори на БФБ, че пазарът е цар. Цар тук са хората с пари, а те са мажоритарите! Ще съберете/ събереме 10-20-50 млн лв - всеки един мажоритар ще ви/ ни изяде за закуса!
      4. Колкото и да те смятам за недостоен и комплексиран човек, не вярвах, че ще стигнеш до такова дъно, за да исказваш тезата, която съм подчертал в червено.

Моят съвет е да слушаш какво ти говорят хората до теб които по една или друга причина ти казват нещата. Ти си знаеш. А може и да си прав, че някой голям може да се намеси при определянето на цените. Напълно съм уверен, че човек с толкова голяма история и печелби би могъл да не се съгласи с цените на мажоритарите и да разбие статуквото. Това си ти, няма друг с толкова успехи и самочувствие!

П.П. Да дадеш заем от 80 млн. на компания от която продаваш бройки трябва да има някакво обяснение. Ако реално искаш да продаваш защо им даваш този заем? Ако държиш да им дадеш този заем, защо продаваш?
      Last edited by 15%; 02.12.2020, 23:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Логиката /може би/ е че при тези 2 дружества може да има увеличение на капитала, а при мама - не! А при увеличение на капитала е добре за големите акционери да намалят тежеста на малките. Тоест ако се набират 100 лв нов капитал те да бъдат разпределени в 100 акции по 1 лев, а не на 10 акции по 10 лева. По този начин тежеста на малките и техните % участие намаляват. Иначе привлечените нови пари са си константа и еднакви като абсолютна стойност и в двата варианта.
        Просто разсъждения...
        Ако приемем че чичо продава, по твоята логика цената трябваше да е доста по смачкана отколкото се случва на практика(продавача не рути много).По приемливо според мен е че счита тези позиции за по-скъпи от справедливата според него стойност и съответно продава за да освободи кеш, както правим всички с позиции които са ни на печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Логиката /може би/ е че при тези 2 дружества може да има увеличение на капитала, а при мама - не! А при увеличение на капитала е добре за големите акционери да намалят тежеста на малките. Тоест ако се набират 100 лв нов капитал те да бъдат разпределени в 100 акции по 1 лев, а не на 10 акции по 10 лева. По този начин тежеста на малките и техните % участие намаляват. Иначе привлечените нови пари са си константа и еднакви като абсолютна стойност и в двата варианта.
          Просто разсъждения...
          Не съм убеден в твоята логика. В случай, че г-н Донев искаше да разводни капитала на Доверие щеше да го е направил отдавна. Защо да чака и да разпилява акции на пазар? Няма логика. Освен това при прекалено разводянване винаги има риск някой друг да вземе правата на служебният аукциона и г-н Донев да се окаже с някой неприятен за него съдружник, или да трябва да се черви пред молдовската централна банка и да влиза в обяснителен режим за акционерната структура. Така погледнато значително увеличение с цел размиване няма логика и не вярвам да бъде осъществено. Възможни са малки увеличения, но те не оправдават натискане на цена. Пък и да не забравяме, че никой не е по-голям от пазара и при един бул маркет биковете ще вземат много акции, които няма как да бъдат възстановени на подходяща цена. Затова е по-добре да се търси друго обяснение на ситуацията. Има десетки възможности от това някой да има да продава дадени бройки, през натискане на цената с цел да се вземат бройките на някой друг, до какво ли още не. За мен се обръща твърде много внимание на това кой какво правел. Важното е какво мислим ние, че има смисъл да бъде направено. Поне аз си мисля така.

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Аз също не мога да разбера логиката, да мачка по тези две позиции.
            Просто разсъждения...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Тук и при СФТРД май чичо Оги днес пусна студения душ и охлади ентусиазма

Докато при Сфарм цената е обвързана с резултатите, то за ДоХ и СФТРД няма логика от този натиск...
              Аз също не мога да разбера логиката, да мачка по тези две позиции.

Коментар

• Тук и при СФТРД май чичо Оги днес пусна студения душ и охлади ентусиазма

Докато при Сфарм цената е обвързана с резултатите, то за ДоХ и СФТРД няма логика от този натиск...
                Last edited by tony1975; 02.12.2020, 20:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                  Не, че е кой знае какъв индикатор, но към момента за Доверие:
                  Сума купува: 22 705 ........Сума продава 5 715
                  Това е само,което се вижда. Но очаквам пак изненадани.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение

Отговор, - че си от тея третите, когато пада но не ти стиска да купиш евтино.
                    не разбрах съвсем отговора, но гледам, че сектата го лайква ..

Коментар

• Не, че е кой знае какъв индикатор, но към момента за Доверие:
                      Сума купува: 22 705 ........Сума продава 5 715

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                        когато катери - всички са доволни, гушките растат, когато пада - пак всички са доволни - могат да допълват евтино! Що е то?
                        Отговор, - че си от тея третите, когато пада но не ти стиска да купиш евтино.
                        Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Бичия пазара обича най-много този тип акции. Ако тръгне БФБ-то най сетне, тук ще стане лудница
                          Има изгледи да станат и 2те, заредил съм тук яко Номер 1 в портфейла ми е

Коментар

• Бичия пазара обича най-много този тип акции. Ако тръгне БФБ-то най сетне, тук ще стане лудница

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                              когато катери - всички са доволни, гушките растат, когато пада - пак всички са доволни - могат да допълват евтино! Що е то?
                              Последен шанс за евтино

Коментар

• когато катери - всички са доволни, гушките растат, когато пада - пак всички са доволни - могат да допълват евтино! Що е то?

Коментар

Working...
                                X