Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнениеИзглежда,че продавачите скоро ще бъдат пречупени.
Гигантско затапване.Last edited by tony1975; 12.11.2021, 12:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тук имаме фундаментални различия за това, къв е смисълът от форума - за мен е обмяна на мнения (без обиди, най, удри, шит и т.н.), а мненията няма как да се еднотипни, и по добре да не са. За теб май не е така - всеки, който не е с мен и не вика НАЙ, е против мен. И то при положение че ти си от най-толерантните...
Та така - успех и дано се реализира и този ти план. За мен е безкрайно рисков и с 0 шанс за успех, ако нямаш инфо от седене на коленце на честния частник. А за степич съм ти казвал, че го познвам от първо лице, единствено число - ще се въздържа от коментар защо изобщо се е навил да се споменава името му заедно с това на родения в београду
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеТук имаме фундаментални различия за това, къв е смисълът от форума - за мен е обмяна на мнения (без обиди, най, удри, шит и т.н.), а мненията няма как да се еднотипни, и по добре да не са. За теб май не е така - всеки, който не е с мен и не вика НАЙ, е против мен. И то при положение че ти си от най-толерантните...Леко дразнещо е...За мен леко, но за някой може и да повече
Та така...Без лоши чувства....
Life won't wait for you.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПИБ вече ще я коментирам при смяна на собствениците, на политиката или само да се бъзикам с адвоката и Харко от село Осеня.Иначе ...пазар...Колко е потенциала, честно казано не ме интересува. Аз си имам стратегия при инвестирането и приемам купуването на една акция като проект. Когато преценя, че този проект е изпълнен или почти изпълнен, преминавам към другия проект.Това се оказа,ч е ми се получава средностатистически на около 3 години. Тук проекта ще ми се изпълни а дали има потенциал на 15-20...100 лева.... Не знам. Аз си подготвям следващия проект, порди което се наложи да продам част от акциите си тук. Все пак нямам неограничен cash inflow....
Колкото до поредното сравнение с Райфата...е нали Степич командва в Молдова, защо да не се търгува на П/Е7 като Райфа?Не съм изчислявал P/B на банките, което май е по-важния коефициент ама все тая. Всеки сам си преценя Груец.
Аз не те агитирам за купуваш Доверие, но ти продължаваш да ми дуднеш на главата, колко надута е акцията.
Та така - успех и дано се реализира и този ти план. За мен е безкрайно рисков и с 0 шанс за успех, ако нямаш инфо от седене на коленце на честния частник. А за степич съм ти казвал, че го познвам от първо лице, единствено число - ще се въздържа от коментар защо изобщо се е навил да се споменава името му заедно с това на родения в београдуNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПИБ вече ще я коментирам при смяна на собствениците, на политиката или само да се бъзикам с адвоката и Харко от село Осеня.Иначе ...пазар...Колко е потенциала, честно казано не ме интересува. Аз си имам стратегия при инвестирането и приемам купуването на една акция като проект. Когато преценя, че този проект е изпълнен или почти изпълнен, преминавам към другия проект.Това се оказа,ч е ми се получава средностатистически на около 3 години. Тук проекта ще ми се изпълни а дали има потенциал на 15-20...100 лева.... Не знам. Аз си подготвям следващия проект, порди което се наложи да продам част от акциите си тук. Все пак нямам неограничен cash inflow....
Колкото до поредното сравнение с Райфата...е нали Степич командва в Молдова, защо да не се търгува на П/Е7 като Райфа?Не съм изчислявал P/B на банките, което май е по-важния коефициент ама все тая. Всеки сам си преценя Груец.
Аз не те агитирам за купуваш Доверие, но ти продължаваш да ми дуднеш на главата, колко надута е акцията.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеразбирам те много добре, само дето в уравнението ти липсва каквато и да е диверсификация и само и едниствено упование в честния частник от Београду. Тази банка вече се оценява на 220-240 милки левчета, т.е. колкото ПИБ. Според теб ПИБ ли е (в добрия смисъл, доколкото има такъв). И какъв пък да ѝ е потенциалът при П/Е около 5? Има доста по-добри опции, ако искаш имърджинг маркетс. да не говорим, че дори в момента RBI се търгува на П/Е 7, редовно плаща дивидент и е диверсифицирана в 15016 пазара в Източна Европа (само в Молдова нямат - странно защо ли).Финансовите пазари не са само БФБ и коленцето на един чичак
Аз не те агитирам за купуваш Доверие, но ти продължаваш да ми дуднеш на главата, колко надута е акцията.Life won't wait for you.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЕдинствената причина да си купиш чичакбанк а не Булбанк, ДСК или Райфата е по-високия потенциал за растеж на акцията, но разбира се е съчетан с доста повече рискове. Тия трите са много по-добри банки.Но те дават дивидент а ЦКБ и БАКБ-не. В последната имах акции и съм много доволен от изхода, но аз не купувах там заради чакан дивидент.Аз купувах поради същата причина, оради купих Доверие. Там имахме нов акционер на каойто заложих, че ще стабилизира банката, ще повиши приходите и печалбата и ще ми донесе капиталова печалба а не дивидент. При БАКБ от 4,5 на 7,40, което ме прави доволен от печалбата. 3000 акции продадох на 7,40 и 2100 продадох м/у 7,30 и 7,35.... всичките купувани на 4,5....Малко но от сърце. Засега при Доверие се повтаря ситуацията в доста по-добра версия в %-но съотношение.Аз не чакам дивидент от Доверие а чакам дивидент към Доверие.Е знаеш добре, че го чаках от догодина и тия 18 млн. /по лев на акция/ ме изненадаха приятно.Сега очаквам дивидента догодина да бъде поне 25 млн. лева. Ще видим.).
Финансовите пазари не са само БФБ и коленцето на един чичакNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
На кого даде дивидент молдовската банка?
Ти дивидент от Доверие дали ще вземеш някога?
Не знам дали ще видя, но историята показва, че ако дружествата са ОК, Чичо дава дивиденти /с всичките му "кусури"/. Личното ми мнение е, че ако нещата се развиват по този начин / дори без увеличение на печалбата/, може да се види дивидент тук след 2-3 години.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от benedict Разгледай мнение
На кого даде дивидент молдовската банка? Ти дивидент от Доверие дали ще вземеш някога?
Ако искаш пък продължавай да слушаш груйчо, дето от 3,20 до 8 гледа с влажен поглед и не може да стопли под шапката.. И така ще си гледате двамката и на 12 лв.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБАКБ колко дивидент даде, откакто я взеха нашите хора, че и ти имаше акции там? А преди това как беше? ПИБ колко дивидент са дали? ЦКБ? Сравни с Булбанк, ДСК, Райфайзен - не съм сигурен, че е само до култура, просто тука е така. Апропо, Райфайзен Интернешънъл стигна 30 еврарки парчето (купувал съм ги на 10) и са си дивидентни - е, вчера са си пуснали пак 75 цента на акция дивидент. Дай ми една причина, за да не си купя тях, а да взема чичанбанк, ако нямам вътрешно инфо и не съм седял на коленце на беуградскио честен частникLast edited by B.Graham; 11.11.2021, 12:11.Life won't wait for you.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар