IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

По полека с ефекта на пружината, защото много хора още го чакат този ефект в Химимпорт, ЦКБ, Дървени Храни и още ред други !
    къде са спрямо преди няколко години тея?

https://forbesbulgaria.com/2021/01/2...E%D0%BB%D0%B4/

Акциите на „Доверие – Обединен холдинг“ се търгуват на Българската фондова борса, а пазарната капитализация на дружеството в края на 2020 г. е 60 млн. лв.

при чичо няколко години да не мръднат акциите и го обявяват за злодей и манипулатор
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ефекта на пружината! Това е което ни задържа в позицията.. виждали сме го толкова много пъти на БФБ и толкова много пари сме изкарали от този феномен.. и вярваме че още го има и ще се прояви в един момент
      По полека с ефекта на пружината, защото много хора още го чакат този ефект в Химимпорт, ЦКБ, Дървени Храни и още ред други !

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

От средата на миналата година всъщност увеличения фрее-флоат отива в обратното изкупуване, което отнема и още 24 хил.от търгуемите акции.
        Влиянието на мажоритаря по позицията не е толкова в реална търговия, колкото в главите ни.
        Иначе до нивата на фрее-флоат от 2022 г. има още.
        Видимо намаляват и акционерите, - може би от "масовката"
        27,02,25 146378 12940339
        12,02,25 146384 12938874
        07,01,25 146381 12936806
        29,11,24 146400 12936920

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Защо? Нима е проблем последните години да се влезе с няколкостотин K в Шелли? Или в увеличението на Органика? На когото му е тясно тук спокойно може да излезе на NYSE и NASDAQ и да развърти милиардите си
          Има колкото искаш опции вместо да се кисне в наникъде мърдащото Доверие. Времето също е пари

Ефекта на пружината! Това е което ни задържа в позицията.. виждали сме го толкова много пъти на БФБ и толкова много пари сме изкарали от този феномен.. и вярваме че още го има и ще се прояви в един момент

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Къв ти е капиталът, ако смея да запитам, че с 10к е едно, със 100К е друго, с 1 млн е трето, а с 10 млн е четвърто
            Защо? Нима е проблем последните години да се влезе с няколкостотин K в Шелли? Или в увеличението на Органика? На когото му е тясно тук спокойно може да излезе на NYSE и NASDAQ и да развърти милиардите си
            Има колкото искаш опции вместо да се кисне в наникъде мърдащото Доверие. Времето също е пари

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Неуместни докога? В кой точно момент "Доверие" става "Химимпорт", или пък обратното "Химимпорт"- "Доверие"?
              Имаше преди доста години едно велико вестникарско заглавие за пенсионните фондове и групите зад тях, което гласеше нещо такова: "Ако не става с Доверие, ще стане със Сила".

Моите 4 стотинки по темата с "4-те лева печалба на акция на година", за които не било важно дали се разпределят или не:

1) До знанието на широкия пазар не са сведени капиталоемки инвестиционни намерения от страна Доверие Обединен Холдинг.
              2) Не е изключено и няма да е прецедент на БФБ положителният финансов резултат в последните години да бъде пренасочен.
              3) Дали поне сините чипове връщат към инвеститорите има значение за климата на цялата борса.
              4) И индивидуалните, и институционалните участници не могат да инвестират в нови начинания, ако не разполагат с ресурс, съответно липсата на натиск върхи компаниите да споделят печалбите си води до потискане на инвестиционната активност.

Коментар

• От средата на миналата година всъщност увеличения фрее-флоат отива в обратното изкупуване, което отнема и още 24 хил.от търгуемите акции.
                Влиянието на мажоритаря по позицията не е толкова в реална търговия, колкото в главите ни.
                Иначе до нивата на фрее-флоат от 2022 г. има още.

Коментар

Къв ти е капиталът, ако смея да запитам, че с 10к е едно, със 100К е друго, с 1 млн е трето, а с 10 млн е четвърто
                  Ти сега като НАЙ-чо започна да си го мериш .

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Такива въпроси могат да възникнат само за хората непривърженици на портфейлната теория. Ако нямаш позиция в една акция над 6-7% от портфейла и едни минимум 10-15 % кеш в портфейла, няма как да имаш такъв казус...
                    Не ме разбра, в най-вероятния случай ти сваля доходността на инвестицията в %

Коментар

• Да споделя и аз моите наблюдения за фри-флоута. Факт е че през 2024 се увеличи със 185 496 акции, основно в резултат на продажбата от страна на Софарма, докато другите двама акционера с над 5% Телекомплект (без промяна) и Калиман (+664 акции) почти не си промениха участието. Тоест Софарма натискаше пазара без свързаните компании с над 5% да купуват. От началото на 2025 до 6 февруари (датата на засичане на акционерите с право на глас на ОСА), Калиман си е намалила дела с 23 144 акции, докато фри-флоута се е увеличил с 348 акции, тоест или Софарма или Телекомплект е закупил акциите. Доколкото знам Софарма не търгува в този период, което означава че Телекомплект е закупил акциите, но пък те от години не са търгували. Интересно е дали все пак Софарма не е започнала да купува? Странно ми се видя, че за първи път има толкова слабо участие на ОСА (нито Софарма, нито Телекомплект са в протокола на упражнилите глас), което може и да означава че не искат да разкриват кой купува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Да не би да е незаконно да продава? какво да направи КФН? Да го вкарат в затвора човека, защото е решил да си продава акциите? То това даже и по комунизма го нямаше Пазара е това което е. Нямаме контрол върху него, а само върху нашите реакции. Не винаги по-големият изяжда по-малкия. Доста често по-бързият изяжда по-бавният. Така че може би просто трябва да промениш стратегията си, ако нямаш достатъчно сили да контролираш. Както вече приказвахме в другата тема Меси може да бие Тайсън на футбол, но Тайсън не може да бие Меси на бокс
                        Къде съм казал че е незаконно? Казвам че го прави преднамерено за да подтиска цената, за което си има свои мотиви.. мога само да гадая. И да, доста отдавна сме на този пазар за да сме се научили, че печелившата стратегия е да си приспособим. Просто ме дразни манипулацията.. как ОД се води за радетел и борец за развитие на БФБ, а в същото време прави така, че все повече играчи да се отказват от неговите акции. Мачкане в Трейдинга, мачкане тук.. убива пазара така.. позитивните новини вече не могат да влияят на цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Това категорично не е вярно. Ако ще чакам 4-5г някоя акция ще си изпълни целта, това означава че пропускам възможности капиталът ми да работи по-добре някъде другаде. За мен максимум чакане е 3г, ако дотогава не видя раздвижване ще гледам да се отърва.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ще ме убиете с тези лафове - седя и се смея на инвеститори с по 20 години стаж на БФБ

3. За дългосрочността ви го е казал Алонсо, а и уайлд ат харт - щом вярвате и сте убедени в дадена позиция, какво по-хубаво от това да имате възможност да си товарите на нива с 20-50-70% под реалната цена (според вас). Аз така си товарих в една друга компания, когато всички ми се смеехте, но бях убеден какво ще стане, само не знаех кога - е, случва се там и още ще се случва. Ако вярвате, че и тук ще се случи, какво ви бърка, че ще е след 2-3-5 години?
                            Това категорично не е вярно. Ако ще чакам 4-5г някоя акция ще си изпълни целта, това означава че пропускам възможности капиталът ми да работи по-добре някъде другаде. За мен максимум чакане е 3г, ако дотогава не видя раздвижване ще гледам да се отърва.

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                              Аз имах доста акции, но разпродадох всичко преди време, защото разчитам ситуацията като такава, в каквато мажо явно се притеснява от нещо в молдова и затова разпродава. Щом той е притеснен и аз съм притеснен. Приех го като знак. Да видим. Следя мача.
                              Е ,ти пък?!Това е несериозно!Ако мажо има някакви притеснения относно Молдова,ще търси на кой да шътне банката.Ако реши да си разпродава акциите на Доверие на БФБ ,предвид месечните търгувани обеми от 50-60хи. акции,ще му трябват 200-300 години ,та тихомълком,без да рути много цената да се освободи от притежаваните от него акции...А бе направо ме караш да пиша глупости с твоите притеснения...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Може Алонсо, може. И го прави.. вижда се през промяната на ФФ. След всяка положителна за акцията новина (дивидент от Молдова, силна печалба на банката, индикации за скорошен край на войната), се появява търсене и цената започва да се покачва, но ентусиазма бързо бива задушен с големи за нашето пазарче продажби и оферти на аска. И след два дни от данните на ЦД разбираме, че това са били продажби от акционер с над 5% дял!
                                Цар Пазар не работи при нас именно защото пазарчето ни е много слабо.. вече го споменах в долния си пост. Няма кой да поеме акции за 3-5-10 млн. лв., така че големия да го заболи от тези продажби и да накърни тежестта на акционерното му участие.
                                Да не би да е незаконно да продава? какво да направи КФН? Да го вкарат в затвора човека, защото е решил да си продава акциите? То това даже и по комунизма го нямаше Пазара е това което е. Нямаме контрол върху него, а само върху нашите реакции. Не винаги по-големият изяжда по-малкия. Доста често по-бързият изяжда по-бавният. Така че може би просто трябва да промениш стратегията си, ако нямаш достатъчно сили да контролираш. Както вече приказвахме в другата тема Меси може да бие Тайсън на футбол, но Тайсън не може да бие Меси на бокс
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X