IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз имах доста акции, но разпродадох всичко преди време, защото разчитам ситуацията като такава, в каквато мажо явно се притеснява от нещо в молдова и затова разпродава. Щом той е притеснен и аз съм притеснен. Приех го като знак. Да видим. Следя мача.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Тема за размисъл за теб и Алонсо

Хубаво компанията прави по 4 лева към момента на акция, но при едно очаквано разводняване на капитала тези 4 лева на акция няма да са 4
      Такива въпроси могат да възникнат само за хората непривърженици на портфейлната теория. Ако нямаш позиция в една акция над 6-7% от портфейла и едни минимум 10-15 % кеш в портфейла, няма как да имаш такъв казус...
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Хммм, не знам дали е точно така.Аз например устисках една част от Свилоза с тази идея и не се случи нищо такова.
        Разбира се,че и това го има....Пък и там е малко комплицирано,Краси може да събира пари за полет до Марс,знам ли го...Нали той беше по Комоса,да не го бъркам с някой друг...

Коментар

• Супер си е акцията :-)
          Според мен проблема има в структурата на холдинга ;-)
          Който иска дивидентна доходност трябва да избере друга позиция ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Ами точно обратното е.... и това е най- тъпото,че точно като отпишат едно подобно "тлъсто" дружество,то почва да снася едни "тлъсти" дивиденти,с оглед на това ,че "устискалите" са останали незначително количество...
            Хммм, не знам дали е точно така.Аз например устисках една част от Свилоза с тази идея и не се случи нищо такова.

Коментар

Не виждам друга причина да стоим на тези нива...а въпросът с бабешките акции си стои.

И все пак тези нива са си добри за завръщане в позицията, след изхода от преди три години!
              Без да сравняваме от къде ще се завръща капитала ...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Точно така. А при едно отписване от борсата или с вътрешни врътки , направо си стават 0 /нула лева/! Говоря по принцип /не конкретно за Доверие/ за това как само печалбите имали значение и никой не бил длъжен на другия.
                Ами точно обратното е.... и това е най- тъпото,че точно като отпишат едно подобно "тлъсто" дружество,то почва да снася едни "тлъсти" дивиденти,с оглед на това ,че "устискалите" са останали незначително количество...

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Добър въпрос за размисъл - прав си. При предишните две разводнявания увеличих дела си / на увеличението 21 г. и облигациите миналата /. Ще видим дали и какво разводняване още ще има и дали пак ще направя същото. Изглежда имаш очаквания за ново разводняване?
                  Не виждам друга причина да стоим на тези нива...а въпросът с бабешките акции си стои.

Коментар

Тема за размисъл към теб и Алонсо

Хубаво компанията прави по 4 лева към момента на акция, но при едно очаквано разводняване на капитала тези 4 лева на акция няма да са 4
                    Добър въпрос за размисъл - прав си. При предишните две разводнявания увеличих дела си / на увеличението 21 г. и облигациите миналата /. Ще видим дали и какво разводняване още ще има и дали пак ще направя същото. Изглежда имаш очаквания за ново разводняване?

Коментар

Тема за размисъл към теб и Алонсо

Точно така. А при едно отписване от борсата или с вътрешни врътки , направо си стават 0 /нула лева/! Говоря по принцип /не конкретно за Доверие/ за това как само печалбите имали значение и никой не бил длъжен на другия.

Коментар

• Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

+1

Вчера казах същото на двама колеги от форума след ОСА на WIN вчера- нека ДОХ да прави по 4 лв. на акция на година, пък аз ще си я чакам колкото е необходимо. Сравненията с Химимпорт и други подобни ми се струват неуместни. Прав си и за диверсификацията - като имам и дойни крави и звезди в портфейла, ми изглежда много смислено да държа и толкова печеливша компания, макар и да не знам кога ще има връщане на капитал към акционерите.
                        Тема за размисъл за теб и Алонсо

Last edited by dex; 27.02.2025, 14:56.

Коментар

• [QUOTE=polax;n4252637]
                          Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

По привилегированите беше.
                          Имаше и по привилегии, и по обикновени.

Коментар

• Ще ме убиете с тези лафове - седя и се смея на инвеститори с по 20 години стаж на БФБ

1. Пичове, пазарът се движи от 2 неща - алчност и страх. Вие сте алчни, в което няма нищо лошо, ама после се сърдите, че чичикака ви ебава - ми може, ебава ви. Що не му се сърдихте, като му седяхте на коленцето и ви каза, че ще изстрелва акцията първо от 1 на 6 лева, а после от 3 на 12 лева? Или тогава беше добър, пък сега е лош?

2. Като не става чичикака - продавате и се махате, не е много сложно, нали? В това отношение аз съм много твърд, а също и Здравко - каза си човекът, че след подобни врътки го няма, значи го няма и толкова. Ама вие сте алчни (подчертавам, че няма нищо лошо в това) - е, що мрънкате

3. За дългосрочността ви го е казал Алонсо, а и уайлд ат харт - щом вярвате и сте убедени в дадена позиция, какво по-хубаво от това да имате възможност да си товарите на нива с 20-50-70% под реалната цена (според вас). Аз така си товарих в една друга компания, когато всички ми се смеехте, но бях убеден какво ще стане, само не знаех кога - е, случва се там и още ще се случва. Ако вярвате, че и тук ще се случи, какво ви бърка, че ще е след 2-3-5 години?

4. И финално - ако искате нещо, то не следва да е от чичикака, а от КФН и депозитаря. И то две неща:
                            - да пуснат списък на всички лица с над 1% във всяка публична компания и ежедневно да ъпгрейват развитието с техните акции, както сега правят с фрий флоута, за да се знае кой, какво и как манипулира
                            - да направят списък или индекс с реалните фрий флоутове по компании, т.е. да вкарат всички свързани лица на едно място. И тогава ще лъсне, че ние реално борса нямаме, имаме едни мажовци, дето си играят на цени с подставени лица

Но не искате такива неща, а искате флашки, шапки и коленца, а чичикака да ви каже къде ще надува, за да го фронтрънвате. Е, то и аз искам да резна Меган Фокс, ама тя не знае за мен и моето съществува и колко съм УбаФ и учен, а и е бременна от някакъв льольо
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• [QUOTE=Retro_696;n4252636]
                              Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

Химимпорт - в периода 2015- 2018г е раздавал по 5-6 стотинки дивидент...,или това беше по някакви привилегировани....вече не се сещам?!
                              По привилегированите беше.

Коментар

• [QUOTE=wild at heart;n4252635]
                                Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Химимпорт не считам, че когато и да било би станал Доверие, защото се съмнявам, че някога ще дадат каквото и да било на миноритарите. Това разбира се е мое мнение и не е препоръка за продажба на акции на Химимпорт. Доверие очаквам да започне да дава в някакъв момент, но първо ще опъне още нервите на спекулантите, а Чичо ще посъбере в ниското някоя и друга акция на по-нетърпеливите. Не че одобрявам такива действия, защото Тони е прав, че и ние подкрепяме компанията с парите си при увеличението на капитала и облигационната емисиия и заслужаваме отплата, когато вече има възможност за това, но и Алонсо е прав, че не можем да очакваме Чичо да прави това, което на нас миноритарите ни е най-угодно и то колкото се може по-скоро.
                                Химимпорт - в периода 2015- 2018г е раздавал по 5-6 стотинки дивидент...,или това беше по някакви привилегировани....вече не се сещам?!

Коментар

Working...
                                X