Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
"Брутен държавен дълг | Национален статистически институт" https://www.nsi.bg/bg/content/11477/...8A%D0%BB%D0%B3
Хубаво е и ти и Ван Бастен по долу да не правите евтини манипулации !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Не, честно, когато прочета подобно нещо във финансов форум, при това с 5 лайка, които сигурно ще станат 15, понеже идиоята на умнокраставитета е наистина заразна (без извинения), наистина отварям лаптопа и в почивен ден и опровергавам. Правя го от уважение към теб, защото иначе си свестен форумец и не си мейнстрийм и яхтсмен!
Конкретно - Кака Кокорка заложи такава боНба, че ум да ти зайде в пенсиите - ние, баце, трупаме дефицит тип маляките - не за да строим (капиталовите разходи са на санитарния минимум), а за пенсии, които само надуват инфлацията. Добави малоумното швейцарско правило и още по-малоумното правило за мин заплата = 50% от средната, т.е. самосбъдващо се перпетуум мобиле на увеличение, и гледай сеЙр. Сега с цифри, защото ти ще ме разбереш, а умнокраставитетът ще квичи, че съм копейка:
Година Дефицит пенсии
2019 3 700 000 000
2020 4 700 000 000
2021 7 160 000 000
2022 7 480 000 000
2023 9 630 000 000
2024 11 520 000 000
2019 сме със 120 милиада БВП, т.е. само от пенсиите имаме около 3% дефицит. 2024 сме с около 200 милиарда БВП, т.е. само от пенсии имаме вече 6% дефицит. А догодина, щото пенсиите ще растат, няма как, заложено е в закона, ще сме с около 6,5% дефицит само от пенсии. И този дефицит ще расте, расте, расте, расте...
Сега схвана ли какво направи Кака Кокорка - да, не? Честен частник, баце от Арвард - сущий честен частник като Бг Бъфет от Беуграду. Аман от комунисти с претенциЙ за десни!
Хубаво е и ти и Ван Бастен по долу да не правите евтини манипулации !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЗа догодина са ми надеждите по скоро. Преди това вероятно ще има други интересни неща тук. За това ми говорят сделките с акции на големите акционери.
Това ми говорят звездите :-)))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеБатя, мислиш ли че с тези 22 милиона и нов дивидент от банката след няколко месеца можем да получим най-после някакъв дивидент тука или чакаме пак догодина?Last edited by Батя; 16.02.2025, 15:52.
- 1 like
Коментар
-
Батя, мислиш ли че с тези 22 милиона и нов дивидент от банката след няколко месеца можем да получим най-после някакъв дивидент тука или чакаме пак догодина?
За вярванията, еми завършил съм финанси и пиша в алфата ама ми харева идеята за безплатно здравеопазване и образование, иначе ставаш САЩ или по-лошо Южна Африка дето и полицията си е частна. Скандинавците добре се справят с баланса на ляво и дясно, харесва ми тази система. Бърнито също им е фен и се води ляв, но в САЩ всичко вляво от двете партии се води социализъмdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15-
Това за дълга мисля, че е невярна опорка.
При встъпването на ПП-ДБ бяхме втори /след Естония/ по дълг в ЕС. При излизането на ПП-ДБ бяхме с най-ниския дълг в ЕС. Това са фактите от Евростат, а тиквата и феноменът какво говорят /чрез медиите си/ няма никакво значение. Или поне не би трябвало да има...
Конкретно - Кака Кокорка заложи такава боНба, че ум да ти зайде в пенсиите - ние, баце, трупаме дефицит тип маляките - не за да строим (капиталовите разходи са на санитарния минимум), а за пенсии, които само надуват инфлацията. Добави малоумното швейцарско правило и още по-малоумното правило за мин заплата = 50% от средната, т.е. самосбъдващо се перпетуум мобиле на увеличение, и гледай сеЙр. Сега с цифри, защото ти ще ме разбереш, а умнокраставитетът ще квичи, че съм копейка:
Година Дефицит пенсии
2019 3 700 000 000
2020 4 700 000 000
2021 7 160 000 000
2022 7 480 000 000
2023 9 630 000 000
2024 11 520 000 000
2019 сме със 120 милиада БВП, т.е. само от пенсиите имаме около 3% дефицит. 2024 сме с около 200 милиарда БВП, т.е. само от пенсии имаме вече 6% дефицит. А догодина, щото пенсиите ще растат, няма как, заложено е в закона, ще сме с около 6,5% дефицит само от пенсии. И този дефицит ще расте, расте, расте, расте...
Сега схвана ли какво направи Кака Кокорка - да, не? Честен частник, баце от Арвард - сущий честен частник като Бг Бъфет от Беуграду. Аман от комунисти с претенциЙ за десни!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Десен съм и винаги ще си остана десен и няма да ходя като цветарка от партия в партия ! Ти с това анти гласуване явно не малко партии си обиколил !
Абсолютно никое друго правителство след Жан Виденов и преди Асен Василев не е провеждало толкова разсипническа ЛЯВА политика да раздава "хеликоптерни пари" взети от помпане на държани дългове ! Няма правителство, което дори да е доближавало такава разсипническа политика !
P.S. Айде, уточнявам, че визирам да си гласувал повече от веднъж за ПП-ДБ.... по един път, всички наистина десни ни подлъгаха да гласуваме за тях....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
защо всички десни толкова се гордеят, че са десни? не мога да го проумеяМнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Санду има харизма, но как спечели изборите - номерът е че са открили само две секции в Русия, при все че там е имало най-голямата диаспора, сравнима с италианската, но в Италия е имало над 500 секции
https://youthmoldova.ru/diaspora/ И трябва да се отчете обаче, че така или иначе щеше да спечели, тъй като в последните години е имало рязък отлив на пребиваващите в Русия. Просто са се подсигурили: https://enewsmd.online/publicatsia/z...os-v-3-5-raza/Last edited by Кисимов; 14.02.2025, 22:06.
- 1 like
Коментар
-
Не знам дали човек трябва да се гордее с това, но за мен десен значи свободен и независим човек ! Свободен и в мисленето си ако щеш ! Особено за нашата държава това е много важно, защото масово хората не са такива и затова сме в това никакво положение толкова много години !
И в този ред на мисли да кажа и нещо весело ! Толкова съм независим, че нищо не зависи от мен !destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Истината е, че в последните 10 години няма "десни - леви" :-)
Наблюдават се консерватори срещу либерали !
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар