If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Доверие Брико АД
...
През месец октомври е сключен предварителен договор за покупка на магазин София 1 (земя и сгради), който е нает по договор за лизинг . Окончателен договор на стойност 18,000 хил. евро без ДДС се очаква да бъде сключен в началото на месец ноември 2025 година, след изпълнението на определени отлагателни условия. Извършено е плащане на 10% от договорената цена по доверителна сметка.
На 11 октомври 2024 година е сключен предварителен договор за продажба на част от земята на магазин София 1, която се очаква да бъде придобита по силата на описания по-горе предварителен договор. Окончателен договор на приблизителна стойност от 9,900 хил. евро се очаква да бъде сключен, след изпълнението на определени отлагателни условия, не по-късно от 31.03.2027 година.
Благодарим за инфото и за старателното четене на отчета, което признавам си, често си спестявам, а долното е показателно колко е важно да се чете
Не знам защо тази информация не са я изнесли в нарочно съобщение в Ехстри или пък на сайта на компанията. Достатъчно значима е за да й се отдели специално внимание. Ще разкритикувам ръководството на следващото ОСА, както и ще задам доста доуточняващи въпроси, защото инфото е много постно и не можем да си извадим съществени изводи на тази база.
Иначе като цяло е хубаво, че над половината от инвестираната сума ще бъде развързана, а позитивния ефект, че земята под магазина ще си е наша и няма да се плаща наем си остава.
Какво те учудва, то си е ясно че само магазин няма да остане!
Аз не виждам къде ще се строи друго освен магазина, който е в средата на парцела и около него са паркоместата. https://kais.cadastre.bg/bg/Map индентификатор 68134.4081.907
Възможно е сделката да е sale and leaseback на някое свързано лице, напр.Софарма Имоти или Софарма Билдингс. Тоест остава си магазина, но се увеличава наема, за да бъде оправдана сделката пред акционерите на купувача
Доверие Брико АД
...
През месец октомври е сключен предварителен договор за покупка на магазин София 1 (земя и сгради), който е нает по договор за лизинг . Окончателен договор на стойност 18,000 хил. евро без ДДС се очаква да бъде сключен в началото на месец ноември 2025 година, след изпълнението на определени отлагателни условия. Извършено е плащане на 10% от договорената цена по доверителна сметка.
На 11 октомври 2024 година е сключен предварителен договор за продажба на част от земята на магазин София 1, която се очаква да бъде придобита по силата на описания по-горе предварителен договор. Окончателен договор на приблизителна стойност от 9,900 хил. евро се очаква да бъде сключен, след изпълнението на определени отлагателни условия, не по-късно от 31.03.2027 година.
Какво те учудва, то си е ясно че само магазин няма да остане!
Доверие Брико АД
...
Не мисля! Мапа обикновено е биче.. т.е. прогнозира покачвания. За да печелиш от неговите прогнози трябва да залагаш за спад, т.е. да играеш на късо. А знаем че на БФБ няма работеща подобна опция. Така че тези които ритат срещу мапа обикновено са просто кибици и биха спечелили някакви стотинки само ако от Инвестора им плащат за импресии в сайта.. което силно ме съмнява
Хората пари правят .... залагайки срещу твоите прогнози
Не мисля! Мапа обикновено е биче.. т.е. прогнозира покачвания. За да печелиш от неговите прогнози трябва да залагаш за спад, т.е. да играеш на късо. А знаем че на БФБ няма работеща подобна опция. Така че тези които ритат срещу мапа обикновено са просто кибици и биха спечелили някакви стотинки само ако от Инвестора им плащат за импресии в сайта.. което силно ме съмнява
Коментар