Момчета не си губете времето на БФБ.Идвайте на американската борса.Днес направихме яко пари там.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
кой да се притеснява? Парите стават повече, а се произвежда по-малко, идва инфлация, поскъпване на активите, които произвеждат. Да се притесняват тези с кеша
Иначе има и добри промени, като ел колите, Китай дето обяви, че излиза въглеродните източници на енергия до 40 г., работа от вкъщи, дигиталните услуги, които правят живота по сигурен и лесен. Лошото е когато ни правят на овце и безмозъчни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеЗапочвам да се притеснявам за Втората вълна на Пландемията. Дори нашите се презастраховаха с до края на Ноември да сме в епидемия.
Притеснителното е не грипа, а какво ни готвят, докъде ще ни закарат, успокоителното е че, като че ли пари има бол, не е проблема до парите, а повече до промените които ще се наложат, а в много сфери сигурно ще са болезнени.
- 1 like
Коментар
-
Започвам да се притеснявам за Втората вълна на Пландемията. Дори нашите се презастраховаха с до края на Ноември да сме в епидемия.
Притеснителното е не грипа, а какво ни готвят, докъде ще ни закарат, успокоителното е че, като че ли пари има бол, не е проблема до парите, а повече до промените които ще се наложат, а в много сфери сигурно ще са болезнени.
Коментар
-
Ей така си мина лятото, нощта стана колкото деняи ...дойде есента....
Понеже ми е станало навик, да пускам дългосрочни оферти, (за 1г напред, та после и ги забравям), реших че време за малко анализ и да ги преоразмеря тук-там.
Резултатът се оказа: 11 оферти купува и 10 продава.... Т.е. уж превес на оптимизЪма ама не е точно така, защото си мисля, че до хелоуин е по-вероятно, да продължим до 400, отколкото да върнем нагоре до 450 (индекса)
Предполагам дори, че може и Старият Дау да се поотъркаля още надолу...
Те така, - колкото да изтупаме темата от прахта.
* (Имам бумаги на бфб и следователно - без препоръка)
Коментар
-
Резултатът: през седмицата ведомството на Кирил Ананиев успя бързо да пласира външен дълг при изключително изгодни условия, подобрявайки няколко рекорда: НАЙ-голяма сума, теглена наведнъж, НАЙ-дългосрочни книжа и НАЙ-ниска доходност при най-следените от пазарите десетгодишни книжа:
https://www.capital.bg/politika_i_ik...UWYaDa89lgrf44
- 1 like
Коментар
-
Ако някой не е разбрал, т.н. Пландемия навлезе във втората си фаза, нови мерки, малко по меки, но все пак всички до една енфорсват света към дигитализация и нова пост-ковид икономика, която ще има различен фунадамент от този който познаваме през изминалите над 100 г., където фундамента беше имота, сградата, центъра на мегаполиса, енергиият източник - вече не е така.
Който не се променя, няма да оцелее за дълго в новите реалности.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
И преди някой да тръгне да ми говори за инфлация, ето какво е положението там. Понеже инфлацията е много важна, когато се съпоставя ръста, за да разберем колко е реалния ръст. Инфлацията от 2000 до 2008 г. е 78.4%. Коригирано с инфлацията, ръстът за 8 г. е 132.4% чисто. Инфлацията от 2008 до 2020 е 20%. Коригиран с инфлацията, за 12 г. реалния ръст в БВП е 4,78%.
Можем ли да кръстим периода 2010-2020 "Изгубеното десетилетие"?
Тези 10 г. бяха златни за целият свят за възможността да започне преминаване към 4 индустриална и дигитална икономика.
Ние за тези 10 г. не почнахме нищо, а сега ни трябваше КОВИД за да се сетим, че ни трябва ЕРМ2, Евро, за да има евтини кредити и много кредити, че трябва да сме дигитални. Държави като Китай, Ветнам, Америка, Обединото кралство (затова излязоха от ЕС) и Индия, Израел, Кипър дори започват с летящ старт, защото се готвеха по-рано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Можем ли да кръстим периода 2010-2020 "Изгубеното десетилетие"?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение
+ е от мен.
Аз съм на 100% на твоето мнение и е жалко, че не се говори с факти, а с емоции и "вътрешни убеждения"
Можем ли да кръстим периода 2010-2020 "Изгубеното десетилетие"?Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеДнес реших да поразгледам малко статистика за последните 20 г. Разглеждах външния дълг на България и GDP. Прави силно впечатление, че от 2000 до 2008 г. GDP расте от 13 млрд долара до 54 млрд долара. След 2008 г., на вълни от ръстове и спадове, до 2020 докарва 67,9 млрд, като това е за 2019 - преди кризата, а тази ще е по-ниско.
В същото време, държавния дълг на България от 2000 до 2008 г. спада от 10 млрд евро до 4,8 млрд евро, а след 2008 досега стига до 12,5 млрд, минавайки през 14 млрд към 2016.
Та другия път Бойко като се яви да говори нещо по ТВ, имайте го предвид.
Източници:
https://www.nsi.bg/bg/content/11476/...8A%D0%BB%D0%B3
https://tradingeconomics.com/bulgaria/gdp
Аз съм на 100% на твоето мнение и е жалко, че не се говори с факти, а с емоции и "вътрешни убеждения"
- 1 like
Коментар
-
Днес реших да поразгледам малко статистика за последните 20 г. Разглеждах външния дълг на България и GDP. Прави силно впечатление, че от 2000 до 2008 г. GDP расте от 13 млрд долара до 54 млрд долара. След 2008 г., на вълни от ръстове и спадове, до 2020 докарва 67,9 млрд, като това е за 2019 - преди кризата, а тази ще е по-ниско.
В същото време, държавния дълг на България от 2000 до 2008 г. спада от 10 млрд евро до 4,8 млрд евро, а след 2008 досега стига до 12,5 млрд, минавайки през 14 млрд към 2016.
Та другия път Бойко като се яви да говори нещо по ТВ, имайте го предвид.
Източници:
https://www.nsi.bg/bg/content/11476/...8A%D0%BB%D0%B3
https://tradingeconomics.com/bulgaria/gdpМненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеСкукааааааа...графиката е на студен труп.
Са чакам лек отскок следващата година докъм 600 но това ще му е.
След това с настъпване на истинския мечи пазар зад океана тук нещата ще станат още по зле от сега.
Така че които успее да се измъкне няма да сгреши. Даже и нещата да изглеждат обнажващи с ново реформистко правителство или с изгледи за такова.Last edited by Todor Sabev; 17.09.2020, 14:22.
Коментар
Коментар