IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

На мен пък ми е чудно това не попада ли под някаква санкция. Шеф на публично дружество говори на кафе с някои акционери.
    Иначе съм съгласен, че имаме по-добър поглед за нещата оттук. Ако някой гледа само числа, сигурно доста компании биха му се сторили супер атрактивни и би инвестирал от раз в ПИБ, например.
    Мда, например една торба играчи така инвестират в Молдова - видели някакви числа на ексел и инвестират ли, инвестират. И дори не си задават въпроса, като как толкова прекрасно дружество ще има само един-единствен кандидат да го купи, и то такъв, който е с 0 банков опит. Ама на, расте си, щото чичикака бил обещал някои работи на някои хора, които го били молили и т.н. Та така - уелкъм ту БФБ, гайди, както се пееше в една песен
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Никой за нищо не могат да санкционират. Хората може да си говорят за мачовете от Шампионска лига.
      Той и Иван Пилето така, карти с Тиквата, пък по между картите и някоя сделка и разрешително за износ !

Коментар

На мен пък ми е чудно това не попада ли под някаква санкция. Шеф на публично дружество говори на кафе с някои акционери.
        Иначе съм съгласен, че имаме по-добър поглед за нещата оттук. Ако някой гледа само числа, сигурно доста компании биха му се сторили супер атрактивни и би инвестирал от раз в ПИБ, например.
        Така е ! И извода какъв е, че правилната преценка би трябвало да е съвкупност от много неща: резултати на компанията, коефиценти, графики, доверие в мажоритаря, перспективи на бизнеса, шапки,подаръци,кафета,сладки приказки и други !

Коментар

Никой за нищо не могат да санкционират. Хората може да си говорят за мачовете от Шампионска лига.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Аз даже бих казал, че пиенето на кафета с мениджмънт и мажоритари е голяма грешка, защото пречи на правилната преценка/шапки и подаръци замъгляващи съзнанието/ относно компаниите. По добре да съдим по действията им, отколкото кой какво е казал на кафе или на събрание. Пак примера с Чичо Оги, който на няколко пъти обещаваше основно дивиденти, а това в последствие се оказа лъжа !

Коментар

• Здравко, лъжа ама хората взеха таблетки и шапки за спомен.. Само финансовите отчети показват нсъстоянието на дружеството, а още по сигурно дивидентната политика..

Коментар

• Първоначално изпратено от bebson Разгледай мнение

Щото като си говориш непринудено с Ол'Джи, той пак няма да си направи мизериите, които е намислил? Всякакви добри корпоративни практики и дори съобразяването със закона са в най-добрия случай пожелателни за мажоритарните собственици на огромна част от листваните дружества в България. Понякога интересите ни като акционери съвпадат по чарта, за съжаление по-често - не и тоя "достъп" до мениджмънта на малък и слабо ликвиден пазар е точно все тая за публиката, която не е в правилното кафе.
                Аз даже бих казал, че пиенето на кафета с мениджмънт и мажоритари е голяма грешка, защото пречи на правилната преценка/шапки и подаръци замъгляващи съзнанието/ относно компаниите. По добре да съдим по действията им, отколкото кой какво е казал на кафе или на събрание. Пак примера с Чичо Оги, който на няколко пъти обещаваше основно дивиденти, а това в последствие се оказа лъжа !
                Last edited by Zdravko; 04.11.2021, 12:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

но не всеки има шанса за непринуден разговор със CEO-то на Алтерко или да разпитва 2 часа ОД и т.н.
                  Щото като си говориш непринудено с Ол'Джи, той пак няма да си направи мизериите, които е намислил? Всякакви добри корпоративни практики и дори съобразяването със закона са в най-добрия случай пожелателни за мажоритарните собственици на огромна част от листваните дружества в България. Понякога интересите ни като акционери съвпадат по чарта, за съжаление по-често - не и тоя "достъп" до мениджмънта на малък и слабо ликвиден пазар е точно все тая за публиката, която не е в правилното кафе.

Коментар

• Следваща спирка -- 700!

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                      В тая работа от прогнозиране файда няма - колкото и да се пъна не съм проницател. Пък и да създавам въображаема реалност по желанията ми не води до добро. Трябва си просто ясен план - ако се случи едно прави едно, ако се случи две прави две.
                      Моите печалби въобще не мисля, че са от графики, коефициенти и т.н., а са си просто от късмет. Виж загубите са друго нещо - те са си лично мое дело!
                      +1

Рядко срещано трезво мнение, но на малцина ще им бъде полезно.

ТА на БФБ с 250-300 сделки на ден и обороти от по 4-5 хубави апартаментa в София не е лесна работа и евала на този, който се занимава с този фетиш. Но и Тонката е прав и за ретроспекцията, и за полезността от това да правиш бектест на боба си.

Успешен ден и на техничарите, и на фундаменталистите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                        Аз пък откакто съм на борсата търгувам на база анализ (технически и фундаментален), който сам си правя. Е, някой може да търгува след като получи обаждане или нещо неволно изпуснато на някое кафе, ама аз не съм от тях. Вярно, малко е трудно с анализите, но поне е морално.
                        +1
                        Винаги съм смятал, че точно възможноста за непринуден разговор с мениджмънта, шанса да усетим тяхната страст и компетентност към това, което правят и да анализираме отговорите им на неудобни въпроси, е най-голямото ни предимство при инвестиции на БФБ, в сравнение с всички останали пазари. За съжаление явно липсата на опит на капиталовия пазар ме подвежда в това заключение. Вчера бе чудесен ден за биковете на БФБ - Успех!

п.п. Всеки чуждестранен инвеститор може да отвори Investing.com или друг приличен финансов сайт и с един поглед да се запознае както с фундаменталните показатели, така и с техническите нива за всяка БГ компания или индекс(нека не го превръщаме в космическа геодезия или друга сложна наука), но не всеки има шанса за непринуден разговор със CEO-то на Алтерко или да разпитва 2 часа ОД и т.н.
                        Last edited by tony1975; 04.11.2021, 06:50.

Коментар

• Аз пък откакто съм на борсата търгувам на база анализ (технически и фундаментален), който сам си правя. Е, някой може да търгува след като получи обаждане или нещо неволно изпуснато на някое кафе, ама аз не съм от тях. Вярно, малко е трудно с анализите, но поне е морално.

Коментар

• В тая работа от прогнозиране файда няма - колкото и да се пъна не съм проницател. Пък и да създавам въображаема реалност по желанията ми не води до добро. Трябва си просто ясен план - ако се случи едно прави едно, ако се случи две прави две.
                            Моите печалби въобще не мисля, че са от графики, коефициенти и т.н., а са си просто от късмет. Виж загубите са друго нещо - те са си лично мое дело!

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                              Утре Софикс мисля, че ще мине кота 600
                              Дано!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Щото си баровец и имаш пари за боб......Аз мятам монета от левче...
                                Става Ама само ако е Св. Иван Рилски.
                                Другите грешат повече

Коментар

Working...
                                X