If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да не говорим, че след година-две този индекс може да стане по-голям от Софикс. Аз бих играл, поне ще се ступаме на чисто спекулантска основа.
Може и сега да се окажaт и повече от софикс, ако се опишат изчистените. Да не говорим, че ще се натъкнем и на колизии в лицето на оцк и патката например
Не бих играло на нещо под басе-маркета, било то и само за да си меря техниката ,,,а иначе не виждам защо играта там би могла да бъде по-спекулантска от другите индекси. Всичко е спекула и не смея да я градирам, Дори медените приказки на батката за приказните профити са продукт от елементарна и безскрупулна спекула ))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Не съм убеден, че съм далеч от истината. За твоя опит и проценти всички знаем. Но за 15 г. имахме 3-4 години безвремие, 3-4 години силен бичи тренд, 2 години силен мечи тренд и 5 години безвремие. Сам казваш, че кризата през 2008 те хванала неподготвен. Т.е единственият път, когато пазарът в основния си тренд не се е движил в твоята посока ти си бил неподготвен. И тогава ли пазарът не беше прав? Или май е по-добре този път да се подготвиш?
Както казваше един колега "Мнозина биха му повярвали но аз лично не" .
Гетоф, че пазара е прав няма спор. На нас обаче това не ни пречи да изкарваме по някой лев
Tова е друга тема. Както казвам - пазарът дава посоката, а ние се нагаждаме. Ако сме добри ще изкараме някой лев, ако не сме - ще сме нетни донори. Добре, че в повечето случаи сме добри
Далеч си от истината! Ако пазара беше винаги прав аз 15 г. щях да съм гладен и бос или да работя счетоводителче за 500 лв. заплатка
Нали точно от неговите дефекти се храня и правя екстра доходност - над 6 000% за 14 г. , през които Софикс е направил 560% ръст
Не съм убеден, че съм далеч от истината. За твоя опит и проценти всички знаем. Но за 15 г. имахме 3-4 години безвремие, 3-4 години силен бичи тренд, 2 години силен мечи тренд и 5 години безвремие. Сам казваш, че кризата през 2008 те хванала неподготвен. Т.е единственият път, когато пазарът в основния си тренд не се е движил в твоята посока ти си бил неподготвен. И тогава ли пазарът не беше прав? Или май е по-добре този път да се подготвиш?
Коментар