IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Майка, трейдвайте повече, по-малко говорете. Ай
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Пак ли се джавкате

Тази седмица имам повече време и почнах да се занимавам с глупости /б.р. борси/ .
      Тъй като сега съм си сипал питие, реших да се включа и в джавкането
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Един човек се определея по това как мисли и какво прави и защо го прави а не по това какво казва ако правиш разлика.

Информацията идва от всякъде...нужна , ненужна, правилна и погрешна. Зад тази информация застава даден човек и прави съответни изводи...на база на опит, знания, талант, интелект, мащабно мислене и т.н На база на тези изводи взема съответни инвестиционни решения, да купи, продаде, какво , кога или да не прави нищо. Съответно губи или печели.
        Аз оценявам човек по това ЗАЩО прави това което прави, какви са му мотивите и как мисли.
        Няма начин да имаш поглед дори само върху 1% от участниците на пазара. На всяка покупка има и продажба. Това че някой действа предпазливо не значи че е прав. също както ако някой действа агресивно не значи нищо. Не бих могъл да знам какво правиш мога да си създам мнение само за това което казваш. А това което говориш е в общи линии е една камара булшит излязъл от ПР отдели на асет мениджъри.

Елементарен пример. Вдигането на лихвите щяло да свали пазара. Ок ще вдигне дисконтния процент - при равни други условия това ще намали оценките. Ама с колко точно ще го намали. С нищо - в рамките на сттатистическата грешка - след като вече в пазара е вдигане на лихвите. баче няма такова нещо като равни условия - колко точно ще бъде номиналния растеж на печалбите ако вземат да се вдигат лихви. Номинален растеж - печалбите растят номинално. Да кажем че фед вземат да вдигат лихвите когато инфлацията удари 2%. Т.е. един пункт вдигане спрямо сегашната - ми че то тогава номиналния растеж ще е по-висок като диференциал спрямо лихвения процент от колкото е сега. Защо тогава изобщо да пада пазара след като числителя ще расте по-бързо от знаменателя. що не ги питаш твоите хора как го обясняват този парадокс. Айде да се ловим на бас че ще вземат да ти приказват някакви али бали за психология, нервност очаквана висока волатилност и така нататък. Дето са гледане в тавана

Като очакваш висока волатилност що не зареждаш с опции. Ми щото волатилността е също толкова трудно прогнозируема колкото и самия пазар.

Някаква корекция винаги може да се получи - ма то корекциите са нормално нещо. това което се случи 4 години без корекция не е нещо нормално. Ама то човек ако го е страх от корекции не му е мястото да инвестира в акции. Ако се пази от корекции и излезе преди да се случат може да пропусне як бичи сентимент. като реши че всичко е ок и влезе това не означава че баш тогава пазара няма направи корекция 10-20% ми той като го повтори това упражнение няколко пъти и ще си загуби всичките пари.

Коментар

• Пак ли се джавкате

Коментар

Много учебници по икономика четете. А при това и не ги разбирате.
            няма да говоря много с теб. Сравняващ САЩ със България и то по отнопшение на БВП. Това е безумие и ако трябва да ти обясня трябва да ти чета лекциий минимум 3 дена.
            Не че не бих го направил...който и да научиш нещо все си заслужава но .....

За да има ръст компанията трябва първо трябва да има потенциал за ръст. Този потенциал може да дойде :
            1. Ако комапнията е истинска компания а не измамна като българските.
            2.Ако смяташ че в България ръста на развитието и ще е главозамайващ и ръста на потреблението...което е безумие тъй като ние сме по зле и ще ставаме все по зле ...
            3.Ако компанията може да се развива на международни пазари - което е почти абсурд за търгуваните на БФБ компании
            Това е някаква ужасна черта от характера на доста участници в този форум - все лекции да четат и все да са прави. Моля, дай този пост на някой човек, който ти уважаваш да го прочете и го попитай дали авторът му е годен да чете лекции по каквото и да било.
            Относно борсовите въпроси:

1. Кои компании са истински и кои измамни и как го разбираш?
            2. Фактите, които постнах доказват, че развитието в БГ е в пъти по-голямо от това в САЩ. Ако не си съгласен, моля пусни официални данни. Това кой е по-зле няма никакво значение за борсите, за това се смята П/Е, което се мери и в САЩ, и в Бангладеш.
            3. Огромната част, да не кажа всички по-ликвидни компании на БФБ се развиват на международни пазари. Един пример: кое е по-лесно - Спиди да стъпи в Румъния и Гърция /и по този начин да си вдигне продажбите с пъти/, или ДНЛ да стъпи на луната, защото са стъпили вече навсякъде?

Коментар

• Iv_max, би и споделил дали живееш в България. Интересно ми е да разбера как се е оформил светогледа ти.

Коментар

• Един човек

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Е не знам, аз съм търгувал вече български компании по на ПЕ 40 Убеден съм че пак ще търгувам. Луди не луди тва е положението.

А замислял ли си се че твоите виждания за пазара идват основно от ПР публикации и медии, поне на мен ми се струва че разпознавам доста такива източници в това което говориш А те тези от медиите ако знаеха какво правят щяха да търгуват не да плямпат глупости.
                Един човек се определея по това как мисли и какво прави и защо го прави а не по това какво казва ако правиш разлика.

Информацията идва от всякъде...нужна , ненужна, правилна и погрешна. Зад тази информация застава даден човек и прави съответни изводи...на база на опит, знания, талант, интелект, мащабно мислене и т.н На база на тези изводи взема съответни инвестиционни решения, да купи, продаде, какво , кога или да не прави нищо. Съответно губи или печели.
                Аз оценявам човек по това ЗАЩО прави това което прави, какви са му мотивите и как мисли.

Коментар

• Много учебници по икономика четете

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Защо смяташ така ?

БВП на БГ и на САЩ за периода 1990-2013г в долари. Периода е такъв, за да обхване времената след комунизма.

БГ 1990 - 11 млрд
                  БГ 2013 - 54,5 млрд

САЩ 1990 - 6 трлн.
                  САЩ 2013 - 16,8 трлн.

Къде се забелязва по-голям ръст?
                  Много учебници по икономика четете. А при това и не ги разбирате.
                  няма да говоря много с теб. Сравняващ САЩ със България и то по отнопшение на БВП. Това е безумие и ако трябва да ти обясня трябва да ти чета лекциий минимум 3 дена.
                  Не че не бих го направил...който и да научиш нещо все си заслужава но .....

За да има ръст компанията трябва първо трябва да има потенциал за ръст. Този потенциал може да дойде :
                  1. Ако комапнията е истинска компания а не измамна като българските.
                  2.Ако смяташ че в България ръста на развитието и ще е главозамайващ и ръста на потреблението...което е безумие тъй като ние сме по зле и ще ставаме все по зле ...
                  3.Ако компанията може да се развива на международни пазари - което е почти абсурд за търгуваните на БФБ компании

Коментар

• Гледам Пеевските медии са против - значи става

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Менда Стоянова представи пред РБ кандидата за управител на БНБ Димитър Радев
                      Търсим максимална подкрепа за избирането на управител, коментира председателят на Комисията по бюджет и финанси..

Коментари....
                      Димитър Радев? Ако това е истина хич не ми се мисли. От камарата с варианти точно този ли трябваше да се избира? Лошо.

П.П. Всъщност какво ли се чудя, по спомен човека много отдавна се изнесе в щатите, може би около 2000г. да беше, и сега сигурно ни го връщат. Интересно какво ли ще работи тук след като дори и представа си няма от тукашния живот и порядки.
                      Last edited by s3; 26.05.2015, 16:59.

Коментар

• Менда Стоянова представи пред РБ кандидата за управител на БНБ Димитър Радев
                        Търсим максимална подкрепа за избирането на управител, коментира председателят на Комисията по бюджет и финанси..

Коментари....

Коментар

• А когато пък да кажем коментира даден човек от пазар е хубаво човек да му знае бекграунда. С какво точно търгува, какви са му позициите, как си получава възнаграждението. Защото доста от апокалиптично настроените към американската и световната икономика се занимават с облигации - при облигации се печели като пробутваш глупоста със секулар стагнейшън. Дори си нямам идея как би трябвало това да се преведе - толкова е безумно. Други пък дето плямпат за хиперинфлации, обезценки и така нататък са се набутали я в злато я в други ресурси и се чудят как да се измъкнат. Тези дето все виждат кризи в европа имат мандат само за САЩ и им е кофти че парите идват към европа. Тези дето имат мандат за европа плямпат как пазара в САЩ ще пострада от вдигане на лихвите. Тези които са само в акции говорят за сътресения от лихвите, тези дето са в облигации приказват за вечна дефлация.

Та не бих им слушал особено рекламните съобщения, колкото ще правдоподобно да звучат.

Коментар

30 - 40 П/е за българска компания е все едно 1500 за американска и най смотаната.
                            Защо смяташ така ?

БВП на БГ и на САЩ за периода 1990-2013г в долари. Периода е такъв, за да обхване времената след комунизма.

БГ 1990 - 11 млрд
                            БГ 2013 - 54,5 млрд

САЩ 1990 - 6 трлн.
                            САЩ 2013 - 16,8 трлн.

Къде се забелязва по-голям ръст?

Коментар

Развновесие....язък за тези 15 години ако още сравняваш П/Е тата. Говориш като преподавател в икономическия който е прочел книгите но няма връзка с реалния пазар.
                              30 - 40 П/е за българска компания е все едно 1500 за американска и най смотаната.
                              Верно ли ви взимат 30-40 пъти повече от цената на българската борса? Вие сте луди. Ти имаш ли представа какво означава 40 П/Е....? От къде дори ще дойде тоя ръст бе шефе...като българските компании оперитрат 90 % че и повече на българския пазар.

Мисля че няма какво да ти кажа повече
                              Е не знам, аз съм търгувал вече български компании по на ПЕ 40 Убеден съм че пак ще търгувам. Луди не луди тва е положението.

А замислял ли си се че твоите виждания за пазара идват основно от ПР публикации и медии, поне на мен ми се струва че разпознавам доста такива източници в това което говориш А те тези от медиите ако знаеха какво правят щяха да търгуват не да плямпат глупости.

Коментар

• Много си е на мястото

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Това последното не го разбрах или трябваше да е написано без не-то
                                Много си е на мястото НЕ то.

Коментар

Working...
                                X