If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спасяването на Гърция ще е чисто политически акт, никой не иска в ЕС да има провалена държава, няма нищо общо с икономиката. Гръцкия фалт няма да повлияе на Европа чисто икономически по никакъв начин.
От друга страна ЕС се крепи на правила и ако Гърция откаже да ги спазва ще фалира. Гърция няма да откаже. Или поне такива са очакванията на пазарите. Аз лично смятам че сириза са идиоти и като нищо ще фалират Гърция Това ще доведе до временни турбулениции за няколко седмици, но нищо сериозно.
Можеш да го отиграваш директно с гърция - през някой етф - аз поне така мисля да направя. Иначе ако се договорят дъното ще е същия или предния ден в който се договорят и после ще се изстреля.
Ако не се договорят аз съм пас, дъното ще се случи когато стане ясно че няма заразяване. Но това ще се случи чак след като европейските банки изкарат следващите отчети. А до тогава като нищо пазарите вече ще са скочили - т.е. няма смисъл да се отиграва конкретно това събитие. Самите банки ще са насяно дали има или няма заразяване много преди това - но тази информация няма как да се знае със сигурност - може само да се предполага. Т.е. няма да може да се определи дъно точно поради тази причина.
Според мен обаче ще се договорят но в последния възможен момент. Чисто поради преговорна стратегия. За да са сигурни и гърците и ЕС че взимат максимума от преговорите, то те трябва да свършат в 11,59,59 часа. Може да стане издънка и гърция да фалира в 11,59,58 но това няма как да се предвиди.
Договорката ще е пак в последната минута Европейците трябва да са ненормални да оставят Гърция и да поставят под въпрос целият съюз. Данните от Европа последно време са доста по добри и трябва според мен да свалят еврото на паритет с долара за да подпомогнат възстановяването на Южна Европа.
Трябва да се каже и че Германците държат скъпо еврото за да контролират инфлацията си но пък Южна Европа не е конкурентна на скъпо евро.
Нищо подобно, просто отигравам други неща. гърция бих я отигравал само при ясен край на мъките, играл съм през гръцки акции, това е влакче на ужаси. който иска да си вдига адреналина с движения от +-50% за месец два да заповяда, аз моите нерви не съм ги сякъл от гората
Можеш да го отиграваш директно с гърция - през някой етф - аз поне така мисля да направя. Иначе ако се договорят дъното ще е същия или предния ден в който се договорят и после ще се изстреля.
Ако не се договорят аз съм пас, дъното ще се случи когато стане ясно че няма заразяване. Но това ще се случи чак след като европейските банки изкарат следващите отчети. А до тогава като нищо пазарите вече ще са скочили - т.е. няма смисъл да се отиграва конкретно това събитие. Самите банки ще са насяно дали има или няма заразяване много преди това - но тази информация няма как да се знае със сигурност - може само да се предполага. Т.е. няма да може да се определи дъно точно поради тази причина.
Според мен обаче ще се договорят но в последния възможен момент. Чисто поради преговорна стратегия. За да са сигурни и гърците и ЕС че взимат максимума от преговорите, то те трябва да свършат в 11,59,59 часа. Може да стане издънка и гърция да фалира в 11,59,58 но това няма как да се предвиди.
Говоря за БФБ - единствената, на която имам средства, които контролирам единствено аз Ти допускаш борсите в европа да падат, а ние да катерим или обратното ли?
Има 1 въпрос, който ме мъчи:
Кога очаквате дъното по борсите заради Гърция? Имам предвид след седмица, месец, година...?
а , не те ли мъчи въпросът, че от месец стръжим по дъното?
нима си мислиш, че в настоящите цени на бг акциите не е включен фалит на гърция?
а ти как си мислиш, че се "хваща" дъно??? нима си мислиш, че в един ден или в една седмица цените на всички акции които си си харесал ще бъдат на дъно?
върни се малко назад в историята на БФБ (например 2008-2009) и виж когато софка беше на 257 пункта колко от акциите бяха на дъно в този ден
Ендеса я харесвам заради дивидента и това, че е в Испания, която се движи добре. Отшуми ли Гърция испанските бондове ще тръгнат нагоре, а 1 % по-ниска доходност по тях ориентировачно е около 20% ръст за Ендеса. Обаче истерията около Гърция сега е такава сапунка, че като нищо може да падне още десетина % тези дни. А влезеш ли там трябва сравнително бързо да се излиза, преди да се е разшумяло около изборите и тамошните комунисти...
Ендеса я харесвам заради дивидента и това, че е в Испания, която се движи добре. Отшуми ли Гърция испанските бондове ще тръгнат нагоре, а 1 % по-ниска доходност по тях ориентировачно е около 20% ръст за Ендеса. Обаче истерията около Гърция сега е такава сапунка, че като нищо може да падне още десетина % тези дни. А влезеш ли там трябва сравнително бързо да се излиза, преди да се е разшумяло около изборите и тамошните комунисти...
Коментар