Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Явно говорим на чужди езици и трудно ще се разберем ! В кочината живеем всички ние и ако аз съм свикнал, то си свикнал и ти, защото тя е кочина за всички ! Ти ако не си свикнал какво правиш по въпроса ? Как приемаш в конкретния случай действията на държавата/кочината/ ? Явно ги приемаш !Казвам ти, че за да се случи някаква промяна у нас, трябва да е революционни, а не с еволюционни методи. И го казвам, точно защото съм се нагледал на родната дебилщина, а и защото искам децата ми да живеят в България и да са горди с избора си!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Е, точно заради това живееш в кочина. И ще продължиш да живееш в такава - явно при теб се е появил момент на свикналост...
П.С> Съденето в ЕСПЧ е съвсем друга бира - сега остава да ми пуснеш някоя севернофирмска Упорка за Хомо "Илинден" - все пак имаме не 1 или 2 осъдителни присъди по този въпрос. Ама наистина ти става нещо на тема жусуииии, а вече си на възраст, в която рациото следва да е над малдежките буйства и розови мечти!Last edited by Zdravko74; 20.02.2025, 14:20.
Коментар
� -
Държавата ако си е на мястото няма да действа по начина, по който действа, защото с неправилните си и недобросъвестни действия може да доведе до фалит и увреждане на компании ! Не случайно я късат от съдене в Европа !
п.п. И да Груев, частната собственост е неприкосновена ! Има си начини как хората, бизнеса и държавата да си търсят правата !
П.С> Съденето в ЕСПЧ е съвсем друга бира - сега остава да ми пуснеш някоя севернофирмска Упорка за Хомо "Илинден" - все пак имаме не 1 или 2 осъдителни присъди по този въпрос. Ама наистина ти става нещо на тема жусуииии, а вече си на възраст, в която рациото следва да е над малдежките буйства и розови мечти!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Напротив, не само може, а и трябва - елементарен регресен иск е (застрахователите работят така). И не само срещу фирми, а особено срещу собствениците на имоти, застрани на произвола:
- държавата ти праща покана и ти казва, че трябва да си оправиш нещата
- ти викаш "ква е пък тая дрЪжава, бал съм гъ, они че ми рекът на мен, я съм собственик ваааа"
- държавата съвсем културно оправя всичко за собствена сметка и ти праща сметката
- ти викаш "баси балъците, шъ мъ фанът за дедовия, я съм на минималната"
- държавата ти праща ДСИ, че не може ЧСИ и ти обявява имота на публична продан, за да си събере дължимо
- ама кво стана, ама защо тъй, ама то нали частната собственост е неприкосновена, ама жусуиииии
те така трябва да се процедира, а не Сульо и Пульо да ми се правят на Йористи и звезди. Ред и законност - нали уж всички за това се борим? Или се борим, само ако не е в наш ущърб, че ако ни хванат, си знаем с 50 кинта напред и КАТ-аджията се прави на невидял, ама иначе сме против корумпцията, разбира се. Жусуииии
п.п. И да Груев, частната собственост е неприкосновена ! Има си начини как хората, бизнеса и държавата да си търсят правата !Last edited by Zdravko74; 20.02.2025, 14:03.
Коментар
� -
Колега, може би не ме разбра правилно ! Не защитавам ЕРПтата, а това е принципен въпрос и позиция ! Не може държавата да плати нещо от джоба си и после да претендира и насилствено да взима тези пари от коя да е частна компания ! Сега си представи, че ти си собственик на компания в какъвто и да е бранш и изведнъж държавата се присети, че си увредил дадени хора и им плати обещетения за милиони, които после ги търси от теб. Това според теб редно ли е ? Не е ли друг начина да се претендира за претенции през институциите ? Друг е въпроса, че при нас явно те не работят !
- държавата ти праща покана и ти казва, че трябва да си оправиш нещата
- ти викаш "ква е пък тая дрЪжава, бал съм гъ, они че ми рекът на мен, я съм собственик ваааа"
- държавата съвсем културно оправя всичко за собствена сметка и ти праща сметката
- ти викаш "баси балъците, шъ мъ фанът за дедовия, я съм на минималната"
- държавата ти праща ДСИ, че не може ЧСИ и ти обявява имота на публична продан, за да си събере дължимо
- ама кво стана, ама защо тъй, ама то нали частната собственост е неприкосновена, ама жусуиииии
те така трябва да се процедира, а не Сульо и Пульо да ми се правят на Йористи и звезди. Ред и законност - нали уж всички за това се борим? Или се борим, само ако не е в наш ущърб, че ако ни хванат, си знаем с 50 кинта напред и КАТ-аджията се прави на невидял, ама иначе сме против корумпцията, разбира се. ЖусуииииNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
на тез ЕРП-та трябва да им ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА. И глобите трябва да са по 1000лв на човекоден без ток.
До колкото знам бяха 50к за 5-6 дена или 250-300МЛН, Онез реват за 2млн !?!?!?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеПарламентът одобри санкции за електроразпределителните дружества за авариите по Коледа
Депутатите приеха закон, според който определената от служебното правителство държавна помощ за пострадалите ще е за сметка на дружествата
Такова нещо сигурно и в африканска държава не може да се случи !
Чуждите инвеститори ще бягат с 200 от тук !
До колкото знам бяха 50к за 5-6 дена или 250-300МЛН, Онез реват за 2млн !?!?!?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Парламентът одобри санкции за електроразпределителните дружества за авариите по Коледа
Депутатите приеха закон, според който определената от служебното правителство държавна помощ за пострадалите ще е за сметка на дружествата
Такова нещо сигурно и в африканска държава не може да се случи !
Чуждите инвеститори ще бягат с 200 от тук !
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
Критериите са с еднаква важност. Дружествата, отговарящи на изискванията се класират по всеки един от четирите критерия. Позициите им във всяка индивидуална класация се сумират, при което се формира обща класация. Емисиите се сортират във възходящ ред и съответно първите 15 формират новия състав на индекса.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнениетози критерий е на трето място при взимането на решение за влизане в индекса. Пред него са медианата на седмичен оборот през последните 6 месеца и брой сделки за последните 6 месеца.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение
Телематик интерактив също е добра кандидатура.
784 бр. акционери. Над 6,6 милиона оборот за последните 6 месеца. 783 бр. сделки за последнте 6 месеца. Пазарна капитализация на фрий-флоута малко над 22 милиона, но този критерий е на трето място при взимането на решение за влизане в индекса. Пред него са медианата на седмичен оборот през последните 6 месеца и брой сделки за последните 6 месеца.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Кой е третият?
784 бр. акционери. Над 6,6 милиона оборот за последните 6 месеца. 783 бр. сделки за последнте 6 месеца. Пазарна капитализация на фрий-флоута малко над 22 милионаLast edited by m_nedev; 19.02.2025, 14:33.
- 1 like
Коментар
�
Коментар