If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Уловката е че е с мажовско-олигархичен модел, т.е. шит като огромното болшинство картони и на нашата сергия.
Но за разлика от тях е и оценено като такова и е в пъти по евтино от всичко налично на бфб.
Плюс това е хейтвана хартия от много хейтван маркет, което всъщност не е лошо като контрарен индикатор....всяко хейтване си е до време...
От позитивната страна - листнато си е на лондонската борса с не толкова лоша ликвидност, а и норвежския уелф фонд има някъде около 7-8% в него.
Tонка, нещо че е спихнало повече от очакванията ти - не значи че няма да слезе доста повече....
Особено ако се търгува все още на прераздути мултипъли.
Я сравни тук - това наричам аз фармавалю. Способно да даде в обозримо време х 4-5$ профит на всеки вложен $
Следя от известно време и вдругиден ще му уляза с първата порция.
Ако слушкаш - ще ти дам тика му...
PE 3.1 ev/ebitda 1.7 PEG 0.21 P/FCF 4.7 fRR 28%
Alt 3.55 D/Eq 0.11 CR 2 QR 1.6
GM 38% ROA 26 ROE 50 ROC/WACC =8 !!!
чичо Оги е умен мъж и сега след шумотевиците около вестниците сигурно си е направил изводите и знае какво да прави!
Не съм си и мечатл че компанията ще слезе пак под 3лв - не може да не се възползвам!
Tонка, нещо че е спихнало повече от очакванията ти - не значи че няма да слезе доста повече....
Особено ако се търгува все още на прераздути мултипъли.
Я сравни тук - това наричам аз фармавалю. Способно да даде в обозримо време х 4-5$ профит на всеки вложен $
Следя от известно време и вдругиден ще му уляза с първата порция.
Ако слушкаш - ще ти дам тика му...
PE 3.1 ev/ebitda 1.7 PEG 0.21 P/FCF 4.7 fRR 28%
Alt 3.55 D/Eq 0.11 CR 2 QR 1.6
GM 38% ROA 26 ROE 50 ROC/WACC =8 !!!
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
напълно съм съгласен, в днешно време не бих си купил от компаниите, които имах тогава
И не всяко неликвидно става. Имаше хитови неликвидни шитчета. Помня как бяха нашумели КММ-Шумен или Випом, или Тича, имаше и някакво павликенско по едно време както и ихтиманското чугунолеене, то едно ли бяха или две. Дори и радомирското беше обявявано за ракета, а пък хидро-пневмото беше обявено за най-голямата ракета - топ 1 на форумните разбирачори и то при доволната цена към 200 лв/бройката. Какви времена бяха само ...
Ще си зареждат Жиповете със скъпия бензин от родните картели и ще им дреме на дедовия - нали не въртят собствени пари
Не въртят, ама като имат отрицателна доходност им става тясно на врата. Парите за пенсиите са чувствителна тема, с която политиците обичат да се заиграват, както видяхме..само повод им дай
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
пак е възможност
Slim started out as a stockbroker, with the founding of Grupo Financiero Inbursa in 1965. One of his biggest opportunities – even beyond the privatization of Telmex – was the peso crisis in the early 1980s, coupled with a steep decline in oil prices. Capital was fleeing the country, and Slim bought a number of companies at depressed valuations.
А не съм съгласен. Зависи колко е падащ. Ти си мислиш така, защото не си видял истински падащ, както когато индекса изтри 20% за един януарски ден, мисля 22-ри.
Ето тогава ми кажи, че ще го надбориш - абсурд. Просто сега падаме много леко и незабележимо и затова все още върви играта тук-там при някои обезценени.
Сурне ли се над 5-7% стой и гледай само как се издрусват неликвидните круши, които (само за пример) може да имаш яко в портфейла. Колкото по-неликвидно - толкова повече на играчорите им слизат сърцата в петите и хвърлят на поразия, само и само да се доберат до някакъв кеш. Всякакви коефициенти, перспективи., активи и тем подобни хоругви са забравени и дори анатесмосани. Става страшно. Магарето също летяло в торнадото. А няма кой да подпре неликвидното, там няма и фондове, става още по-лошо... но да не говорим, а да се молим да не идва това време повече на бфб.
пак е възможност
Slim started out as a stockbroker, with the founding of Grupo Financiero Inbursa in 1965. One of his biggest opportunities – even beyond the privatization of Telmex – was the peso crisis in the early 1980s, coupled with a steep decline in oil prices. Capital was fleeing the country, and Slim bought a number of companies at depressed valuations.
Коментар