Първоначално изпратено от BullsonBSE
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеРазбира се, че финансовата култура не е единствената причина, но е основната повече хора, ако спестяват да го правят в депозити.
Аз и за това се отказах от договорните фондове.
По-добре, сам да си губя пари, отколкото това да го правят професионални портфолио меринджейни.
финансова култура.Що пари прибраха разни тарикати от наивните спекуланти не си е
работа,че и никой не им дири сметка.Фалирало и толкоз,духайте супата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеПонякога се дразня, финасовата култура на хората пречела сега, иначе емитентите и те пречат, Бойко пречел , икономическото положение, какво ли не, а иначе Пенсионните и Договорните фондове са китка вързали като сълзица, да не каже дума за тях човекУжас, толква са идеални
Пример, познавам хора които искат да си вложат парите в балансиран фонд, който да прави примерно по 8-10% доходност, но от години тези фондове и агресивните са само надолу - примери искаш ли, е как да си сложат хората парите, като тези Фондове не правят нищо за да имат доходност, купуват ли акции или само седят? какви акции купуват?
Проблема е само и едеинствено в Пенсионните и Договорните фондове, които по престъпен начин управляват парите които са им поверени и съсипват пазара с неадекватното си поведение - 2007 купуваха и увлякоха маса народ, сега не купува и хората вече 8 г. на спад се отказа да се занимават и с фондове и с борса и не искат и да чуятСамите фондове нямат култура и с бездествието си съсипват бизнеса си
видно е всеки ден, не може балансиран фонд от 2 години да с само надолу с по 3-4% минус на година, ами нали затова е балансиран да дава някаква гаранция и сигурност, отделно негативен тренд не бива да се допуска за повече от 12 месеца да кажем, някой трябва да влезе и да подкрепи, пазар на който никой не подпира, естевено никой няма да иска да бъде, което и се постигна
Аз и за това се отказах от договорните фондове.
По-добре, сам да си губя пари, отколкото това да го правят професионални портфолио меринджейни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеЗа жалост е така, но знае ли се след две три години нещата могат да се подобрят. Финансовата култура е ниска и за това като единствен инструмент за трупа на средства се гледа на депозита. Аз лично имам пари на депозит, които да покрият 7-8 месеца разходите ми, ако остана безработен, за това и гледам лека по-лека да вкарват малко пари в БФБ.
Но свеки си решава сам успех на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеЗа жалост е така, но знае ли се след две три години нещата могат да се подобрят. Финансовата култура е ниска и за това като единствен инструмент за трупа на средства се гледа на депозита. Аз лично имам пари на депозит, които да покрият 7-8 месеца разходите ми, ако остана безработен, за това и гледам лека по-лека да вкарват малко пари в БФБ.Ужас, толква са идеални
Пример, познавам хора които искат да си вложат парите в балансиран фонд, който да прави примерно по 8-10% доходност, но от години тези фондове и агресивните са само надолу - примери искаш ли, е как да си сложат хората парите, като тези Фондове не правят нищо за да имат доходност, купуват ли акции или само седят? какви акции купуват?
Проблема е само и едеинствено в Пенсионните и Договорните фондове, които по престъпен начин управляват парите които са им поверени и съсипват пазара с неадекватното си поведение - 2007 купуваха и увлякоха маса народ, сега не купува и хората вече 8 г. на спад се отказа да се занимават и с фондове и с борса и не искат и да чуятСамите фондове нямат култура и с бездествието си съсипват бизнеса си
видно е всеки ден, не може балансиран фонд от 2 години да с само надолу с по 3-4% минус на година, ами нали затова е балансиран да дава някаква гаранция и сигурност, отделно негативен тренд не бива да се допуска за повече от 12 месеца да кажем, някой трябва да влезе и да подкрепи, пазар на който никой не подпира, естевено никой няма да иска да бъде, което и се постигна
Last edited by BullsonBSE; 25.03.2016, 16:12.Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеБФБ в момента трябва да и се отнеме лиценза за борса и да се закрие, поради изключително ниската ликвидност, липса на Институционални инвестири, от което самите инвеститори са напълно незащитени и интереса им е накърнен.
Сделките които минават за по 100-200 хиляди на ден, могат да минават на извънборсов пазар, няма нужда от цяла платформа как Хектра да работи за такива обеми
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеНа БФБ е мъртвило, само ще се дразниш, гарантирам го.
Сделките които минават за по 100-200 хиляди на ден, могат да минават на извънборсов пазар, няма нужда от цяла платформа как Хектра да работи за такива обемиBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеНе съм дал кой знае колко, реално парите са ми се намалили с 38 лв, но предвид че мога да докарам от дивиденти около 20-30 лв, преживява се. А и това го правя предвид, че лихвата по депозитите е около 1%, имам ДСК директ, за виртуален депозит дават 0.10% годишна лихва! Да не говорим, че бях инвестирал в договорен фонд, който реализира - 6% доходност за една година, за това реших, че по-добре сам да си губя парите си и за това закрих там позицията си и вкарах парите в БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеНе си давай парите на БФБ пазари много на ван
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеНе си давай парите на БФБ пазари много на ванThe strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеБлагодаря, наистина не знаех и не се досетих за това. И наистина съм нов, от по-малко от година инвестирам в БФБ някакви малки суми, по-скоро е някакво шантаво хоби, защото сумите, които вкарвам са 200-300 лв през няколко месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДобре си дошъл! Вярвам, че ако проявяваш постоянство, разум и търпение ще бъдеш доволен. Друг акъл не мога да ти дам
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеБлагодаря, наистина не знаех и не се досетих за това. И наистина съм нов, от по-малко от година инвестирам в БФБ някакви малки суми, по-скоро е някакво шантаво хоби, защото сумите, които вкарвам са 200-300 лв през няколко месеца.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеНеработните дни в Германия са неработни и за БФБ. Това e поради поддръжката на XETRA. Така ще бъде и в понеделник заради техният великден
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеЩо го възприемаш за заяждане. Аз изказаах признателност за светкането, щото верно не се досещах за Ксетрата. В нета оббщуването доста подвеждащо поради липса на визуален контакт и заради лаконичността на изказа.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар