If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Инвестиционната компания за управление на активи „Експат Капитал“ работи по създаването на първия български борсово търгуван фонд (на англ.: ETF, Exchange Traded Fund), базиран върху индекса SOFIX.
“От известно време нашият екип работи по създаването на първия български ЕТF, който ще бъде базиран върху SOFIX. България като европейска държава заслужава да има своя борсово търгуван фонд“, каза Николай Василев, управляващ партньор в „Експат Капитал“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Има надежда за оптимизъм... И тя е на база на това, че няма никаква надежда. Да не забравяме да сме "алчни, когато другите ги е страх". Всъщност инвестициите на БФБ, може да са добра алтернатива на международните пазари. Щатските индекси са близо до историческите си върхове, а идва май "продавай през май и ходи на море". Предстоят избори, абе изобщо куца работа... А нашето предимство е, че сме в корекция и сме по-близо до дъното отколкота до върха...
И още нещо. Всеки път при корекция над 15% SOFIX е скачал с над 100% следващата година...
Колеги, вие майтап ли си правите?! Вие наистина ли чакате фондовете да оправят положението?! Мисля, че е по-добре първо да влезнете в страницата на БАУД и да видите каква доходност са постигнали. Дайте да говорим за малко по-сериозни неща! Аз имам мнение относно фондовете, но няма да го казвам, защото няма да се хареса на доста хора
Има и друг проблем според мен - типично български.
Противопоставянето на пенсионите фондове май продължава .
Днес на ИОСА на ЧЕЗ разпределение пенсионните фондове са гласували различно - дали е от инат ?
Иначе точката е нормална - разрешаване на кредит от свързано лице при 2 % + Юробор лихва без допълнителни обезпечения.
Дано не съм прав и някои фондове да предпочитат да направят мръсно на колегите си , а не да търсят заедно просперитет.
Ама ти какво искаш бе хане,каквото повикало такова се обадило?Ако продължат
спадовете ще стане още по-зле,мазало.
Не мисля, че има къде да падат цените. Тоя "оборот" демонстрира именно това. Че кой и защо да продава?? Да си вземе леФчета с отрицателна доходност? И то при това брутално парично свръхпредлагане?!
По скоро опасността е от поредните делиствания на последните що годе "качествени" компании от борсата.... От това ме е страх!
Коментар