IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
    Киро, благодаря за хубавите думи, сега ги виждам, междувременно ти отговорих на въпроса, дано не те разочарова с нещо. Дали пиша проза и/или поезия или не пиша - изкушавам се да ти отговоря, но предпочитам да не смесвам във форума личния си живот с борсата. Аз доста се чудех дали да се регистрирам - нямам за цел да си хваля акциите, а се страхувам да си пиша прогнозите, за да не подведа някого. На борсата се печелят и губят пари и не бих искал някой да губи, подведен от мен или от добрия ми стил и от изказа ми (ако приемем, че имам нелоши такива). Затова и съм така внимателен и неведнъж съм подчертавал, че не съм разбирач, че е много възможно да бъркам, че не съм с икономическо образование... Не издържах обаче с регистрацията, толкова години ви чета вече... Имам потребност да споделям интереса си към БФБ с някого, а измежду познатите ми почти няма с кого да си говоря за фондов пазар. Съвсем други неща работя в живота си, несвързани с акции, индекси и т.н. Поздрави!

Поздравления и от мен ! Ти си ново явление във форума!
    И добре дошъл на борда , аз издържах само три+ години без регистрация , но нямах други занимания по ред причини. Нищо ново под слънцето , дошло е време и ти да излееш от душа болката , ще те открият много себеподобни и по малко различни /не търпими/ - КУРАЖ и малко да скъсиш очерка -шегувам се разбира се !
    Все пак си ни го казъл с " Татко Щърк"

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Браво Татко Щърк, съгласен съм до голяма степен с теб...Ти водиш убедително литературната рубрикаОпитвал ли си да пишеш поезия или проза- това е сериозно..
      Киро, благодаря за хубавите думи, сега ги виждам, междувременно ти отговорих на въпроса, дано не те разочарова с нещо. Дали пиша проза и/или поезия или не пиша - изкушавам се да ти отговоря, но предпочитам да не смесвам във форума личния си живот с борсата. Аз доста се чудех дали да се регистрирам - нямам за цел да си хваля акциите, а се страхувам да си пиша прогнозите, за да не подведа някого. На борсата се печелят и губят пари и не бих искал някой да губи, подведен от мен или от добрия ми стил и от изказа ми (ако приемем, че имам нелоши такива). Затова и съм така внимателен и неведнъж съм подчертавал, че не съм разбирач, че е много възможно да бъркам, че не съм с икономическо образование... Не издържах обаче с регистрацията, толкова години ви чета вече... Имам потребност да споделям интереса си към БФБ с някого, а измежду познатите ми почти няма с кого да си говоря за фондов пазар. Съвсем други неща работя в живота си, несвързани с акции, индекси и т.н. Поздрави!
      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Татко Щърк , това твоето е като литературно съчинение..Ти какво прогнозираш в крайна сметка до края на 2016- ръст или срив.Иначе не е лошо да пишеш , но все пак форума е икономически.Аз и няколко човека прогнозирахме още в края на миналата година , че 2016г. ще е поредната загубена за капиталовия пазар.За съжаление досега се оказваме прави. А колко ми се иска СОФИКС да стане поне 1000
        Киро, имайки предвид стила ти на писане, то от твоите уста препоръката да пиша по-конкретно на икономическа тема звучи като виц, който ме накара да се усмихна много повече, отколкото който и да е виц, качен от теб досега в темата „Бисери и вицове“ . Казвам го незлобливо, понеже си симпатяга . Писал съм вече очакванията си за пазара, не искам да съм от типа хора, които непрекъснато си преповтарят настроенията дотолкова, че изобщо не ги чета. Отвори си някоя от темите за имотите и ще разбереш какъв тип хора имам предвид, а и не само там. Не искам да се заявявам като знаещ и можещ – тук съм да се уча, не препоръчвам себе си като пример за подражание за нищо. Радвам се, че си доволен от прогнозите си, дано ти носят и да са ти донесли успех, искрено бих се радвал за теб! Ще повторя накратко очакванията си заради теб и заради това колко забавни сте били с Прецаканото в темата Свилоза (без ирония го казвам, ако и да съм бил често на противното мнение за нещата). За мен не е важно да хвана точно дъно или връх, не смятам, че е възможно да го направя, освен с късмет при някоя позиция, както се е случвало, затова гоня тенденция. Пълен съм с акции и ако продам някоя, то обикновено е, за да си купя друга. Скачам от една на друга, преструктурирам, кеш не държа, освен остатъчна малка сума в платформата си под 50 лв, останала след коя да е последна сделка. Дали пазарът ще поскъпне от утре, след година, две,три или повече, не мога да съм сигурен, ако изобщо поскъпне. След като съм в акции, значи очаквам поскъпване да започне до максимум 2-3 години (не че в този период се надявам на подобна на онази лудост от 2007 г.), но само времето ще покаже дали е било правилно да съм в акции или е било по-добре да бъда на кеш. Просто намирам борсата ни за имаща добър потенциал (ако и да си давам сметка за мисля всички рискове и негативи, а може и да ги подценявам, ще видим) и се надявам да дочакам покачване, а дотогава търся най-добрите акции, ежедневно премислям позициите си и не се притеснявам да преструктурирам (писал съм фаворитите си, 2 вида акции, представляващи над 2/3 от портфейла ми, дори писах каква цена очаквам да видя най-много до година при най-тежката ми в момента акция БРЕФ, без препоръка, разбира се, споменавал съм и други акции, които имам или нямам). Вземал съм не едно грешни решения, но именно те са ме учили, целта ми е правилните решения да са повече като стойност от грешните. Напоследък намалих и ритъма, понеже пазарът още повече заспа и както мисля БигБеар беше написал шеговито, по-правилно е да говорим тук не за бикове и мечки, а за орли и костенурки . На първо време погледът ми е отправен към идната есен, когато виждам шанс за раздвижване, но дали ще има отлепване нагоре тогава или само така се надявам, не мога да кажа със сигурност, допускам и спадове, допускам и времето напълно да опровергае оптимизма ми и да ме откаже, а защо не и да надхвърли очакванията ми. Не мисля пазара напълно пакетно, понеже има покачващи се акции при падащ пазар и обратно, но е факт, че е трудно на пазар като нашия да се намират добри решения, ако индексите преимуществено са надолу последните години, това прогонва спекулантите, масовката, пада ликвидността... не казвам нищо ново.

Написаното е валидно към този момент, може по-късно днес, утре, след седмица, месец или повече диаметрално да съм променил очакванията си и настроенията си, продавайки или не акциите си, обявявайки го или не във форума.

Притежавам посочените акции, както и други на БФБ, но препоръки нямам, може би оптимизмът ми е неоправдано голям, а знанията, уменията, интуицията прекалено малки, затова и нищо от написаното не е препоръка за търговия с финансови инструменти.

Поздрави на теб и на всички четящи!
        Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

Спекуланта, мислех, че става ясно – имам предвид да се четат нормативни актове, а ако излизат предложения за промяна, да се четат в оригинал предложенията, а не да се разчита само на форумни раздумки или медийни интерпретации, макар навсякъде да има полезни неща, ако човек внимателно отбира. Има неща, които ме тревожат, има и неща, в които виждам повод за оптимизъм (с оглед ниската база настроения, от която се тръгва) и комбинацията от двете е ключова за това доколко да съм на пазара, без да твърдя, че имам правилна преценка. Поздрави!
          Разбрах какво имаш предвид!Благодаря за отговора!

Коментар

Монти, не съм те споменал никъде, но ти си побързал да отговориш, явно припознавайки се в написаното от мен, макар да пишеш, че не откриваш никакъв смисъл в моите 20 реда. Старите хора са казали „гузен негонен бяга“. Ти в неделя беше сред тези, очакващи по-сериозни разпродажби и спадове на индекса за вчерашния понеделник, което не се случи. Всеки има грешни прогнози, аз не правя изключение, но напише ли човек прогноза, освен притеснението, че може да подведе някого, трябва да бъде достатъчно самокритичен, да се замисли къде бърка. Няма нужда да вадиш стари класации, от години чета твоите и на себеподобните ти надприказвания, прякорите ви чета, обвиненията ви, някак свикнах с вас и дори сте ми симпатични, честно . Ако не се изписва никът на пишещите, пак ще знам кой пише изказ, правопис, всеки с неговото. То и за мен важи, с тези моите ‘‘безсмислени чаршафи‘‘. Постът ми вчера не беше написан заради теб конкретно, затова и не съм те споменал, а заради повечето като теб, предпочитам да пиша общо, а не да соча някого. Същите укоряващи думи бих написал и на хората, които само говорят за покачвания, ръстове, а накрая нищо – както ти сам отбелязваш. Колко много хора имаше във форума, няма ги сега. Времето като цяло ги е опровергало явно. Нямам кауза да соча нито едните, нито другите с пръст, а още по-малко да се заявявам като по-успешен от когото и да било. Ние на БФБ сме като малцина оцелели на остров след буря, не се знае утре къде ще сме, шепа изстрадали хора , няма защо да бъдем на лагери, няма какво да делим толкова и когато се горещим нека да си припомняме, че сме само едни невзрачни прашинки, носени от времето, да пазим нервите си и да живеем вдъхновено живота си. Дано си направил пари поне за пица и бира от прогнозите си (каквито са твоите цели, ако помня правилно писанията ти), понеже в крайна сметка успешната търговия е важна, щом сме тук. Няма да ти коментирам акциите-фаворити през годините, за да не звучи като заяждане – достатъчно много хора ти ги коментират, но не помня някъде да сме имали точка на пресичане откъм харесване на едни и същи акции. Малко вероятно е да бъркам относно това имал ли съм акции, измежду харесваните от теб, макар да не следя писанията ти стриктно, както следя писанията на едни или други други форумци. Аз нямам черни и бели списъци на акции –всяка една може да стане интересна за мен, а друга да загуби атрактивността си. За мен всеки форумец е полезен, всеки допълва пъзел от общата картина и ти не правиш изключение.

Всеки сам избира стила си при инвестиране, ти също си имаш свой, вероятно добър за теб, но аз не бих искал моят стил на инвестиране да е като в онези научнопопулярни филми за акулите и малките невзрачни рибки, плуващи под корема им и хранещи се от остатъците от храната на акулите, а и разчитащи по този начин не само на трохи, но и на пазител. Опитвам се да спазвам някаква хигиена дори и при инвестирането. Не съм и акула, разбира се . Аз нямам намерение да си меря с теб или с когото и да било бонбонките и парцалките, не съм във форума да доказвам нищо никому и наистина не твърдя, че се справям по-добре от теб или от когото и да било. Радвам се на всеки пишещ човек, понеже така форумът е жив, а аз мога да се уча от всеки – и от умния, и от глупавия. Приемаме, че тук всички сме умни. Сигурно затова е трудно да се печели у нас, понеже нали казват, че на борсата се печели от глупостта на другите, а след като всички сме умни няма как... Поздрави и успех в инвестирането!
            28 реда без нищо съществено за борсата а взимане на страна един спор ,който вече си загубил...Те са симпатични и добронамерени но имат само една слабост не познават движенията на борсата а и са оперетни герой ,ние сме гадни ,лоши ...голяма работа че познаваме движенията на борсата ,важното че сме гадове.......ти си от добричките .....
            По същество...вчера
            Удариха Софарма ,ссв , зхбг ,атерата....
            ....дали съм познал ,дали не, вчера беше 433....с два пункта по малко от петък....
            Пиши есета...и кореспондирай с 4д.....той е от твоя калибър.....
            Това че някой от вчера си играе в трасе и чака добър отчет в Неохим е само временно положение...
            Нищо лично

Коментар

• Браво Татко Щърк, съгласен съм до голяма степен с теб...Ти водиш убедително литературната рубрикаОпитвал ли си да пишеш поезия или проза- това е сериозно..

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                Всичко ясно, само не успях да схвана какво имаш предвид с думите "къде какво се предлага",ще се радвам да конкретизираш малко!
                Спекуланта, мислех, че става ясно – имам предвид да се четат нормативни актове, а ако излизат предложения за промяна, да се четат в оригинал предложенията, а не да се разчита само на форумни раздумки или медийни интерпретации, макар навсякъде да има полезни неща, ако човек внимателно отбира. Има неща, които ме тревожат, има и неща, в които виждам повод за оптимизъм (с оглед ниската база настроения, от която се тръгва) и комбинацията от двете е ключова за това доколко да съм на пазара, без да твърдя, че имам правилна преценка. Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Написа 20 реда без никакъв смисъл....Нищо лично...
                  аз съм на тази борса от 2003 г. и мога да позная кога ими сантимент да купуваме или сантимент за продаване....
                  Нивото от 430 съм го дал преди почти две години.... и инщо което съм писал от преди две години не се е променило.....нито отчети ,нито инвеститори ,нито политика....Само повече напуснали спекуланти и нито лев вкаран нов кеш... ...

А това че некой си е прехвърлил малко етропалче и трасе....ами те са в едни пф за да ги прегледат и сега ги крият.......
                  Не е препоръка.
                  Монти, не съм те споменал никъде, но ти си побързал да отговориш, явно припознавайки се в написаното от мен, макар да пишеш, че не откриваш никакъв смисъл в моите 20 реда. Старите хора са казали „гузен негонен бяга“. Ти в неделя беше сред тези, очакващи по-сериозни разпродажби и спадове на индекса за вчерашния понеделник, което не се случи. Всеки има грешни прогнози, аз не правя изключение, но напише ли човек прогноза, освен притеснението, че може да подведе някого, трябва да бъде достатъчно самокритичен, да се замисли къде бърка. Няма нужда да вадиш стари класации, от години чета твоите и на себеподобните ти надприказвания, прякорите ви чета, обвиненията ви, някак свикнах с вас и дори сте ми симпатични, честно . Ако не се изписва никът на пишещите, пак ще знам кой пише изказ, правопис, всеки с неговото. То и за мен важи, с тези моите ‘‘безсмислени чаршафи‘‘. Постът ми вчера не беше написан заради теб конкретно, затова и не съм те споменал, а заради повечето като теб, предпочитам да пиша общо, а не да соча някого. Същите укоряващи думи бих написал и на хората, които само говорят за покачвания, ръстове, а накрая нищо – както ти сам отбелязваш. Колко много хора имаше във форума, няма ги сега. Времето като цяло ги е опровергало явно. Нямам кауза да соча нито едните, нито другите с пръст, а още по-малко да се заявявам като по-успешен от когото и да било. Ние на БФБ сме като малцина оцелели на остров след буря, не се знае утре къде ще сме, шепа изстрадали хора , няма защо да бъдем на лагери, няма какво да делим толкова и когато се горещим нека да си припомняме, че сме само едни невзрачни прашинки, носени от времето, да пазим нервите си и да живеем вдъхновено живота си. Дано си направил пари поне за пица и бира от прогнозите си (каквито са твоите цели, ако помня правилно писанията ти), понеже в крайна сметка успешната търговия е важна, щом сме тук. Няма да ти коментирам акциите-фаворити през годините, за да не звучи като заяждане – достатъчно много хора ти ги коментират, но не помня някъде да сме имали точка на пресичане откъм харесване на едни и същи акции. Малко вероятно е да бъркам относно това имал ли съм акции, измежду харесваните от теб, макар да не следя писанията ти стриктно, както следя писанията на едни или други други форумци. Аз нямам черни и бели списъци на акции –всяка една може да стане интересна за мен, а друга да загуби атрактивността си. За мен всеки форумец е полезен, всеки допълва пъзел от общата картина и ти не правиш изключение.

Всеки сам избира стила си при инвестиране, ти също си имаш свой, вероятно добър за теб, но аз не бих искал моят стил на инвестиране да е като в онези научнопопулярни филми за акулите и малките невзрачни рибки, плуващи под корема им и хранещи се от остатъците от храната на акулите, а и разчитащи по този начин не само на трохи, но и на пазител. Опитвам се да спазвам някаква хигиена дори и при инвестирането. Не съм и акула, разбира се . Аз нямам намерение да си меря с теб или с когото и да било бонбонките и парцалките, не съм във форума да доказвам нищо никому и наистина не твърдя, че се справям по-добре от теб или от когото и да било. Радвам се на всеки пишещ човек, понеже така форумът е жив, а аз мога да се уча от всеки – и от умния, и от глупавия. Приемаме, че тук всички сме умни. Сигурно затова е трудно да се печели у нас, понеже нали казват, че на борсата се печели от глупостта на другите, а след като всички сме умни няма как... Поздрави и успех в инвестирането!

Коментар

• Софиксов вътре ли ти е

Коментар

• Бия мечки, бия тролове, бия всичко наред

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                        Днес пак ще ги лупкам напук на троловете
                        Днес вече яко ги лупкам, хвърчи козина

Коментар

• Айде стига сте се дърляли....

Шъ докладвам на Модито да ви накаже....

Коментар

• Обича дъха на Мечока

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Днес пак ще ги лупкам напук на троловете
                              В 6.30 сабахлян..???
                              СОФИКС, по туй време друго се поолупква.......
                              Но щом БФБ ти стига, си добре....

Успешен ден !

Коментар

• Така ги биеш, че си 30% назад.Значи Мечока те е напърпорил с 30см. и ти мечтаеш за повече.То не се иска много акъл да се хвалиш, когато губиш

Коментар

Working...
                                X