IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    За мен Неохима не беше изненада. Мисля, че всеки можеше да си го сметне. Купувах си от доста време насам. Въобразявам си, че конюнктурата ще остане добра още доста време. Нямам никакво намерение да те убеждавам в каквото и да е. В общи линии не ме вълнува какво мислиш. Чета мнения и се опитвам да ги проверя за вярност. Понякога се получават интересни попадения. В общи линии всеки сам си прави анализите и нямам никакво намерение да пускам във форума всичко, което знам. На моменти си мисля, че говоря повече от колкото трябва.
    Лека и доходна.
    При тази "хубава" ликвидност, не е ли достатъчно да видиш един чарт за 10 г-15. и да му сметнеш волата със или без световните тенденции.!?!? Световните са световни, но за бфб законите не са ли специфично "нашенски"!? За мен неохима е в категорията на по-голяма краткосрочна вола от нормално, а наблюдаваме, че не си от дългосрочните. Лека и доходна.
    пс. А какво стана с очакванията ти за аграрния холдинг? И там ли разпродаде, (видяхме, че цената се сурна наскоро с има-няма левче)!?
    Last edited by precakanoto; 21.07.2016, 14:58.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Да ти имам аргументите за свилозите и алкометите, и анализите на световните тенденции, алкомета пък е една китка и то та по-добре да си беше стоял на свилозата, а за неохима - видяхте 1 отчет и подскочихте, .... сега на второ тримесечие каквото сте заредили ще продавате там, защото в третия отчет знаем че се отразява и годишните ремонти и преустройства и престои и т.н. и с една дума - от една вола на друга вола си се намятал, но хаирлия да ти е и там))))
      За мен Неохима не беше изненада. Мисля, че всеки можеше да си го сметне. Купувах си от доста време насам. Въобразявам си, че конюнктурата ще остане добра още доста време. Нямам никакво намерение да те убеждавам в каквото и да е. В общи линии не ме вълнува какво мислиш. Чета мнения и се опитвам да ги проверя за вярност. Понякога се получават интересни попадения. В общи линии всеки сам си прави анализите и нямам никакво намерение да пускам във форума всичко, което знам. На моменти си мисля, че говоря повече от колкото трябва.
      Лека и доходна.

Коментар

• Какво се бъгва, че не излиза втората част от цитата.
        .....................Предпазливостта на банките ще е основна пречка пред икономическия ръст в краткосрочен план, посочват от агенцията. Въпреки добрата ликвидност на системата ревизиите може да покажат, че има банки, които не провизират достатъчно срещу лоши кредити, се казва в доклада на Fitch............”
        Last edited by siko13; 21.07.2016, 14:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          precakanoto, всяко нещо на този свят е до времето си. Нека започна от Свилоза. Основната причина да падне цената е, че аз излизах. С група приятели имахме долу горе акциите, които минават за едно тримесечие. Бях изправен пред алтернативата дали да продавам бавно на добра цена и да изляза частично без да пада съществено цената или аз да я срутя, като по този начин активирам ловците на падащи кинжали и откажа другите продавачи. Избрах второто. През периода, когато съм излизал не съм хвалил Свилоза. Какво ме накара да си сменя мнението е дълъг въпрос. На първо място се смени конюнктурата. Целулозата е надолу а дървесината е нагоре. Преди години хората виждаха ниски трейлинг печалби и задлъжнялост. Аз виждах друга картинка и купувах. Сега е обратното. Не виждам в краткосрочен план потенциал и затова се прехвърлих към Неохим и Алкомет. Вероятно след време ще се върна в Свилоза, но не знам кога. До някъде беше трудно решение, защото ако взема пет процента повече на Свилоза а Неохим скочи с двадесет къде ще ми е келепира?
          По отношение на Софарма. Там цените не са чак толкова по-ниски спрямо нивата от 2007 и не мисля, че BullsonBSE има предвид точно нея. Мениджмънта е долу горе нормален. Не блести с нещо и не е некадърен като в други компании. Това ми е личното усещане. Направиха някои стратегически грешки. Останаха зависими от пазарите в Русия и Украйна. Инвестираха в нов завод, който не съм убеден, че ще се избие. Бих желал да видя закупуване на интелектуална собственост на чужди генерични лекарства, които са регистрирани на западни пазари. Така покрай тези генерици ще успеят бавно да прокарат и някои техни продукти. На тези нива нямам никакви проблеми с цената. Имам много малко в рамките на статистическата грешка. Като цяло са от читавите компании и единствената причина да нямам доста е, че се насочих към няколко други където си въобразявам че ще взема повече. Явно съм спекулант, който скача от цвят на цвят съобразно конюнктурата. Това е вътрешно усещане и не е препоръка.
          Много ясно си бях написал, че механичното прехвърляне на цената от 2007 към днешно време е глупост. Тя е полезна да сведение от историческа гледна точка. Изобщо не може по нея да се търгува днес. Все едно да търгувате по новините от преди девет години. Съобразявайки се с нея изтървате вътрешното развитие на компаниите за цяло десетилетие. Това е глупост. Имате две алтернативи. Или пазара е винаги прав и отразява адекватно развитието на компанията или може да бърка за продължителен период от време. В случай, че е бъркал цели девет години то тогава кога ще спре да бърка? Може ли да изкара в грешка още девет? Не е ли по-логично при приемане на концепцията, че пазара бърка да се купува чак когато има катализатор, който би придвижил цената към справедливата и стойност?
          Не е препоръка за нищо. Оптимист съм и съм пълен до козирката с български акции. Просто обичам да подлагам на логическа проверка твърденията, които чувам.
          Да ти имам аргументите за свилозите и алкометите, и анализите на световните тенденции, алкомета пък е една китка и то та по-добре да си беше стоял на свилозата, а за неохима - видяха играчорите 1 отчет и подскочиха))), .... сега на второ тримесечие каквото сте заредили ще продавате там, защото в третия отчет знаем че се отразява и годишните ремонти и преустройства и престои и т.н. и с една дума - от една вола на друга вола си се намятал, но на хаирлия да е там, поне мижав дивидент могат да "снесат"))))
          Не е препоръка... !!!

Коментар

• Има ли място за оптимизъм тук?
            „България остава една от най-бедните страни в ЕС и затова е изправена пред предизвикателството да извърши структурни реформи в икономиката, които да гарантират ръст на производителността на глава от населението и дългосрочен икономически растеж.
            Това се казва в анализ на рейтинговата агенция "Фич" (Fitch), която потвърди досегашния рейтинг BBB............................................... .................................................. .........................................
            .....................Предпазливостта на банките ще е основна пречка пред икономическия ръст в краткосрочен план, посочват от агенцията. Въпреки добрата ликвидност на системата ревизиите може да покажат, че има банки, които не провизират достатъчно срещу лоши кредити, се казва в доклада на Fitch............”

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
              А как иначе ще стане "златното пресичане", за което толкова се изписа
              забравих 15 бр. в МиС....

на малки и по малки ,некой от старите апапи е им казал че най лесно се вдига борсата през юли и август щото всички почиват и оборотите са малки.....както най лесно и тогава пада да се знае също....
              но не знам дали им е казал че с по 100 лева ще стане...
              верно е голема веселба на нашета сергия....
              всичко по ,99 стинки....
              почнаа цигански истории....
              нали така братоци....
              Чух една клюка че неколко братоци ще симулират рали.....
              Не е препоръка...
              Last edited by Монти; 21.07.2016, 14:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                Не мога да повярвам, че сме в сегашното положение, никога не съм си представял

Явно има нещо сгрешено в този бизнес, който позвоялва някой да взема годишен % независимо какво правиш и какви резултати докарваш Дори нищо да не правиш % ти тече, това е много сгрешено у нас това е източване на тези фондове.
                Те са тези, които движат всички пазари, без тях нищо не става, съответно и на БФБ виждаме, че нищо не става без тях. На какво разчитат не знам, но са определено за голям резил и срам - едни Заложни къщи и Популярни каси ги бият отвсякъде и ги правят за смях
                Прав си, че трябва да се отстранява такова "кадърно" управление и особено ако няколко години са под банковата лихва. Това не е философия да се набиеш в банка за % и да декларираш мижав профит, а то дори и техния е под въпрос дали е над нулата)))) Да ги подредят тези куци мениджмънти още със закон - за да има конкуренция. Седят и си живуркат на народна софра, С чужда пита-помен, така намерили и заварили))) И така може цял живот да си живеят, лошо ли им е?!)))) Айде дано се намери начин да се разбутат малко, защото ако продължават така, нищо чудно черешара да извади солидни аргументи и да ги национализира най-накрая!!!))))
                Не е препоръка... !!!

Коментар

Сутринта чух от мартин димитров,. че в популярните каси давали 14% )))) (В тази суша ддалаверата "по-яка от катебето") а народа по същия начин жаден за профит))) Е тук на бфб-то имаме представители на заложните къще - с по-скромния профит от 12%))) Импето води там байрака на хорото))) А меком не даде ли фира при "ного сосния" (както казваше импето) 'гарантиран" дивидент от 18% !?!?!))) Значи там е някъде границата на риска където тр. да се внимава "ного" - между 10% катебето и 18% меком. Нека играчорите сами си направят извода къде попадат в множеството на "ного якото" деведент)))))))))
                  Така е за съжаление, При липса на адекватни Пенсионни - >> хората отиват в НОИ, при липса на декватни по-рискови Договорни фондове, каквите в последните 5 и повече години определено няма! хората отиват ->> в Заложните къщи и Популярните каси, Меком или Еубегето, където някой мастит се изкаже, че ще има сосна доходност. И затова хотата не са виновни, естествено е да има хора и пари които са за по-дълък период или за по-голям риск. Абсурдно е такива пари да стоят на депозит, и те и бягат оттам щото си искат доходност, и отиват там където се предлага.

Та въпроса, който отдавана задавам за състоятелността на Пенсионните и Договорните, и тяхната роля на пазара си стои с пълна сила, да се надяваме, че новата КФН ако се услуша около Дидо Добрев и други хора които казват истината, да се усетят, че така не става и не може да продължи, и аз това много добре го осъзнавам и го казвам на всички - че математически и както и да се погледне не може да съществуат тези системи в сегашния си вид, така нищо да не правят и да вземат само %
                  Bulls on BSE

Коментар

обоbщения от този род не са никак удачни.
                    Що да е некадърен например мениджмънта на знаково дружество като софарма . ????? Лично съм купувало акции на софарма през 2005-та на цена 7.40. А 11 г. вече след това и акциите са 2.60 !!!!!!))) (вярно с едно увеличение на капитал, но пак е по-ниско оттогава) Та нима дружеството не се развива всяка година!?! Нима носи загуби на акционерите си !??? Нима няма постоянна печалба30-50 мил всяка година!??? )))) Не е само този пример. Прехвалената ви свилоза не е ли в същата категория!??! нямате никакви основателни причини да плюете по свестните ни дружества. За 10 години цената им не е ли надолу.?? А резултатите не са ли нагоре.????))) А не дават ли някои дори и дивидент!?!? При това какъв само дивидент, някъде не е ли е пъти повече от изтърбушената лихва по депозит???Виж индекса в щатите - от 7 години само нагоре!!! То бива балони, ама чак толкова !?!? ))) Имат там финансова култура хората))), инвестират в дял от бизнес, тук ентелигентите са го докарали до хапартамент, бурканбанк, популярна каса, (в произволен ред), както много добре го посочи и Булсон!))
                    precakanoto, всяко нещо на този свят е до времето си. Нека започна от Свилоза. Основната причина да падне цената е, че аз излизах. С група приятели имахме долу горе акциите, които минават за едно тримесечие. Бях изправен пред алтернативата дали да продавам бавно на добра цена и да изляза частично без да пада съществено цената или аз да я срутя, като по този начин активирам ловците на падащи кинжали и откажа другите продавачи. Избрах второто. През периода, когато съм излизал не съм хвалил Свилоза. Какво ме накара да си сменя мнението е дълъг въпрос. На първо място се смени конюнктурата. Целулозата е надолу а дървесината е нагоре. Преди години хората виждаха ниски трейлинг печалби и задлъжнялост. Аз виждах друга картинка и купувах. Сега е обратното. Не виждам в краткосрочен план потенциал и затова се прехвърлих към Неохим и Алкомет. Вероятно след време ще се върна в Свилоза, но не знам кога. До някъде беше трудно решение, защото ако взема пет процента повече на Свилоза а Неохим скочи с двадесет къде ще ми е келепира?
                    По отношение на Софарма. Там цените не са чак толкова по-ниски спрямо нивата от 2007 и не мисля, че BullsonBSE има предвид точно нея. Мениджмънта е долу горе нормален. Не блести с нещо и не е некадърен като в други компании. Това ми е личното усещане. Направиха някои стратегически грешки. Останаха зависими от пазарите в Русия и Украйна. Инвестираха в нов завод, който не съм убеден, че ще се избие. Бих желал да видя закупуване на интелектуална собственост на чужди генерични лекарства, които са регистрирани на западни пазари. Така покрай тези генерици ще успеят бавно да прокарат и някои техни продукти. На тези нива нямам никакви проблеми с цената. Имам много малко в рамките на статистическата грешка. Като цяло са от читавите компании и единствената причина да нямам доста е, че се насочих към няколко други където си въобразявам че ще взема повече. Явно съм спекулант, който скача от цвят на цвят съобразно конюнктурата. Това е вътрешно усещане и не е препоръка.
                    Много ясно си бях написал, че механичното прехвърляне на цената от 2007 към днешно време е глупост. Тя е полезна да сведение от историческа гледна точка. Изобщо не може по нея да се търгува днес. Все едно да търгувате по новините от преди девет години. Съобразявайки се с нея изтървате вътрешното развитие на компаниите за цяло десетилетие. Това е глупост. Имате две алтернативи. Или пазара е винаги прав и отразява адекватно развитието на компанията или може да бърка за продължителен период от време. В случай, че е бъркал цели девет години то тогава кога ще спре да бърка? Може ли да изкара в грешка още девет? Не е ли по-логично при приемане на концепцията, че пазара бърка да се купува чак когато има катализатор, който би придвижил цената към справедливата и стойност?
                    Не е препоръка за нищо. Оптимист съм и съм пълен до козирката с български акции. Просто обичам да подлагам на логическа проверка твърденията, които чувам.

Коментар

За населението да е по-популярно да направиш вноска в Популярна каса, отколкото в Договорен фонд (да не брои тези близо до паричния пазар, че и тях ходата имат за депозити) Ако питаш Мериднжеите, дето са едни и същи муцуни от зората на БФБ, само дето сега са напъленели бузи и посивели коси, виновни са им хотата, че нямали финсова култура , че мажовците биле много лоши, не давали дивиденти, при все че много компании послените години отчитаха загуби поради кризата, което може да се приеме , правителството и то им пречило, а на Популяните кази и Заложните къщи защо там има разцвет Те искат да няма конкурнеция, както Пенсионните, и сега дори когато се конкурират с НОИ, пак не правят нищо. Явно има нещо сгрешено в този бизнес, който позвоялва някой да взема годишен % независимо какво правиш и какви резултати докарваш Дори нищо да не правиш % ти тече, това е много сгрешено у нас това е източване на тези фондове.
                      Те са тези, които движат всички пазари, без тях нищо не става, съответно и на БФБ виждаме, че нищо не става без тях. На какво разчитат не знам, но са определено за голям резил и срам - едни Заложни къщи и Популярни каси ги бият отвсякъде и ги правят за смях
                      Сутринта чух от мартин димитров,. че в популярните каси давали 14% )))) (В тази суша ддалаверата "по-яка от катебето") а народа по същия начин жаден за профит))) Е тук на бфб-то имаме представители на заложните къще - с по-скромния профит от 12%))) Импето води там байрака на хорото))) А меком не даде ли фира при "ного сосния" (както казваше импето) 'гарантиран" дивидент от 18% !?!?!))) Значи там е някъде границата на риска където тр. да се внимава "ного" - между 10% катебето и 18% меком. Нека играчорите сами си направят извода къде попадат в множеството на "ного якото" деведент)))))))))
                      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

сигурно, ако ти си купил 12 бр. в Софарма ,6 в монбат и 8 в стара планина...
                        А как иначе ще стане "златното пресичане", за което толкова се изписа

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          върви ли играта?

сигурно, ако ти си купил 12 бр. в Софарма ,6 в монбат и 8 в стара планина...

Коментар

Самата истина!!!
                            Само да допълня, че за описаните компани не само, че не са на загуба, не само че се развиват, но дори правят и добри печалби!!! Представи си само Колко е лошо това и акциите им спадат ))))) Най-умните играчи сме ние на света, затова черешара иска да играе за череши а не за акциЙ, не е стигнал още да ги разбира и акциЙте но един вид мисли за нас - за да купуваме евтино )))))
                            За населението да е по-популярно да направиш вноска в Популярна каса, отколкото в Договорен фонд (да не брои тези близо до паричния пазар, че и тях ходата имат за депозити) Ако питаш Мериднжеите, дето са едни и същи муцуни от зората на БФБ, само дето сега са напъленели бузи и посивели коси, виновни са им хотата, че нямали финсова култура , че мажовците биле много лоши, не давали дивиденти, при все че много компании послените години отчитаха загуби поради кризата, което може да се приеме , правителството и то им пречило, а на Популяните кази и Заложните къщи защо там има разцвет Те искат да няма конкурнеция, както Пенсионните, и сега дори когато се конкурират с НОИ, пак не правят нищо. Явно има нещо сгрешено в този бизнес, който позвоялва някой да взема годишен % независимо какво правиш и какви резултати докарваш Дори нищо да не правиш % ти тече, това е много сгрешено у нас това е източване на тези фондове.
                            Bulls on BSE

Коментар

В момента сме толкова зле, че сме на етапа Заложни къщи, Популярни каси, спестявания в гардероба, втори и трети апартамент
                              Това е абсурдно в 2016 г., когато индексите по света правят исторически рекорди всеки ден, ние да сме още на нивото попупярна каса и бурканбанк, или всичко в депозит
                              Много акции се търгуват под нивата от преди 10 и повече години - говорим за акции в БГ40 индекса, които си работят доставят услуги, стока и продукция, плащат си редовно на банките.....
                              Самата истина!!!
                              Само да допълня, че за описаните компани не само, че не са на загуба, не само че се развиват, но дори правят и добри печалби!!! Някои дори раздават от тях и дивиденти, по-големи и от лихва по депозитЪ)))) Представи си само Колко е лошо това и акциите им спадат ))))) Най-умните играчи сме ние на света, затова черешара иска да играе за череши а не за акциЙ, не е стигнал още да ги разбира и акциЙте но един вид мисли за нас - за да купуваме евтино )))))
                              Last edited by precakanoto; 21.07.2016, 14:17.
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                                Ако попиташ някой форумни корифеи цъфтим и вързваме и скоро ще изтървем ракетата.
                                Вожде - малка корекция!))) По-точния израз според мен е "цъфтим но не вързваме" ))) Има и такъв момент в земеделието
                                Не е препоръка... !!!

Коментар

Working...
                                X