Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнениеРъста за тази седмица беше повече от достатъчен, даже е здравословно да върне малко, на това се надяват повечето играчи и да видят дали не е свързано с края на тримесечието. Ще поживеем и ще видим. Сигурен съм че ръста ще продължи още поне 1/2 година, ако няма политически изгъзици.
върху търговията.Стига с тия глупави вербални манипулации.Не е станало кой знае
какво освен ,че няколко позиции скочиха с по няколко стотинки,чудо голямо и всичко
живо философства.Last edited by Grosss; 29.09.2016, 17:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнениеПарите и ентусиазмът май се изпариха ... Или решиха да следват указанията на BSEtrader . :-)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЧетирицефрен Софикс до 1-2 години граничи с абсурда, предният път като бяхме там медианните печалби растяха с над 30% годишно, сега няма такива индикации. Ниската ликвидност обаче съчетана с еуфория на цените, а не в отчетите не може да бъде пренебрегвана. За същщщият период/1-2 години/ Софикс спокойно може да даде 70-100 % от дъно до връх без нищо съществено да се промени в икономиката.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеВсички мечки се трансформират рано или късно
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТочно така. Затова гледам реален П/Е, смятам с колко би могла да порасне печалбата в следващата 1-2 години според мен и продължавам да гледам други фактори. При всички положения обаче, ако се получи над 15 не влизам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеТо затова има продавачи и купувачи, защото са на различни мнения. А да търгуваш минало без да гледаш настоящето, както и да прогнозираш някакво бъдеще, може да е още по-неточноПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТочно така, но когато става дума за прогнози, нещата се размиват и стават твърде субективни. Както си забелязал, някои са луди по дадена акция и им се вижда, че постоянно ще растат печалбите, други по друга и така. От това се бяга единствено чрез конкретно П/Е и факти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНа борсите не търгуваме ли очаквания, а не минало...Last edited by 15%; 29.09.2016, 15:35.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеТова, което съм прочел за Монбат например е печалба от 22 млн. за 2015 г. Към момента пазарната капитализация е 303 млн. СТарата планина и тя според мен не е 5, ПИБ не го пипам, тъй като съм по-страхливичък. Не говорим за форуард П/Е-та, това е важно да се уточни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКои са тези компании, че то ПИБ е при П/Е 2, или НЕОХ на 4-5, Стара планина е 5, Монбат е 10, не знам къде ги гледате тези ПЕта по 15-20...
П.П. Неохима ми се вижда трудно прогнозируем. Изкараха 1-2 страхотни отчета, но ако трябва да гледаме 1-2 г. назад, положението е страшно. Поздравявам смелите, които яхат ПИБ, Неохим и т.н., но това не е за мен. Приел съм този факт.Last edited by 15%; 29.09.2016, 15:21.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЛелее, по принцип си прав, но аз говорех за друго нещо. Мен ме интересуват определени компании, чиито П/Е е кристално ясно и към момента е 15-20 при Софикс 500. Въпросът беше, че същите тези компании биха се търгували на ПЕ 60, което мен лично не ме устройва. По тази причина и продадох вчера 15-тина% от тях.
Времето ще покаже, дано да видим Софикс 1500!
Коментар
Коментар