Начев, Харесва ми начина ти на анализ и опита ти да се дистанцираш от предубежденията и пропагандните клишета.Аз лично приех тези твърдения като предупреждения да се спре с дефицитите и вземането на нов дълг, за да не се навлезе в опасна рискова зона..Не познавам автора, но той цитира С.Ханке и негови изказвания.Въпроса допълнително се усложнява и от наличието на валутен борд.До каква степен на задлъжнялост може да издържи Борда без последици..Тук също може да се изследват паднали бордове..Трябва да се има предвид, че колкото е по- голям дълга, толкова е по трудно вземането на още в нашето положение и мащаби..Едва ли в ЕС биха допуснали втора Гърция, а и те са в Еврозоната, а ние не.Сравнението с Испания, Франция , Италия , които са с големи дългове е неуместно и неверно..
Интересно ще ми е теоретичното мнение на 4Д , както и на други колеги..
Сега се сещам - Не знам дали знаете но основната причина за фалита на банките през 1996г. и после Валутния борд според много икономисти е отказа за финансиране от чужди банки и забавената приватизация..Ние нямаме рейтинг и икономика за финансиране до 50-60-100% дълг..Докога имаме лимит според вас..
И накрая- Срив от близо 60% за 2016 спрямо 2015 година отчита БНБ в преките инвестиции в България...
Интересно ще ми е теоретичното мнение на 4Д , както и на други колеги..
Сега се сещам - Не знам дали знаете но основната причина за фалита на банките през 1996г. и после Валутния борд според много икономисти е отказа за финансиране от чужди банки и забавената приватизация..Ние нямаме рейтинг и икономика за финансиране до 50-60-100% дълг..Докога имаме лимит според вас..
И накрая- Срив от близо 60% за 2016 спрямо 2015 година отчита БНБ в преките инвестиции в България...
Коментар