За еврозоната там вече незнам дали е добре или зле, предполагам че има + и - не съм наясно за това как ще повлияе, може би 4д може да разясни ако има желание
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеЧе продажбата на ПИБ не е ли хубаво нещо, по скоро търсят малък дял да продадът не цялата банка според мен, ама ако влезе някой там би било добре за всички ми се струва, а кое е лошото на влизането в еврозоната.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Незнам как е било 2007- 2008 дали тогава масово са изкарвали депозити да вкарват на борсата, дори и кредити се е взимаше за да се вкарват пари. Алчноста все някога ще надделее, като видят ръста който е бил по голямата част от хората го проектират че ще е така и в бъдеще. Ако си гледал как са били съотношенията 2006- 2008 кажи.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
Виж пазара на имотите че е достигнал цените от преди кризата а борсата ни е много далече от това. Отделно в нашата страна условията за инвестиции на БФБ са доста тъпи като цяло. Аз лично си мисля че трябва повече реклама и разбиране на БФБ от обикновенните хора и за това трябва да се грижат както фирмите така и правителството ни. Виж примерно в САЩ как има акаунти с даначни облекчения за инвестиция на борсата защо при нас няма нещо такова ? Защо при нас няма помощ от работодателите ако инвестираш на борсата за сметка на някакви данъчни облекчения и за тях. Факт е че правителството може да направи много неща за да докара някакви пари на БФБ ама не го прави.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Депозитите разтят защото има много голямо свиване на икономиката тази дефлация е точно това. Другата причина е че никой не е сигурен в нашата икономика и предпочита да ги държи в бамката от колкото на борсата или да си купуват жилища. Виж пазара на имотите че е достигнал цените от преди кризата а борсата ни е много далече от това. Просто българина винаги е вярвал в зимнината под формата на кеш и това трудно ще се промени народо-психология. Отделно в нашата страна условията за инвестиции на БФБ са доста тъпи като цяло. Мен ръста на депозитите ме притеснява от друга гледна точка а именно че не е много добър за банковата ни система. Също така освен ръст на депозитите заради въпросната дефлация има изключително голямо свиване на кредитирането или минимален ръст там но общият размер на кредитите намалява всяко тримесичие. Аз лично си мисля че трябва повече реклама и разбиране на БФБ от обикновенните хора и за това трябва да се грижат както фирмите така и правителството ни. Виж примерно в САЩ как има акаунти с даначни облекчения за инвестиция на борсата защо при нас няма нещо такова ? Защо при нас няма помощ от работодателите ако инвестираш на борсата за сметка на някакви данъчни облекчения и за тях. Факт е че правителството може да направи много неща за да докара някакви пари на БФБ ама не го прави. Вместо това Бойко по цял ден реве как има 70 милиярда на депозити еми ще има като не правите нищо за капиталовият пазар. Поне това е моето мнение по темата. Аз лично в момента не виждам смисъл от депозити и за това инвестирам тук и ми е забавно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение15-16 Като гледам дори депозитите продължават да растът и при тия лихви, все още са замръзени и не гледат към фондове. С времето след година две три ще започнат да ги вкарват, тогава ние би трябвало да ги изкарвамеhttp://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Нали знаеш че когато видиш и таксиджиите да говорят за борсата е време да продаваш точно това стана ако не помниш през 2008-маАз си спомням едни много хубави статии от капитал тогава как едва ли не всяко семейство слагало всичко в БФБ и правили хиляди левове на ден до един момент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение15-16 Като гледам дори депозитите продължават да растът и при тия лихви, все още са замръзени и не гледат към фондове. С времето след година две три ще започнат да ги вкарват, тогава ние би трябвало да ги изкарваме
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Ако видим този ръст да продължава в същото темпо до 2019-та ти мислиш ли че и таксиджиите няма да влязат и то на максАз си спомням едни много хубави статии от капитал тогава как едва ли не всяко семейство слагало всичко в БФБ и правили хиляди левове на ден до един момент.
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНякъде между точка 14 и 18, но е трудно да се прецени защото продалите през 2008-2010 г. и стояли до сега извън пазара не пишат за да разберем какви са настроенията им. В дискусиите участват само стотина активни стари играча и тук таме някой нов с малко акции. Все пак графиката между т. 14-19 е направена от гледна точка на нямащите акции а този форум всеки е купил на дъното и е стискал през цялото рали докато успее да ги продаде на абсолютният връх. Тук губещи няма а цялата концепция на графиката е направена от гледна точка на бъркащата тълпа.като подгоним старите върхове и почнат да ни дават по бТВ, тогава ще му мислим
Коментар
Коментар