If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Поне веднъж някой няма ли да сподели каква му е и нетната печалба? Щото така с проценти е много забавно, когато някой каже, че е направил 2000% печалба, а след това се окаже, че е "инвестирал" примерно 10 лева.
Давидов, не е възпитано да се пита за такива неща . Ако те мъчи много чуждото канче, просто приемаш, че си номер 1 и готово .
Поне веднъж някой няма ли да сподели каква му е и нетната печалба? Щото така с проценти е много забавно, когато някой каже, че е направил 2000% печалба, а след това се окаже, че е "инвестирал" примерно 10 лева.
Тази година стана забавно при мен - на 15% съм плюс, точно колкото и е моят бенчмарк /Софикс/. По-добри винаги ще има, но все пак човек трябва да си знае възможностите! Аз като бягам 100 метра не хващам да сравнявам времето си с това на Юсеин Болт все пак. И аз съм доволен, а най-вече от това, че кешът ми е 25% и общо взето не ме бърка много-много какво ще става - дали ще има срив или възход. Забелязъл съм, че най-добре се чувствам и спя спокойно, когато не стискам палци само за рали или само за краш. А спокойствието ми е приоритет номер 1, поне на БФБ.
Успех на всички!
17% на БФБ, останалите навън. 34% доходност на портфейла на годишна база, 4,6 % дивиденти, 20% кеш, 7,46 % злато. Нека съм мечка!
+22% за една година, ако добавя и дивидентите може би е редно да закръгля около +25% резултат за 2017г.
Със сигурност съм далече от доходностите на по-агресивните играчи, но като цяло съм доволен!
Надявам се през 2018г. 40-те милиона които спъват моето конче да минат и да направя поне такъв ръст още веднъж!
Хубави празници и успех на всички!!!
Тази година стана забавно при мен - на 15% съм плюс, точно колкото и е моят бенчмарк /Софикс/. По-добри винаги ще има, но все пак човек трябва да си знае възможностите! Аз като бягам 100 метра не хващам да сравнявам времето си с това на Юсеин Болт все пак. И аз съм доволен, а най-вече от това, че кешът ми е 25% и общо взето не ме бърка много-много какво ще става - дали ще има срив или възход. Забелязъл съм, че най-добре се чувствам и спя спокойно, когато не стискам палци само за рали или само за краш. А спокойствието ми е приоритет номер 1, поне на БФБ.
Има по-важни неща от реализираната или нереализирана (виртуална) доходност и това са здравето, щастието, любимите хора, приятелите и т.н. Приятно прекарване на празниците!
+22% за една година, ако добавя и дивидентите може би е редно да закръгля около +25% резултат за 2017г.
Със сигурност съм далече от доходностите на по-агресивните играчи, но като цяло съм доволен!
Надявам се през 2018г. 40-те милиона които спъват моето конче да минат и да направя поне такъв ръст още веднъж!
Айде да завършим темата/годината малко по оптимистично.
Мисля си че и идната 2018 ще е добра за ЕМ като тая, а ние все пак сме част от тях.
След 15% тая година да се надяваме че и идната ще е подобна за софка. Едно библейско 777 би и стояло добре.
Той процента е в два пъти, но се надъх да я свърша без борчове, ама нъц!
За идната дано си право рекъл, та бързо да ги развържа!
Да я срещнем с радост и здраве, пък ще се види каква ще е, - До година до амина!
Айде да завършим темата/годината малко по оптимистично.
Мисля си че и идната 2018 ще е добра за ЕМ като тая, а ние все пак сме част от тях.
След 15% тая година да се надяваме че и идната ще е подобна за софка. Едно библейско 777 би и стояло добре.
Интересно. Вярно е, че наддаването с "хилядни" бе понякога дразнещо, но това бе и един вид тактика за да се отличи една оферта от друга с цел да не се плащат излишни комисионни ако се окаже, че вместо 1 сделка за 1000 бр. в крайна сметка се е стигнало до 5 по 200 бр. примерно. Сега това ще е по-трудно. Както и да е. Това са бели кахъри, важното е борсата да върви нагоре.
Честито Рождество Христово на всички!
Тия просто не знаят какъв ТРАП си копаят! -и много бързо ще се усетят под хоризонта!
Интересно. Вярно е, че наддаването с "хилядни" бе понякога дразнещо, но това бе и един вид тактика за да се отличи една оферта от друга с цел да не се плащат излишни комисионни ако се окаже, че вместо 1 сделка за 1000 бр. в крайна сметка се е стигнало до 5 по 200 бр. примерно. Сега това ще е по-трудно. Както и да е. Това са бели кахъри, важното е борсата да върви нагоре.
Сраааам!!! Ама нали това си е наш проблем, та си траем.
Пак да напомня: с Батя забравяте пенсиите, те си ги мерят сега в края на годината, фондовете също. След това пак ще бъде суша. Ако ПФ бяха инвестирали в койни, сега можеше да имат и по 10% годишна.
Вижте най-тръгуваните позиции, а така също и кой фонд ги държи, след това си правете изводите.
Ти пък... само 10% годишна доходност... ако пенсионните фондове си бяха набухали активите в койни и политиците бяха вкарали приходите на здравната каса и на бюджета в койни, сега нямаше да има нужда изобщо да ходим на работа и да плащаме данъци - парите тук щяха да валят като дъжд, а пенсионерите щяха да карат само беемвета последен модел.
Няма ли някой смелчага в нашия парламент, който да предложи на политиците да вкарат в койни всички приходи на бюджет 2018?
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар