Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЮлий Москов : "Не е работа на президента да говори бедни ли сме, богати ли сме! Няма някакви цървули да ми казват, дали съм свободен или не!"...Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Юлий Москов : "Не е работа на президента да говори бедни ли сме, богати ли сме! Няма някакви цървули да ми казват, дали съм свободен или не!"...Това е за класацията "Репортери без граници".
Правилното мнение на стабилната българска журналистика днес..Твърдо сме на 111 място по- свобода на словото..Може още нали..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
говориш като представител на стадото. явно това ти харесва. на мен не ми. никой не те кара да четеш. това е форум.
пс: прав си за едно единствено нещо - тотален нихилизъм към тази уродлива пародия на държава, НЕ страна - държава. иска ми се да вярвам,че правиш разликата м/у двете значения.
За разлика от останалите, все си мисля, че не съм стадо и никога не съм бил, може би точно защото почти никога не цитирам "апологети", имам собствено мнение и пак почти винаги то е базирано на факти, придобите в следствие на много четене, а не на преписване на клишета от фейсбук профили. Точка и спирам. Пожелавам хубав ден и успешни инвестиции!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение.......проблемът е, че се мисли на парче, прекалено много се мисли на парче. .....
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Глей ся, като изключим болдовете и разните шрифтове, то ми е малко тъпо да чета каква сме клоака и дъра-бъра, твърде много хейт има тук, у нас, Дори "българска работа" в България е синоним за нещо ултра некачествено, почти като "ромска работа". Супер нихилизъм, ама супер, а реално ен са чак толкова зле нещата, напротив, доста са си добри, просто трябва да се работи повече и да има по-голяма воля за решаване на проблемите, а не всеки да си гледа личната кражба и чаааак след като се накраде като за последно, евентуално да си мръдне газа за общото благо. И това си зависи от нас, а не от някакви имагинерни рептили, илюминати, масони и т.н.
пс: прав си за едно единствено нещо - тотален нихилизъм към тази уродлива пародия на държава, НЕ страна - държава. иска ми се да вярвам,че правиш разликата м/у двете значения.Last edited by Ferry; 27.04.2018, 10:43.
Коментар
-
http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%...ews745838.html
ИНТЕРЕСНА , НО СПОРЕД МЕН ПРЕСИЛЕНА ПРОГНОЗА..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
България трябваше да е „мила родина, ти си земен рай”, а не жалка европейска клоака и нещо като икономическа, социална и културно-духовна пустиня.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГРИГОР ЛИЛОВ
·
Хвалбите на премиера:
ЛЪЖИТЕ И ИСТИНИТЕ ЗА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ
**** Сумата му е 4.4 (четири и четири десети) пъти повече!!!!, отколкото обявяват БНБ и МФ в официалната си информация.
.
Показвам няколко картинки.
.
**** Едните данни от тях са са на БНБ, според която външният дълг на държавното управление в края на миналата година е 5.7192 млр. евро (5 милиарда 719 милиона и 200 хиляди)
.
**** Другите данни са от МФ, според което външният дълг е почти два пъти по-голям – стойността му 9.1899 млрд. евро (9 милиарда и 189 милиона и 900 хиляди)
(бел. - явно трябва да се разберат за методиките си, т.е. за лъжите си.)
.
**** Третите данни са от Евростат, според които въшните държавни задължения са 4.4. пъти повече, отколкото тези, обявени от БНБ и 2.7 пъти повече, отколкото дава правителството.
Стойността им е 25.0637 – ДВАДЕСЕТ И ПЕТ МИЛИАРДА И 63 МИЛИОНА И 700 ХИЛЯДИ.
.
(за информация давам още два скрийншота - за стойността на взетите заеми и за стойността на пуснатите облигации на международните пазари - респективно над 6 и 19 милиарда)
.
Давам и още картинка от Евростат – част от разбивката за така наречена международна инвестиционна позиция на България (съвкупната стойност на всички външни задължения от всички – държава, частници)
.
.
Само ще отбележа, че над половината от ценните книги (облигациите) по българския външен дълг е съсредоточен в ръцете на „резиденти” – т.е. родни юридически и физически лица, които се определят с този термин.
.
На този фон няма смисъл да се коментира подробно изказването на премиера Борисов.
Знам и съм разследвал как от дълга през миналата година бяха задраскани близо милиард и двеста милиона евро формално, като реално бяха погасени по външния дълг само триста милиона и нещо. Но не виждам смисъл да го обяснявам – и така данните са показателни.
.
Аз знам на коя статистика да вярвам – тя е потвърдена и от данните на Европейската централна банка и МВФ. На коя вие ще вярвате, си е ваш проблем, ваш наивинитет.
.
От таблиците се вижда как са растели стремително тези суми от 2008-2009 насам.
Простият факт, че така нар. „опозиция” – от БСП до ДПС мълчи за тези данни, трупали се години наред, подсказва наред с отговорността на ГЕРБ и общата отговорност на българския политически елит за случилото се и случващото се, демонстрира тяхната некомпетентност, демагогия и цинизъм!
.
С толкова пари България трябваше да е „мила родина, ти си земен рай”, а не жалка европейска клоака и нещо като икономическа, социална и културно-духовна пустиня.
.
Ситуацията у нас поразително заприлича на гръцката, преди да се катурне колата на съседите.
И затова така устремно се затичахме – като на пожар към еврозоната. Само днес имаше две големи събития, посветени на тази цел.
С тайната надежда, че според правилата й - дори да сме в чакалнята, Европейската централна банка трябва да поеме уреждането на задълженията, задължението да купува левове срещу валута, да спасява банките и т.н. Затова е натискането като на пожар.
.
.
Винаги съм казвал на добре живеещите наши съграждани, че оранжерии в пустинята няма.
Рано или късно самумът (унищожителна прашна пустинна буря) или шейтанът (това е наименованието й в Пакистан) попиляват всичко, вкл. и личната „оранжерийка”, през чиито стъкла на висока доходност спрямо стандарта у нас животът в България изглежда приветлив.
Стойте си на спокойствие зад перденцетата ви. Но помнете - рано или късно самумът ще ги отвее заедно с вас!
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Не знам дали е за тук ама ..... та така планира и изгражда държавата ..... и за БГ капиталовия пазар.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Не знам дали е за тук ама ..... та така планира и изгражда държавата ..... и за БГ капиталовия пазар.
Не само че под него върви булевард (под самите трибуни), ами и част от тях са директно в рЯката. Та може, стига да искаш - това на Спартак (отборът на Варна, винаги съм ги уважавал), е всичко друго, но не и стадион, така че пътят, който минава през част от сегашната трибуна е най-малкият проблем, проблемът е, че се мисли на парче, прекалено много се мисли на парче. Смеехме се някога на комунетата с панелките, но реално са на светлинни години напред в мащабното мислене, сравнени със сегашните! Да не говорим в паркостроенето - колкото и неподдържани да са старите апркове в София, най-грозен от всички е Възраждане - новото "бижу" на Пъдпъдъкова. От самолета, с който прелетяхме над София, парк Възраждане изглеждаше като някакъв полупустинен пейзаж на фона на зелена София, шото София си е зелена, колкото и да е неподдържана.
Оф, отплеснах се, може би защото много ми се иска нещата да се променят!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
ГРИГОР ЛИЛОВ
·
Хвалбите на премиера:
ЛЪЖИТЕ И ИСТИНИТЕ ЗА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ
**** Сумата му е 4.4 (четири и четири десети) пъти повече!!!!, отколкото обявяват БНБ и МФ в официалната си информация.
.
Показвам няколко картинки.
.
**** Едните данни от тях са са на БНБ, според която външният дълг на държавното управление в края на миналата година е 5.7192 млр. евро (5 милиарда 719 милиона и 200 хиляди)
.
**** Другите данни са от МФ, според което външният дълг е почти два пъти по-голям – стойността му 9.1899 млрд. евро (9 милиарда и 189 милиона и 900 хиляди)
(бел. - явно трябва да се разберат за методиките си, т.е. за лъжите си.)
.
**** Третите данни са от Евростат, според които въшните държавни задължения са 4.4. пъти повече, отколкото тези, обявени от БНБ и 2.7 пъти повече, отколкото дава правителството.
Стойността им е 25.0637 – ДВАДЕСЕТ И ПЕТ МИЛИАРДА И 63 МИЛИОНА И 700 ХИЛЯДИ.
.
(за информация давам още два скрийншота - за стойността на взетите заеми и за стойността на пуснатите облигации на международните пазари - респективно над 6 и 19 милиарда)
.
Давам и още картинка от Евростат – част от разбивката за така наречена международна инвестиционна позиция на България (съвкупната стойност на всички външни задължения от всички – държава, частници)
.
.
Само ще отбележа, че над половината от ценните книги (облигациите) по българския външен дълг е съсредоточен в ръцете на „резиденти” – т.е. родни юридически и физически лица, които се определят с този термин.
.
На този фон няма смисъл да се коментира подробно изказването на премиера Борисов.
Знам и съм разследвал как от дълга през миналата година бяха задраскани близо милиард и двеста милиона евро формално, като реално бяха погасени по външния дълг само триста милиона и нещо. Но не виждам смисъл да го обяснявам – и така данните са показателни.
.
Аз знам на коя статистика да вярвам – тя е потвърдена и от данните на Европейската централна банка и МВФ. На коя вие ще вярвате, си е ваш проблем, ваш наивинитет.
.
От таблиците се вижда как са растели стремително тези суми от 2008-2009 насам.
Простият факт, че така нар. „опозиция” – от БСП до ДПС мълчи за тези данни, трупали се години наред, подсказва наред с отговорността на ГЕРБ и общата отговорност на българския политически елит за случилото се и случващото се, демонстрира тяхната некомпетентност, демагогия и цинизъм!
.
С толкова пари България трябваше да е „мила родина, ти си земен рай”, а не жалка европейска клоака и нещо като икономическа, социална и културно-духовна пустиня.
.
Ситуацията у нас поразително заприлича на гръцката, преди да се катурне колата на съседите.
И затова така устремно се затичахме – като на пожар към еврозоната. Само днес имаше две големи събития, посветени на тази цел.
С тайната надежда, че според правилата й - дори да сме в чакалнята, Европейската централна банка трябва да поеме уреждането на задълженията, задължението да купува левове срещу валута, да спасява банките и т.н. Затова е натискането като на пожар.
.
.
Винаги съм казвал на добре живеещите наши съграждани, че оранжерии в пустинята няма.
Рано или късно самумът (унищожителна прашна пустинна буря) или шейтанът (това е наименованието й в Пакистан) попиляват всичко, вкл. и личната „оранжерийка”, през чиито стъкла на висока доходност спрямо стандарта у нас животът в България изглежда приветлив.
Стойте си на спокойствие зад перденцетата ви. Но помнете - рано или късно самумът ще ги отвее заедно с вас!
- 1 like
Коментар
Коментар