Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнениеС 1025лв. оборот при Еврохолд Софикс е на +1,13%.....това, ако е представителен индекс...
Казано по друг начин, 1/3 от минималната работна заплата вдигат основния индекс в Европейска държава с 0.60%Last edited by petrg5s; 01.08.2022, 13:28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Кои ли са дружества на БФБ, които все още държат интереса и доверието на Чичо Манчо... Освен АДСИЦ-и...
Загадка голяма...
Даже не сме я да попитамКъм момента два АДСИЦ-а формират около 75% от портфейла ми, 10% в 0SP, 8% SAP SE, 5% общо за CENHL и FIB и 2% кеш.
Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Към някои съм много резервиран, но имам основно със спекулативна нагласа (ПИБ). Такива гледам да не надскачат 5% от акциите ми. Други са ми твърдо в категорията “никога повече” (Трейс, Варненската група, групата на Софарма, Градус, Еврохолд и др.). Такива не ме интересуват, каквото и да направят. Покрай тях за мен стана принципен въпрос да стоя далеч от всичко на БФБ, което има в името си “холд” или представлява на практика “холд”. Такива са може би над 80% от българските публични дружества. По тази причина не се вълнувам особено и от “звездни” в последно време БГ акции, като Агрия ГХ, Алтерко и Доверие ОХ. Акциите от групата на “Стара планина холд” навремето са формирали над 1/3 от портфейла ми, но и аз съм доста разочарован от техния мениджмънт и в момента съм си оставил несъществени бройки само от майката, които също са в процес на продажба. Накратко, да интересувам се, да влияе ми на инвестиционните решения и да, променям си нагласите и нямам никакви сантименти или колебания да продавам ако по някаква причина ЗАГУБЯ ДОВЕРИЕ в мениджмънта.
Загадка голяма...
Даже не сме я да попитам
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеПри нас се отиграват с 1-3 месеца закъснение
И трите основни щатски индекса записаха най-добрия си месец от ноември 2020 г.
https://www.investor.bg/sasht/337/a/...2020-g-357265/
Коментар
-
При нас се отиграват с 1-3 месеца закъснение
И трите основни щатски индекса записаха най-добрия си месец от ноември 2020 г.
https://www.investor.bg/sasht/337/a/...2020-g-357265/Last edited by petrg5s; 30.07.2022, 12:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johndaniels Разгледай мнениекакво става ако есента има приземяване на USA markets, това как ще се отрази тука, надявам се не като 2009...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, покрай летния сезон си бях дал кратка почивка от форума или поне от писането на мнения, обаче една тема вече ми преля чашата.
Кажете ми, вие като инвеститори, интересувате ли се от биографията и възгледите на мениджмънта на българските компании и вляе ли това върху инвестиционните ви решения?
...
…
…
Вие имате ли такива no go компании на БФБ?Last edited by Чичо Манчо; 29.07.2022, 23:21.Vanitas vanitatum...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеКолеги, покрай летния сезон си бях дал кратка почивка от форума или поне от писането на мнения, обаче една тема вече ми преля чашата.
Кажете ми, вие като инвеститори, интересувате ли се от биографията и възгледите на мениджмънта на българските компании и вляе ли това върху инвестиционните ви решения?
Ето, аз ще кажа, че компанията Градус АД за мен стана нон-грата след сигнала на Светослав Илчовски. Ясно беше, че прокуратурата нищо няма открие, но аз си продадох тогава притежаваните акции на момента. Правосъдието на пазара.
Днес работодателски организации, двигателна сила на които е Васил Велев, отново настояват България да се подчини безпрекословно на Русия и да изпълнява търговски условия извън действащите договори, така че да доставя природен газ от Газпром. Имал съм инвестиции в комапании от групата на Стара Планина Холд. ДВИ-то г-н Николай Митанкин е сред уважаваните в своята професия. За разлика от "Градус", нямам и съществени забележки към мениджмънта на компаниите в холдинга. Обаче позицията на Велев е национално предателство и със сигурност за мен Стара Планина Холд, ХЕС, М+С са вече затворена страница.
Вие имате ли такива no go компании на БФБ?
Аз лично, ако преценя, че може да спечеля от дадена акция си я търгувам. Все пак търгувам с акции, а не се женя. Единствено оръжейни фирми не търгувам, ама като вземеш индексен фонд, пак малко се оказва, че ги имаш.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Вие имате ли такива no go компании на БФБ?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Сутринта Велев виеше като куче и пак плашеше с фалити ....
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Сутринта Велев виеше като куче и пак плашеше с фалити ....
Проблема е, че хорото така си върви и после за позиции, които имат нужда средства няма. Справедливост няма, но поне има винаги надежда.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
Ами да вземе да фалира най-накрая и да не ни занимава със себе си постоянно. Социализмът се надявам да е свършил безвъзвратно - няма данъкоплатците да плащаме масрафа на неконкурентноспособните!Пътека се прави камък по камък!
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар