Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
То по твойта логика тия със ежеминутните " експертни " мнения и драсканици по форумите са по- компетентни и търсени в чужбина професионалисти ??????????
как да го тълкуваме този факт?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеСамо дето той нашия пазар хич не го интересува Тръмп, китайците, американците, брекзит, италианците и т.н., а се интересува и движи от съвсем други информации и интереси.
В рамките на петъчната търговия водещият бенчмарк SOFIX прибави 0,48% към стойността си до 595,32 пункта. За петте дни търговия през тази седмица индексът на 15-те най-ликвидни компании на БФБ записа две губещи и три печеливши сесии, които успяха да доведат до седмичен ръст от 0,54%. Интересното е, че абсолютно същият резултат беше постигнат и седмица по-рано.
За сравнение в Америка през семицата (4 дни за търговия на борсите им) Dow падна с 4.5%, S & P 500 отстъпи с 4.6%, а Nasdaq падна с 4.9%.
Това е най-големият седмичен процентен спад за трите индекса като отбелязва най-лошото начало за декември от далечната вече 2008 г.
А как оптимистично започна седмицата за американските индекси с фанфари след "подписаната" сделка с китаецаи така жадуваното от мнозина "коледно рали"
Разбира се няма да пропусна да поздравя серГЕЯ станиШЕФ за победата му при избора за ШЕФ на левите и ще припомня крилатата му фраза от същата 2008 г. когато управляваше страната ни:
"Криза в България няма и няма да има. Ние сме остров на стабилността. Нас външни фактори и чужди кризи не ни интересуват - те са далече от нас..."
Последно ще си позволя да отбележа две събития които по никакъв начин не касаят България и нейната хипер-мега-ултра борса БФБ:
- следващата седмица във вторник британския парламент ще гласува договора за развод е ЕС
- по-следващата седмица в сряда ФЕД ще обяви осн.лихва и евентуално ще даде анонс какво да очакваме от нея през 2019 г.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
а ти ще чуеш ли банкер да ти каже, че има някакъв проблем
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеhttps://www.capital.bg/politika_i_ik...riza_e_edva_5/
Никой не му обръща внимание на този експерт. За тукашните форумни "Главни коментатори" по-важни са техните анализи.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
https://www.capital.bg/politika_i_ik...riza_e_edva_5/
Никой не му обръща внимание на този експерт. За тукашните форумни "Главни коментатори" по-важни са техните анализи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.visualcapitalist.com/vis..._hRjnrL6UpbZDc
Charts: Visualizing the Bear Market in FAANG Stocks
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМненията потвърждават до голяма степан показаното от пазара..Липсата на попълващи също..10г. черешарски номера и безхаберие..
СТАБИЛНА ДЪРЖАВА
Само с кражби от еврофондове и увеличаване на данъци икономически растеж не се прави.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Ало Нулите , да не си кьораФ , та в момента на борсата участват пет човека а сделки правят двама........големи. За малките положението е още по отчайващо.....
Едните чакат да излезнат малко по високо ,другите чакат да влезнат много ниско ама много ,много ниско....и общата сума на сделките е за неколко десетки лева.....
Ами вервайте си за Годо и Дедо Мраз и Дедо Коледа.....
Влязат ли военните кораби в Черно море,може и по-малко от пет човека да останат
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Защо мислиш,че броят на отговорилите определя броя на участниците на БФБ?Ето аз съм не съм отговорил.По принцип активни в писането/емоциите/ са дребните играчи.15-20 човека дето по цял ден няма какво да правят и пишат,нямат финансовата тежест примерно на мажо или някой сериозен чичко дето купил нещо за 5млн лева, и си гледа другият бизнес/ и не драска тук.Защо всички трябва да четат форума,да го коментират....
Едните чакат да излезнат малко по високо ,другите чакат да влезнат много ниско ама много ,много ниско....и общата сума на сделките е за неколко десетки лева.....
Ами вервайте си за Годо и Дедо Мраз и Дедо Коледа.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
Защо мислиш,че броят на отговорилите определя броя на участниците на БФБ?Ето аз съм не съм отговорил.По принцип активни в писането/емоциите/ са дребните играчи.15-20 човека дето по цял ден няма какво да правят и пишат,нямат финансовата тежест примерно на мажо или някой сериозен чичко дето купил нещо за 5млн лева, и си гледа другият бизнес/ и не драска тук.Защо всички трябва да четат форума,да го коментират....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Не разчитай, някъде да, ама може и да не е на БФБ
- 1 like
Коментар
Коментар