If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не съм сигурен че е грешка, по-скоро някакъв тукашен чалъм ще да е, но как са успели да изкривят сметката не мога да се сетя. Нито индексът е бил ребалансиран, нито нещо друго е ставало, но ето че пак са успели да го изкривят. Не че е лошо индексите да скачат, но е добре и акциите на които са базирани индексите също да скачат.
Не бе, това е технически бонус/малус според устройствения правилник. Просто смята се доколко пазарът отчита благоприятно факта от новото ръководство на регулатора. При благосклонност - бонус, при отхвърляне - малус.
Не съм сигурен че е грешка, по-скоро някакъв тукашен чалъм ще да е, но как са успели да изкривят сметката не мога да се сетя. Нито индексът е бил ребалансиран, нито нещо друго е ставало, но ето че пак са успели да го изкривят. Не че е лошо индексите да скачат, но е добре и акциите на които са базирани индексите също да скачат.
Аз имам един технически въпрос, ако може коментар. Относно движението на BGTR30, как е възможно към момента да е на +6.19% гледано от сайта на БФБ, като от всички позиции тази с най-голям ръст е само на +3.55%, останалите са по-надолу, а има и позиция на -5.07%. Просто няма как средното както и да е претеглено да е над 3.55%. Това да не е някаква манипулация или бъг?
Аз имам един технически въпрос, ако може коментар. Относно движението на BGTR30, как е възможно към момента да е на +6.19% гледано от сайта на БФБ, като от всички позиции тази с най-голям ръст е само на +3.55%, останалите са по-надолу, а има и позиция на -5.07%. Просто няма как средното както и да е претеглено да е над 3.55%. Това да не е някаква манипулация или бъг?
Имах предвид, че почти никой не коментира новината и поста ти, поради това мълчаливо съгласие. Нали тъй беше, ако не възразиш значи мълчаливо съгласие
Мнението на всички ни за КФН е вероятно подобно и каквато и да е рокада едва ли би го променила към по-добро. Но пък дъна винаги могат да се копаят и по-дълбоки...
Коментар