If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Протоколов, това нещо е дребно и не се чете. А как имам необходимост от добри и оптимистични новини, особено след като се разбра, че кафенето ще става дирекция
По дългосрочни прогнози няма как да са точни защото има много неизвестни а и никой не знае следващите поколения как ще мислят и какъв ще бъде стандарта в България. С вдигането на стандарта ще привличаме имигранти.
Щом по нашите земи са намерили най старото златно съкровище на света територията е била ценна и ще бъде ценна и за напред.
Доминацията като място в класирането е отчетливо на страната на румънски и хърватски банки. Гръцки банки не участват, Югоизточна Европа не е географско понятие тук. Печелят здраво. Обвързват печалбата основно с кредитиране, за таксите няма никакви твърдения.
Всъщност, разбра ли се какъв точно завод са имали пред вид VAG? Да не са искали завод за вурстчета и наденички да строят в България?
Хаха ще стане ясно скоро но ние дори не си вярваме че можем да привлечем такава инвестиция но ако се случи ще е много силен импулс и за борсата. По голям шанс не сме имали за привличане на подобна инвестиция и то когато прекият конкурент Турция е в политическа и икономическа криза.
Грую, пътуваш ли например с автобус или с кола ..
Тълпи от бедни българи за 50 лв отишли в кавала или вурвуру....за един ден..
Друга тълпа чули че праха и маслините в одрин е много еФтин или на къпъла чарши има убави дрешки за детето а и мандарините са по 50 стинки..и всичко това за 25 лева..
Средната класа пътува до Париж ,Рим , Дубай , Малдивите а не прави калабалък на границите сутрин в събота и вечер в събота или неделя заедно с останалата паплач от гастърбайтери и мамалигари...
Та така... НО ПЪК ЗА ЦЕНАТА НА ЧЕЗ ПОЗНА И СПЕЧЕЛИ БАСА ЧЕ ЦЕНАТА НЯМА ДА ПАДНЕ ПОД 150 ЛЕВА.
БРАВО !
Монтич, пътувам и с градски транспорт, всъщност всяка сутрин пътувам, щото с коли не ми се занимава, нищо че следващия месец ще купувам трета, щото жената вика, че 10-годишна кола вече не ѝ отговаряло на имиджа, та иска нова и да е с повече екстри. Та пътувам, да, има линии и линии - пътувал съм с автобус 11 - мани бегай, както казва бате Пешо, пътувал съм и с трамвай 7 - идеално, комфортно, млади хора, пътуващи към съответната сграда по бул България и т.н.
в Одрин още не съм ходил - на няколко пъти ме канят, но все не успявам. Обаче доста мои познати ходят - гаранция не им излиза по-евтино, като си сметнат ядене, пиене, път и едно преспиване, но те се кефят, че са видели свят и т.н.. Иначе в друготе посочени от теб дестинации съм бил - поне към европейските от тях, преимуществените туристи са гастарбайтери
Мани го баса, там беше ясно, и други неща там са ясни, но съм си сложил бан по темата, та няма да ги драскам - изкривяване на борсата, което бързо ще се запълни, като му дойде времето. Там гледаме мача
Кире, разбира се, че са субективни - всеки човек има субективни мнения по въпроса. А относно пенсиите - за тях безкрайно много грешиш, защото хем не познаваш методологията, хем си търсиш отрицателни новини. И за да не съм голословен - пенсиите са ниски, щото първо в тях влизат абсолютно всички пенсии, а не само тези за възраст и стаж, което автоматично ги сваля с едни 100 кинта поне надолу (не че е нещо много, просто го казвам), а от друга - тая мантра с 40-те години стаж е толкова голяма лъжа, че няма накъде, и статистиката пак я има и е обективна, но не ви отърва да я видите, щото все търсите за какво да плюете. Средният стаж е около 35 години, като при жените е около 31, а средното получаване на пенсия е над 20 години. Ти сам си сметни колко трябва да е минималната пенсия, като дори в момента, ако се осигуряваш на минимума, което е практика, даваш по около 100 лева за пенсионно осигуряване, а получаваш по 200. А това е сега, преди 20 години са внасяли по 20 лева - ти колко искаш да им даваме пенсии???? Ама не било морално - това икономически форум ли е, или седняка на клуба на пенсионера?
та така, пари има, икономиката върви добре, обаче пуста съдебна система, съчетана с родно мрънкане и селски тарикатлъци водят до това, което е сега...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Хайде и аз с две думи по темата за оптимизма. пари в държавата има, при това доста пари - постоянно се разхождам из държавата, като си избирам по-лъскави хотели, преди години 80% от колите, които спираха там, бяха със софийска регистрация. Сега процентът е не повече от 20-25%, другото са хора от останалите части на страната, за които не е проблем да дадат 500+ лева за един уикенд в дадения хотел. Чета, че имало задръстване на Маказа, същите са редовни и по другите КПП-та, през които минават "бедните" българи, за да похарчат някой лев за кеф в съседните ни държави.
Знам, че това са субективни виждания, но реалността около нас не е само пенсионери с 200 кинта пенсия (и апартаменти по 100К евро, но били бедни???), а вече има една стабилна прослойка от хора, за които среден доход в семейството от 5-6К месечно не е някаква кой-знае каква новина. Тези хора са средната класа на страната ни и тази средна класа не е само в София. Разбирам, че част от българите много искат всичко е гадно, мръсно, кирливо, но не е точно така и България малко по малко се възражда, въпреки малоумията на банкянската Тиква и бруталната му намеса по всички нива на държавата. Ние сме в ЕС и като минимум ще настигнем най-бедните стари членове, просто защото сме скачени съдове. Да, разбирам, че всички искат немски заплати, но с български осигуровки на минимума и криене на данъци, както и немски пътища и закони, но ако ме хванат, да кухнат 20 кинта на патрулката и да си гледам кефа, но това са си народопсихологични особености на нашата нация и те никога няма да се променят.
С две думи, пари има, защо не идват на БФБ и дали самата БФБ е балон, или подценена, е съвсем друг въпрос. Основата я има, дали и как ще се случат нешата върху нея, е нещо, за което трябва да се потрудят и държавата, и посредниците, и най-вече самите дружества. Ама то кучето скача според тоягата...
Напълно подкрепям! Много ми е странно как всички от този формум, а и в обществото като цяло, гледаме една и съща врата, ама половината я виждат бяла, а другата половина - черна. Същото се случва и на борсите...
И аз да допълня за " средната класа " минаваща през Маказа. Повечето дори не са уикенд туристи, защото се предполага, че поне нощуват в Гърция. Та тази средна класа си избира единия ден, събота или неделя, като предния ден задължително се минава през Кауфланд, който е много удобен на главния път за Маказа в Кърджали. Пълнят се торбите с ядене и пиене за следващия и на другата сутрин стартират за еднодневен плаж, а вечерта се прибират на обратно, като правят невъобразими колони в едната посока сутрин, а в обратна посока вечерта. Яденето и пиенето се извършва на плажа, като много често се прибират в България без дори да са похарчили и едно евро в Гърция
Груйче, добре е, че си писал, че наблюденията ти са субективни..Бих казал много субективни..Има статистика уважаеми и Евростат и НСИ.Според нея 1600000 са под жизнения минимум от 340лева..Пак според нея се знае и колко са с пенсии от 200лв. за по 35-40г. стаж.А средната пенсия е под 340лева..Знае се и коя е най- бедната страна в ЕС и коя е най- корумпираната- двете са свързани..Знае се и кога според БАН ще се изравним със средното ниво на ЕС- след 42години..Така, че имаш основание за голям оптимизъм..Какво са само 42г.. Сега и аз да пиша нещо субективно- през булеварда срещу нас има контейнери за боклук и когато пуша ги виждам- казвам ти че през 10-15минути има някой да рови..Има и много българи с колелета минават..Чудя се какво търсят и как при това благоденствие в Тикволандия си губят времето с това..Според мен тези, които виждаш по хотелите са клиентелистите и чиновниците на Пунта Мара..Не са малко 500-600000..Викаш има стабилна средна класа, а 11г. БФБ не върви..
Хайде и аз с две думи по темата за оптимизма. пари в държавата има, при това доста пари - постоянно се разхождам из държавата, като си избирам по-лъскави хотели, преди години 80% от колите, които спираха там, бяха със софийска регистрация. Сега процентът е не повече от 20-25%, другото са хора от останалите части на страната, за които не е проблем да дадат 500+ лева за един уикенд в дадения хотел. Чета, че имало задръстване на Маказа, същите са редовни и по другите КПП-та, през които минават "бедните" българи, за да похарчат някой лев за кеф в съседните ни държави.
Знам, че това са субективни виждания, но реалността около нас не е само пенсионери с 200 кинта пенсия (и апартаменти по 100К евро, но били бедни???), а вече има една стабилна прослойка от хора, за които среден доход в семейството от 5-6К месечно не е някаква кой-знае каква новина. Тези хора са средната класа на страната ни и тази средна класа не е само в София. Разбирам, че част от българите много искат всичко е гадно, мръсно, кирливо, но не е точно така и България малко по малко се възражда, въпреки малоумията на банкянската Тиква и бруталната му намеса по всички нива на държавата. Ние сме в ЕС и като минимум ще настигнем най-бедните стари членове, просто защото сме скачени съдове. Да, разбирам, че всички искат немски заплати, но с български осигуровки на минимума и криене на данъци, както и немски пътища и закони, но ако ме хванат, да кухнат 20 кинта на патрулката и да си гледам кефа, но това са си народопсихологични особености на нашата нация и те никога няма да се променят.
С две думи, пари има, защо не идват на БФБ и дали самата БФБ е балон, или подценена, е съвсем друг въпрос. Основата я има, дали и как ще се случат нешата върху нея, е нещо, за което трябва да се потрудят и държавата, и посредниците, и най-вече самите дружества. Ама то кучето скача според тоягата...
Грую, пътуваш ли например с автобус или с кола ..
Тълпи от бедни българи за 50 лв отишли в кавала или вурвуру....за един ден..
Друга тълпа чули че праха и маслините в одрин е много еФтин или на къпъла чарши има убави дрешки за детето а и мандарините са по 50 стинки..и всичко това за 25 лева..
Средната класа пътува до Париж ,Рим , Дубай , Малдивите а не прави калабалък на границите сутрин в събота и вечер в събота или неделя заедно с останалата паплач от гастърбайтери и мамалигари...
Та така... НО ПЪК ЗА ЦЕНАТА НА ЧЕЗ ПОЗНА И СПЕЧЕЛИ БАСА ЧЕ ЦЕНАТА НЯМА ДА ПАДНЕ ПОД 150 ЛЕВА.
БРАВО !
Защото нашата борса се води с възможно най-лошата репутация
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар