Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеАко сравним Софка с DAX или Dow, те възстановиха след като паднаха, докато Софка не се върна на старите нива.
Погледни графиките на акциите на ДАХ и ДАУ ,цените се колебаят с почти 100% в различните фази...докато при нас бавно падат от две години.....
Даже и стрестестовете не можаха да ги събудят...
Ето утре гледай цирка при Коба и вирекард като излезнат отчетите ще има поне разлика от 10-15 % плюс и минус....а при нас .
Коментар
-
Аз на dddd бих му препоръчал да се моли да не идва скоро следващата криза и тогава ще разбере дали имаме край или начало на мечия пазар! За жалост не виждам и бичи пазар как може да се случи, не и при това правителство и управление на страната. Още повече, че и компаниите не показват нещо особено като резултати. Така, че тъпченето на място мисля ще продължи. Липсата на нови играчи на пазара,както емитенти, така и инвеститори също е огромен минус.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеПредполагам, че Софка ще направи още поне един опит да слезе под 560.
Всичко е вързано със западните индекси , няма наистина западни инвеститори на БФБ но има ПФ и ИП който целта им е да правят пари а не да крепят акции за да печелят спекулантите ,при сериозна криза акулите ще се скрият а повечето ще продават и ще търсят кеш,винаги има първи , и сега имаше първи но те разчитат комата да продължи по дълго за да излезат по терлици........
Тогава ще мечтаете за Комата сега...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТова не помня в какъв контекст съм го писал, но след като си го запомнил съм убеден, че е така. В общи линии 2019 донесе някакви положителни промени спрямо 2018 та. Сентимента е изцяло негативен, но някак си ялово. Модерно е да си песимист. Всички са такива, но цените вече не щат да падат. Неколцината вечни оптимисти си остават такива, но някак си отчаяно. Корелацията с чуждите пазари се загуби напълно. От тук нататък може да се появи само в посока нагоре. За съжаление аз не вярвам това да се случи в близките години. Ликвидността рязко се сви, но през последните седмици в редките моменти, когато се появява е при покачване а не при спад на цените. Всичко това обрисува край на мечият пазар, но да обявим начало на бичия трябва да видим покачване на цените съчетано с покачване на броя акционери. За сега няма индикация. В общи линии противно на политкоректното негативно мнение мога да кажа, че лошото свърши, но доброто още не е дошло. Това безвремие от 2019 може да продължи още доста време. Но да се върна на "гробището за акции". Аз вярвам, че когато човек знае какво прави борсата никога не е гробище, но съм виждал страшни, потресаващи портфейли останали само с боклуци, без надежда за възстановяване. А издънките масово са на добри хора, които просто не стават за тази работа. Явно борсата като всяко друго нещо на този свят не е за всеки. Опитвам се да си представя колко гротеско бих изглеждал като сенсей по бойни изкуства или инструктур по латино танци. Не всяка жаба да си знае гьола. Лека и утре успешна търговия.
Не ти липса сАмочувствие ...
Освен с една прогноза за Софикс 800 и ФИБ не мога да си те спомня а и едни тиради колко сме добре при Боко.....
Иначе никакви прогнози кратки ,средни и дългосрочни...
Та може и да си сенсей и инструктор по латино танци а може и някой политолог или социолог да си , който много говори а и нищо не казва.....
Както сега Обяви края на Мечия маркета , но не обяви Бичи маркет ,в какво сме ами излиза в Кома ,затворена борса....се нарича.
Тогава от какво разбират участващите на нея.....от латино танци...май...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеЗа да не станат портфейлите ни "гробища за акции" , човек трябва да умее да приема загубите и да преструктурира портфейла си когато е необходимо. Също така много търпение и спокойствие.
Само да допълня; 2012г.-слагането на име-табела на грешките е половината от решението и избягването за напред!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТова не помня в какъв контекст съм го писал, но след като си го запомнил съм убеден, че е така. В общи линии 2019 донесе някакви положителни промени спрямо 2018 та. Сентимента е изцяло негативен, но някак си ялово. Модерно е да си песимист. Всички са такива, но цените вече не щат да падат. Неколцината вечни оптимисти си остават такива, но някак си отчаяно. Корелацията с чуждите пазари се загуби напълно. От тук нататък може да се появи само в посока нагоре. За съжаление аз не вярвам това да се случи в близките години. Ликвидността рязко се сви, но през последните седмици в редките моменти, когато се появява е при покачване а не при спад на цените. Всичко това обрисува край на мечият пазар, но да обявим начало на бичия трябва да видим покачване на цените съчетано с покачване на броя акционери. За сега няма индикация. В общи линии противно на политкоректното негативно мнение мога да кажа, че лошото свърши, но доброто още не е дошло. Това безвремие от 2019 може да продължи още доста време. Но да се върна на "гробището за акции". Аз вярвам, че когато човек знае какво прави борсата никога не е гробище, но съм виждал страшни, потресаващи портфейли останали само с боклуци, без надежда за възстановяване. А издънките масово са на добри хора, които просто не стават за тази работа. Явно борсата като всяко друго нещо на този свят не е за всеки. Опитвам се да си представя колко гротеско бих изглеждал като сенсей по бойни изкуства или инструктур по латино танци. Не всяка жаба да си знае гьола. Лека и утре успешна търговия.
Отнехте ми авторското право;- простено да Ви е!-щото болката не ви е позната може би?
Коментар
-
Играта на БФБ е превъртяна, минала е всички фази и всичко е видяно. Като се замисля за момента, кога вече е била превъртяна и сврършена това е КТБ фалита 2014, за 14 г. от 2000-2014 е минала през всички цикли. След 2014 се повтаряме на нещо, което вече е играно, ами то е ясно, втори-трети мандат след неуспешен първи, колко повече да се мъчим, какво не сме видяли, какво не е проиграно? Или нова игра или нови играчи. защото старата е отдавна превъртяна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
непрекъснато се прехвърляме, довнасяме и реинвестираме дивиденти, Ташунко. Поне докато портфейла ни не стане "гробище за акции", както се изрази преди време dddd /много ми хареса този израз/. Като/ ако дойде този момент, ще забуксуваме и така ще свършиме.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Благодаря ! Един въпрос към теб, а и към други които в момента са извън борсата. През времето и годините когато нямате инвестиции на борсата инвестирате ли в нещо и къде или просто държите кеша по сметки и чакате да се появи момент за да влезнете отново ? Малко дискусия бих желал да се получи! Желателно е включването на повече участници
!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Какво да говорим повече.Пълен цирк си е бфб.Всеки с по 10-15 к портфейлче го изкарва минимум 100 к и кеша им никога не свършва............непрекъснато купуват.
Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар