Първоначално изпратено от Спекулант79
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
две седмици вече минаха, но нещо не ти се сбъдва прогнозата)
п.п. дай твоята прогноза
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от p Разгледай мнение
Няма ли как ретроспективно да се оцени? Каква е била доходността на портфейла предишната петилетка, сравнено с СП500?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Е, тя SXR8 е малка и служи само за бенчмарк как се представя целият и портфейл и най-тежката и позиция. 100-тина пъти предпочитам БФБ да се представи по-добре.
Успех и на Вас
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Е, тя SXR8 е малка и служи само за бенчмарк как се представя целият и портфейл и най-тежката и позиция. 100-тина пъти предпочитам БФБ да се представи по-добре.
Успех и на Вас
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеОК, Желая Ви успех и в двете позиции!
Успех и на ВасLast edited by 15-; 13.12.2022, 00:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Какво ще рече, че средните цени са еднакви? Едното е 386 Евро другото е 2 лв..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнениеВ момента средните и цени са еднакви при SRX8 и БРЕФ,
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеЕ то ако SRX8 ти бие портфейла за 5-7г, то язък че се занимаваш с индивидуални акцииLast edited by 15-; 12.12.2022, 21:56.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Напоследък имам много свободно време и днес реших да си направя експеримент. Всички знаем, как Бъфет съветва да се купи СП500 и да не се продава. Даже преди години предложил бас за милион долара на всички гурута, че тази стратегия ще бъде по-доходоностна отколкото да се търгува активно на база ТА или ФА. Всички отказали с изключение на някаква компания, управляваща активно и... загубили баса.Та днес купих на жената 2 бройки от SRX8 /следящ СП500/ и се питам 2 неща:
1. Дали ще успея да не ги продам в следващите 5-7 години? По спомен аз никога не съм държал толкова дълго акция без да я пипам. Това, че акаунта все пак е неин ми помага, защото го отварям по 1 път месечно. С моите все се изкушавам.
2. Дали ще успее да и бие портфейла за период от 5-7 години, който с изключение на тези 2 бройки си е 100% БФБ. И дали ще бие най-тежката и позиция в момента - БРЕФ. Предвид предстоящата ликвидация през 2029 там ми се ще да ги продам по едно и също време и да видим и специално дали БРЕФ ще успее да бие СП500. В момента средните и цени са еднакви при SRX8 и БРЕФ, като дивидентите от БРЕФ ще се реинвестират всяка година?
П.П. Вкарал съм и целият портфейл в едни таблички и ще виждам ежедневно кое на къде отива и как се движи спрямо останалите.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар