Днес от централната банка съобщават, че са отговорили на ЕБО като припомнят позицията си, че според българското законодателство изплащането на влогове може да стане само след отнемане лиценза на една банка, което не е факт. Освен това от БНБ напомнят, че отнемането на банков лиценз подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеАз също съм оптимист, но не и когато се вършат престъпления и се трият коментари от форума поголовно и на никой не му пука... нещата няма да свършат добре. До случая с КТБ никога не ми бяха трили коментари за мнения по адрес на банковата система.
Тази цензура говори сама за себе си... тя говори, че нещата са много зле и всеки трябва здраво да се хване за каквото има, защото ни предстоят страшни неща. Хората не бива да се самоуспокояват, а да са подготвени, за да не се самоубиват после.
Ще трябва да разочаровам тези които, чакат помощ от ЕС. Аз винаги когато съм писал писма до тези хора, те ме препращат към нашата съдебна система.... т.е. към Арменския поп. Правят ли се че не знаят каква е наща съдебна система... или наистина не знаят?!
Нямам доверие на ЕС... те имат доста странности в политиката си, тези хора много често говорят за висок морал, свобода и демокрация, свобода на словото, но по никакъв начин не съблюдават тези неща дали се спазват. Със същия успех и Северна Корея може да влезе в ЕС, те само ще искат от тях да "слушкат"... защото нашите политици само това правят, те "слушкат", но иначе си правят каквото си искат вътре в държавата, а ЕС си затваря очите.
От къде ще дойдат парите /реално/ ми е интересно?
А след това нека говорим за изплащането имКакво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнениеКъде са очета за доходите и паричните потоци към края на септември
За голяма част от портфейла стоят реални компании - повечете ги знаете, а пазарната оценка на тях е милиярди
Как така одиторите прецениха да отписват на 100 % без да са казали каква част от кредитите се погасяват. Много субективно ми се вижда... !!!
Според мен обезценката трябва да бъде много по - малка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стенли Разгледай мнениеДоста приличен резултат за портфейл, който следва да се обезцени с 2/3.....
Остави: КФН никога няма да одобри проспекта
НО може да го кръстим "ГРУХ" и да се пробваме.
Знам и един производител на хубави часовници от Изтока - като истинскиLast edited by onakilev; 22.10.2014, 20:01.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
След днешното резюме на докладите така май неясните моменти се увеличиха - никъде не се казва колко % от кредитния портфейл към момента е редовен.....За 3 месеца кеша нараства със 187 милиона лева. По груби сметки на салфетка - при 9% лихвен процент на 5,3 милиарда кредитен портфейл, лихвите са приблизително 450 млн. годишно - 37,5 милиона средномесечено или 112,5 милиона за тримесечие. При това допускане излиза, че останалите 61 милиона са погашения по главница на тримесечие. Доста приличен резултат за портфейл, който следва да се обезцени с 2/3.....Много интересно би било да се разабере колко % от кредитите класифицирани по групите на стр.4-5 са редовни...
Last edited by Стенли; 22.10.2014, 19:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеНе искам да превръщам темата в лична,още по-малко с хора,които не са вложители в банката,но видиш ли всичко им е ясно!Положението в държавата е ясно...плачевно е,затова ще има и пари със заеми,за да се стабилизира положението.Не се и съмнявай,че най-голямата част от този заем ще е за разрешаване на проблема с банката.
Хората като теб изчезват,аз не съм се крил никога,дори когато губя.Както самия виждаш и в тежки моменти съм оптимист,за разлика от много други като теб.
Лека вечер!
Тази цензура говори сама за себе си... тя говори, че нещата са много зле и всеки трябва здраво да се хване за каквото има, защото ни предстоят страшни неща. Хората не бива да се самоуспокояват, а да са подготвени, за да не се самоубиват после.
Ще трябва да разочаровам тези които, чакат помощ от ЕС. Аз винаги когато съм писал писма до тези хора, те ме препращат към нашата съдебна система.... т.е. към Арменския поп. Правят ли се че не знаят каква е наща съдебна система... или наистина не знаят?!
Нямам доверие на ЕС... те имат доста странности в политиката си, тези хора много често говорят за висок морал, свобода и демокрация, свобода на словото, но по никакъв начин не съблюдават тези неща дали се спазват. Със същия успех и Северна Корея може да влезе в ЕС, те само ще искат от тях да "слушкат"... защото нашите политици само това правят, те "слушкат", но иначе си правят каквото си искат вътре в държавата, а ЕС си затваря очите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеЛичното ми мнение е,че въпреки повечето чакане КТБ не трябва да фалира.
Трябва само вложителите с гарантираните влогове жертвоготовно да се откажат от тях в името на финансовата ни стабилност !
И да минат на корени .
А ония с кухите фирми,дето взели милиардите ,да вдигнат кръвно от пържоли и черен хайвер,та дано пукнат по рано.Това ще е възмездието и утехата.Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеПари няма да има... но може от ЕС да извадят, за да ни спасят... обаче като ги знам и те какви са бюрократи, се съмнявам това да стане скоро. (близките няколко седмици)
Колкото до твоите извинения... такива хора като теб не се извиняват, такива хора като теб изчезват и се правят, че не е било.
Или примерно ще кажеш нещо от рода на... "Ами аз не знаех какво е действителното положение в България."
Хората като теб изчезват,аз не съм се крил никога,дори когато губя.Както самия виждаш и в тежки моменти съм оптимист,за разлика от много други като теб.
Лека вечер!Last edited by kig36; 22.10.2014, 19:43.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеОбръщаме внимание на българската общественост, че съгласно Регламент (ЕС) № 1093/2010 г. за създаване на ЕБО препоръките, издавани от ЕБО, нямат задължителен и правнобвързващ за компетентния орган характер. Целта на препоръките е да се постигне налагане на последователни, ефикасни и ефективни надзорни практики в рамките на Европейската система за финансов надзор и осигуряване на общо, еднакво и последователно прилагане на правото на ЕС. Процедурата, установена в чл. 16 и 17 от Регламент (ЕС) № 1093/2010 г., предвижда, че при неизпълнение на препоръките на ЕБО в посочените срокове ЕБО уведомява ЕК, която от своя страна може да издаде официално становище.
Та кога казвате започва плащането на гарантираните???Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеТака е. Но ще се мотат до последно, ще си прехвърлят топката и още повече ще изнервят и без това абсурдната ситуация.под един или друг предлог или причина..
Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеМоже би на теб ти плащат за негативните ти коментари.Ти изобщо гледаш ли за какаво е коментара?Пак ще си пишем,скоро,но ти предлагам да си тук и да се извиниш пред всички,а не да се криеш като мишок.Ако е лятото аз ще ти се извиня публично тук!Нищо не е страшно,фонда може да започне изплащането още утре,след като вземе един заем от 2 млрд(а той може да се вземе за минути,както се взе и за ПИБ),защото с лихвите към депозитите,които течат и в момента сумата ще надвиши 4млрд.Затова обаче никой не говори.А иначе ЕЦБ ще извади,ако държавата поиска да одържави банката!
При всички случаи трябват заеми за стабилизаиране на всички сектори,пари ще има...поне за гарнатираните и останалите проблеми на милата ни родина.
Колкото до твоите извинения... такива хора като теб не се извиняват, такива хора като теб изчезват и се правят, че не е било.
Или примерно ще кажеш нещо от рода на... "Ами аз не знаех какво е действителното положение в България."
Коментар
-
Обръщаме внимание на българската общественост, че съгласно Регламент (ЕС) № 1093/2010 г. за създаване на ЕБО препоръките, издавани от ЕБО, нямат задължителен и правнобвързващ за компетентния орган характер. Целта на препоръките е да се постигне налагане на последователни, ефикасни и ефективни надзорни практики в рамките на Европейската система за финансов надзор и осигуряване на общо, еднакво и последователно прилагане на правото на ЕС. Процедурата, установена в чл. 16 и 17 от Регламент (ЕС) № 1093/2010 г., предвижда, че при неизпълнение на препоръките на ЕБО в посочените срокове ЕБО уведомява ЕК, която от своя страна може да издаде официално становище.
Та кога казвате започва плащането на гарантираните???
Коментар
Коментар