IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Инфлацията трябва да повишава цените на местните стоки и услуги в частта им в която хората масово ги притежават или създават !!! Т.е. апартамент с цена 100к.евро сега след година да бъде 107 к. евро.
    Ко ? ... Не

Коментар

Инфлацията трябва да повишава цените на местните стоки и услуги в частта им в която хората масово ги притежават или създават !!! Т.е. апартамент с цена 100к.евро сега след година да бъде 107 к. евро.
      И това с каква цел?!

Защо трябва изобщо да се повишават цените, по непазарен начин?!

Инфлацията всъщност не стимулира растежа, тя стимулира временен растеж и след това следва крах.

Това е като да пренапрегнеш някаква машина да работи на 110%... рано или късно се чупи. Същото е и със изкуствено създадената инфлация... някой ден след 100 години, може и да го разберат икономистите това... нооо може и да не го разберат. Инфлацията в икономиката е точно като перпетум мобиле във физиката. Нищо не е безкрайно и не може да има безкраен растеж и безкрайна инфлация.

Също така банковите лихви трябва да са ниски... но няма как при умишлено заложена инфлация (примерно 2%), банките да дават кредит под това ниво. (защото се получава, че един вид ти плащат лихва върху кредита който са ти дали... е как при това положение дават лихва на депозиторите, получава се някакъв олигофренизъм.... т.нар. отрицателна лихва).

На практика инфлацията е един скрит данък, заради това, че притежаваш пари... но повечето хора не го разбират това и не търсят начини да си предпазят парите.
      Last edited by Xman1; 24.10.2014, 11:49.

Коментар

• Едно много интересно интервю на финансовия анализатор Светозар Гледачев за БНР. Заслужава си да се изслуша.

Светозар Гледачев: С оповестяването на загуба на КТБ от 4,2 млрд. лв. се цели тя да се фалира...

На пръв поглед изглежда, че Гледачев защтитава тезата на Цветан Василев, което той естествено отрича, но въпреки това... НяКОЙ иска да си напазари на килограм евтини активи от КТБ (най-добре угоеното "банково прасе", както господина се изразява, на България). Кой ли...?
        Last edited by Чичо Манчо; 24.10.2014, 11:43.
        Vanitas vanitatum...

Коментар

• Аlexander

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
            ЗАКЛЕВАМ СЕ И АЗ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВСЕКИ, КОЙТО РЕШИ ВСИЧКО ДА СЕ ПЛАТИ !
            Той може да каже че ще плати всичко... ти да пуснеш гласа си за него и той да те излъже.

Така направи Боко навремето... но на хората им е кратка паметта. Боко каза, че ще завърши АЕЦ "Белене", като дойде на власт, Американците го притиснаха и той се завъртя на 180 градуса.

Между другото Американците спряха АЕЦ "Белене", по политически причини, всичко друго са измишлиотини и лъжи.

Това че някой обещава нещо изобщо не означава, че ще го изпълни.

Също така БСП уж са социалисти, но въведоха плосък данък... който на практика ощетява точно техните гласоподаватели... и така всеки път, та всеки който е социалист да е наясно, че БСП няма нищо общо със социлисти, освен името. Сега се чудят, защото хората не гласували за тях... ами защото са отвратени.

Между другото през последните 25 години, единствено ДПС имат последователна политика и си гледат интереса и работят за гласоподавателите си. Това е просто жалка работа... толкова ли няма един нормален Българин... как е възможно за 25 години, само боклуци... готови да се коалират и с дявола, ако от това имат ЛИЧНА изгода. Реално през последните 25 години, почти всички партии работят за електората на ДПС и за сметка на България и Българите.
            Last edited by Xman1; 24.10.2014, 11:32.

Коментар

• Антоанета Василева отишла ли е на разпит днес?
              Интересно ще стане.

Сега видях :

Съпругата на Цветан Василев се яви на разпит
              http://www.blitz.bg/news/article/298408

Коментар

Не е нужно.....аз си държа на думата и ще гласувам.....
                Не бъди наивен.Не само че може да те излъжат ами може и да се коалират с тия които ненавиждаш и да ти го сложат чак до м...те.Ей хора мислете бе спрете емоциите и чувствата започнете да си ползвате мозъците

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                  А тия за които ще гласуваш дали ще си държат на думата?

Ами първо дават - после получават!

Коментар

А тия за които ще гласуваш дали ще си държат на думата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                      Недей така,щото ако стане,може и да имаш гости когато те няма в къщи .Не е трудно да те намерят по IP

Коментар

Недей така,щото ако стане,може и да имаш гости когато те няма в къщи .Не е трудно да те намерят по IP
                        Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Заклевам се, че ще гласувам за този, който реши всичко да се плати

Коментар

В момента се нуждаем спешно от инфлация и само тя може да спаси спестяванията на хората и фирмите в банките
                            Мдаааа...само че аз рззбирам инфлацията ( с презумпцията на сегашната ситуация) така :
                            Имам в момента 200000 лева (100к евра) в банката ,които съм спестил за 20 години и с тях мога да си купя тристаен ново строителство на комуникативно място - както удачно се изказа колега назад в темата .
                            Утре вследствие инфлацията в България(където цените са в евро) ,аз имам вече левовия еквивалент на 50к евра,но апартамента си остава на цена 100к евра
                            Извод - ще трябва да се понапъна още двайсетина годинки да поработя и то успешно,за да си го позволя
                            Last edited by Аlexander; 24.10.2014, 08:23.
                            Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение
                              Малце корекция- новият закон са го подготвили Данчо (Ментата) Цонев и "преуспялият", не Борисов
                              Борисов на 17ти септември по наши медии тръби колко е недоволен от служебното правителство(?!) и че " КТБ трябва да отвори врати незабавно"
                              След седмица на 25ти пред Ройтерс - " Рано е да се реши дали КТБ да бъде спасена"

името на Пеевски го бутат напред, само когато искат да отвлекат вниманието от нещо друго

Коментар

• ГЕРБ и Патриотичният фронт са за оздравяване на КТБ
                                ..............
                                Ново 20
                                но същевременно :

Припокриване на позициите на реформаторите, ПФ и ГЕРБ има и по въпроса за размера на бюджетния дефицит. И според трите формации той не бива да надвишава допустимите 3%.
                                "the trend is your friend until the end..."

Коментар

Working...
                                X