IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Човеко една виличка си е взел в прованса и тия мискини от банката искат да му я вземат.Има лек парадокс - банкери искат да прецакат банкера.
    Жалко наистина, 10 милионки щяха да й спретнат чудесен ремонт на съборетината, тия швейцарци се лишиха от як инвеститор
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      А що просто не му цедират кредита с депозит?
      Щото нЕма депозити на негово име, па и да има е със запори.А у швейцарско едва ли работят с бушони.
      Last edited by andy2000; 24.10.2014, 12:42.

Коментар

Човеко една виличка си е взел в прованса и тия мискини от банката искат да му я вземат.Има лек парадокс - банкери искат да прецакат банкера.
        А що просто не му цедират кредита с депозит?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          вестник ли да му чете

Коментар

Цветан Василев гори с имота на Женевското езеро! Банка му го прибира
            http://www.blitz.bg/news/article/298428

Мъкааааааааааааа
            вестник ли да му чете
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              [B]Според омбудсмана това, което стана с банката, дава основание на много фирми и граждани да заведат дела и прогнозира лавина от такива дела:Тези, които са над гарантирания размер, също ще отидат в съда, защото ще кажат: "Откъде накъде вие фалирахте тази банка, 4 месеца умишлено я държахте затворена и нищо не направихте, за да я оздравите".
              Това са глупости.И аз ще съдя държавата тогава за пропуснати ползи,че до моя магазин позволи на Кауфланд и Лидл да си направят супермаркети и по тоя начин ме занули...
              Много са ми смешни тия дето говорят за оздравяване.Сутринта по БТВ слушах оня госпожа - ми тя само едни заучени клишета си приказваше през цялото време и се опитваше да надвика другите..
              Хубаво бе - много викат оздравявайте ,ама само си викат,без да дават пари или да кажат как да стане това оздравяване.Без разбира се да се тегли кредит от 4 милиарда,за да се спасят съмнителните влогове на разни личности за сметка на поредното стягане на каиша и поредното заборчване на цял народ.Не съм съгласен.
              Според мен най правилно се произнесе Божидар Данев,като каза,че ако някой иска оздравяването на банката - да го направи без държавни средства.
              Ми то утре по тая логика ще се наложи и друг заем за друга банка да теглим..не става така.
              Тоя фарс,независимо дали е организиран от БНБ,от Цецо Василевв или друга престъпна клика вече почна да смърди невероятно...И лошото е,че системата е разклатена и доверието в банките загубено.
              Казват имало 8% прираст на депозитите последния месец.
              Е на това му викам ниска финансова култура на българина.Направо е учудващо..Не всеки може да излезе чист от мръсната вода, но всеки може да не влиза.
              Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Цветан Василев гори с имота на Женевското езеро! Банка му го прибира
                http://www.blitz.bg/news/article/298428

Мъкааааааааааааа

Коментар

То може и да може да се обжалва, ама това не спира влизането на ФГВБ в играта. Ако по някаква магия им върнат лиценза, после фонда ще трябва евентуално да им възстанови парите....пак с техните вноски
                  Мда, прав си. Иначе е never ending story ...

Коментар

• Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнение
                    Отнеманото на лиценз може да се обжалва пред Върховния (ако не се лъжа) съд.
                    Добре де, ама в Закона за гарантиране на влоговете в банките нищо не пише за за обжалвания и други глупости.Хич не ме интересува после по кои дупки ще си бъркат.

Коментар

То може и да може да се обжалва, ама това не спира влизането на ФГВБ в играта. Ако по някаква магия им върнат лиценза, после фонда ще трябва евентуално да им възстанови парите....пак с техните вноски

Коментар

• Според омбудсмана това, което стана с банката, дава основание на много фирми и граждани да заведат дела и прогнозира лавина от такива дела:Тези, които са над гарантирания размер, също ще отидат в съда, защото ще кажат: "Откъде накъде вие фалирахте тази банка, 4 месеца умишлено я държахте затворена и нищо не направихте, за да я оздравите".

Интервюто на Силвия Великова с Константин Пенчев можете да чуете от звуковия файл на http://bnr.bg/post/100476494/konstan...obezshtetavane

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Какъв съд?!?! На БНБ не и е нужно съдебно решение за да вземе лиценза. Просто трябва да се събудят с гъза нагоре .

Коментар

Между другото, ако се отнеме лиценза, не означава автоматично, че бързо ще изплатят гарантираните, защото съм убеден, че решението ще се обжалва. И КТБ директорите писаха, че доклада не може да послужи пред съда
                            Какъв съд?!?! На БНБ не и е нужно съдебно решение за да вземе лиценза. Просто трябва да се събудят с гъза нагоре .

Коментар

• Между другото, ако се отнеме лиценза, не означава автоматично, че бързо ще изплатят гарантираните, защото съм убеден, че решението ще се обжалва. И КТБ директорите писаха, че доклада не може да послужи пред съда

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                                И това с каква цел?!

Защо трябва изобщо да се повишават цените, по непазарен начин?!

Инфлацията всъщност не стимулира растежа, тя стимулира временен растеж и след това следва крах.

Това е като да пренапрегнеш някаква машина да работи на 110%... рано или късно се чупи. Същото е и със изкуствено създадената инфлация... някой ден след 100 години, може и да го разберат икономистите това... нооо може и да не го разберат. Инфлацията в икономиката е точно като перпетум мобиле във физиката. Нищо не е безкрайно и не може да има безкраен растеж и безкрайна инфлация.
                                В общи линии логиката зад подобно разсъждение е, че в съвременната икономика потреблението превишава значително получаваните доходи, разликата се допълва от кредитиране, а за го има трябва насреща да има нещо, което поне прилича на стабилно обезпечение.

Коментар

Working...
                                X