If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
[B]Според омбудсмана това, което стана с банката, дава основание на много фирми и граждани да заведат дела и прогнозира лавина от такива дела:Тези, които са над гарантирания размер, също ще отидат в съда, защото ще кажат: "Откъде накъде вие фалирахте тази банка, 4 месеца умишлено я държахте затворена и нищо не направихте, за да я оздравите".
Това са глупости.И аз ще съдя държавата тогава за пропуснати ползи,че до моя магазин позволи на Кауфланд и Лидл да си направят супермаркети и по тоя начин ме занули...
Много са ми смешни тия дето говорят за оздравяване.Сутринта по БТВ слушах оня госпожа - ми тя само едни заучени клишета си приказваше през цялото време и се опитваше да надвика другите..
Хубаво бе - много викат оздравявайте ,ама само си викат,без да дават пари или да кажат как да стане това оздравяване.Без разбира се да се тегли кредит от 4 милиарда,за да се спасят съмнителните влогове на разни личности за сметка на поредното стягане на каиша и поредното заборчване на цял народ.Не съм съгласен.
Според мен най правилно се произнесе Божидар Данев,като каза,че ако някой иска оздравяването на банката - да го направи без държавни средства.
Ми то утре по тая логика ще се наложи и друг заем за друга банка да теглим..не става така.
Тоя фарс,независимо дали е организиран от БНБ,от Цецо Василевв или друга престъпна клика вече почна да смърди невероятно...И лошото е,че системата е разклатена и доверието в банките загубено.
Казват имало 8% прираст на депозитите последния месец.
Е на това му викам ниска финансова култура на българина.Направо е учудващо..Не всеки може да излезе чист от мръсната вода, но всеки може да не влиза.
Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !
То може и да може да се обжалва, ама това не спира влизането на ФГВБ в играта. Ако по някаква магия им върнат лиценза, после фонда ще трябва евентуално да им възстанови парите....пак с техните вноски
Отнеманото на лиценз може да се обжалва пред Върховния (ако не се лъжа) съд.
Добре де, ама в Закона за гарантиране на влоговете в банките нищо не пише за за обжалвания и други глупости.Хич не ме интересува после по кои дупки ще си бъркат.
Отнеманото на лиценз може да се обжалва пред Върховния (ако не се лъжа) съд.
То може и да може да се обжалва, ама това не спира влизането на ФГВБ в играта. Ако по някаква магия им върнат лиценза, после фонда ще трябва евентуално да им възстанови парите....пак с техните вноски
Според омбудсмана това, което стана с банката, дава основание на много фирми и граждани да заведат дела и прогнозира лавина от такива дела:Тези, които са над гарантирания размер, също ще отидат в съда, защото ще кажат: "Откъде накъде вие фалирахте тази банка, 4 месеца умишлено я държахте затворена и нищо не направихте, за да я оздравите".
Между другото, ако се отнеме лиценза, не означава автоматично, че бързо ще изплатят гарантираните, защото съм убеден, че решението ще се обжалва. И КТБ директорите писаха, че доклада не може да послужи пред съда
Какъв съд?!?! На БНБ не и е нужно съдебно решение за да вземе лиценза. Просто трябва да се събудят с гъза нагоре .
Между другото, ако се отнеме лиценза, не означава автоматично, че бързо ще изплатят гарантираните, защото съм убеден, че решението ще се обжалва. И КТБ директорите писаха, че доклада не може да послужи пред съда
Защо трябва изобщо да се повишават цените, по непазарен начин?!
Инфлацията всъщност не стимулира растежа, тя стимулира временен растеж и след това следва крах.
Това е като да пренапрегнеш някаква машина да работи на 110%... рано или късно се чупи. Същото е и със изкуствено създадената инфлация... някой ден след 100 години, може и да го разберат икономистите това... нооо може и да не го разберат. Инфлацията в икономиката е точно като перпетум мобиле във физиката. Нищо не е безкрайно и не може да има безкраен растеж и безкрайна инфлация.
В общи линии логиката зад подобно разсъждение е, че в съвременната икономика потреблението превишава значително получаваните доходи, разликата се допълва от кредитиране, а за го има трябва насреща да има нещо, което поне прилича на стабилно обезпечение.
Коментар