Първоначално изпратено от polki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениена мен ми се струва, че предлагането на тези нива започва да изтънява, но нека се види и утрешната сесия преди да правя такива заключения
15.01.2018 - 327 х.лота - 2,35 лв.
16.01.2018 - 392 х.лота - 2,43 лв.
17.01.2018 - 624 х.лота - 2,35 лв.
18.01.2018 - 235 х.лота - 2,37 лв.
не случайно нивото 2,40 е ключово и не бе пробивано толкова време, а и преди това на няколко пъти цената пак тук срещаше съпротивление
въпреки, че до сега са се изтъргували над 1,6 млн.акции на цена над 2,30 лв., смятам, че ще минат още около 400 хил.акции в диапазона 2,33-2,43 лв. преди да потеглим, но все пак да не забравяме, че никой не знае какво ще се случи освен мажоритаря
не е препоръка - имам акцииfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеЩе стане ли Химимпорт най голямата компания на БФБ ? В момента със Софарма си менкат второто място а ПИБ са доста напред но все още ми изглежда евтинка тая акция и при силна подкрепа може скоро да е Номер 1
в третата цел четем, че искат да "подържат лидерска позиция на БФБ", но в последните години това не ги интересуваше много-много и затова бяха изпаднали на 5-тото място преди няколко месеца...
според мен, или трябва да излезнат на призовото място (още 40-50 ст. към настоящата цена), или да ревизират целите си и в следващия отчет да запишат, че ги устройва място в тройкатаfuск the bеаr - give me the bееr
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнение
Ако не тъ мързи може ли да видиш предния път кът са борихме (аз участвах тогава от 2.32 до 2.36 ) колко лота минаха от 2,28 до 2.40?
дата - ценови нива - обеми
06,03,2014 --- 2,27/2,38 --- 280 Какции
07,03,2014 --- 2,31/2,38 --- 83 К
10,03,2014 --- 2,28/2,32 --- 57 К
11,03,2014 --- 2,34/2,38 --- 72 К
12,03,2014 --- 2,37/2,39 --- 81 К
13,03,2014 --- 2,37/2,39 --- 44 К
през април дните в които сме били на над 2,30 лв./акция са:
03,04,2014 --- 2,25/2,39 --- 207 К
04,04,2014 --- 2,32/2,35 --- 107 К
07,04,2014 --- 2,27/2,32 --- 51 К
през тези 9 сесии са се изтъргували около 983 хил. акции, а през цялата 2014 г. в други дни освен посочените не сме преминавали нивата от 2,30 лв/лотfuск the bеаr - give me the bееr
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Гледам, че следите броя акционери тук и ми стана интересно дали ги следите и в ССВ и Зърнените храни. Дали пък не се преливат там? Водите ли някаква такава статистика?
ЗХБГ- 29,12 - 1840; 19,1 - 1825
Гледам при Фармата увеличението е от 8, при Трейс намаляват със 7, Монбатя увеличава с 10.
В общи линии единствената фрапираща разлика е при Флагмана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОкрупняване на портфейлите. Дребният ритейл си продава акциите на големите. Нещо подобно наблюдавахме при ПИБ през последната година.
В момента ритейла масово следва един от тези три модела.
1. Да се разпродава в началото на дългосрочно рали на даден инструмент, давайки възможност за вход на големите. 2. Купувайки падащи кинжали от проблемни акции, защото са паднали и са на промоция.
3. Да си инвестира парите в дивидентни акции с изчерпан потенциал за растеж.
В общи линии ролята на пазара на дребният ритейл е да дава ликвидност на големите портфейли. В началото всички са дребни. С годините тези, които стават стават големи. Тези, които не го могат си остават дребни и застават като насрещна страна на големите батковци.
Забелязал съм, че малките ритейл портфейли възприемат с известно закъснение оптимално печелившата стратегия. Според мен в момента слагат несъразмерно голямо тегло на дивидента спрямо растежа в своите оценки.
Общи наблюдения, които не са препоръка за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеОкрупняване на портфейлите. Дребният ритейл си продава акциите на големите. Нещо подобно наблюдавахме при ПИБ през последната година.
1. Да се разпродава в началото на дългосрочно рали на даден инструмент, давайки възможност за вход на големите. 2. Купувайки падащи кинжали от проблемни акции, защото са паднали и са на промоция.
В общи линии ролята на пазара на дребният ритейл е да дава ликвидност на големите портфейли. В началото всички са дребни. С годините тези, които стават стават големи. Тези, които не го могат си остават дребни и застават като насрещна страна на големите батковци.
Забелязал съм, че малките ритейл портфейли възприемат с известно закъснение оптимално печелившата стратегия. Според мен в момента слагат несъразмерно голямо тегло на дивидента спрямо растежа в своите оценки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
3651Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнениеМного акционери пак отпаднали от играта.Да видим другата седмица.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
3665
Да не забравяме, че ето Новака е орязал наполовина експозицията, но все още е част от тези 3 665 акционера с другите си 50 %.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dolce Разгледай мнениеМного акционери пак отпаднали от играта.Да видим другата седмица.
Last edited by Innocent; 19.01.2018, 20:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
Грос, мисия лондон я забрави да се случи скоро. покрай тоя брекзит им е само до булгаристански етф-и с оборот няколко десетки хиляди валутни единици на ден .... ако въ
след изпържването на британци и ирландци с голямата вълна 2005-2008 около НИ, сегашната нагласа към най-западналата ЕС членка е мнооого различна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСлед като последните 10 г БФБ тотално се ос*а трудно ще стане ,но не е невъзможно.
Спих едва ли ще има щото предстои и мисия Лондон.
след изпържването на британци и ирландци с голямата вълна 2005-2008 около НИ, сегашната нагласа към най-западналата ЕС членка е мнооого различна
Коментар
Коментар