IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мечка да си сега

Коментар

• АБЕ. КЪДЕ Е ПЕКАТА ДА КАЖЕ ЗА СОФИКС 0

Коментар

• Пиянството на един народ.

Коментар

• удриииииииии тез фъшаги

Коментар

• УДРИ УИНЕ

Коментар

• бутааааааааааааай

Коментар

• Зависи от хитлерчо дали ще бута в пазвата на софка

Коментар

• Днес, ракети, дирижабли?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Аз също уважавам Равновесие. Винаги е интересно да го прочетеш. Понякога мненията ни съвпадат, понякога не. Явно и двамата сме намери собствена схема, която ни прави "успешни".
                    Моята схема е да ме прави спокоен Не обичам да се съмнявам в дългосрочните възможности на компаниите в които инвестирам, за това и инвестирам в инвестирам във възможно най-стабилните компании на БФБ - от моя гледна точка разбира се - чиито печалби имат шанс да растят в синхрон или дай-боже изпреварващо на българското БВП.

Да са с много добро корпоративно управление, да дават дивиденти, да не са замесени по никакъв начин с българската държава - държавата да няма собственост в тях, да не зависят от държавни поръчки, да не зависят от пари от държавата - изобщо колкото по-малко имат общо с България толкова по-добре. Да са достатъчно ликвидни че да мога да излеза за седмица максимум. Да имат отлична рентабилност, да нямат проблеми да си платят дълговете, или поне да се стремят да ги намаляват колкото се може. Да нямат зависимост от доставчици, от голям клиент, да са достатъчно конкурентно способни и на чужди пазари - най-добре да работят предимно за износ. И още няколко неща.

И като тегля чертата и остават по-малко от 10 дружества на кръст, от които някои просто не ме кефят по лични причини. Ама то с 5 дружества няма как човек да си гарантира че ще може да печели добре.

И идват останалите 10%

Където всичко е позволено стига да е достатъчно ликвидно и да не ги държа достатъчно дълго време че да си станат инвестиция

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Мислех си и по друг въпрос. Колко "оптимисти" не вярват много-много в трайния и дългосрочен бичи тренд - хвърлят се като овце като тръгне някой акция, купуват и после след 10-20 ст. - продадат и чакат спад че да си купят пак. Така се правят пари за семки, без да се печели особена безопасност. Защото пътя на такава игра завършва по следния начин - близо до върха на пазара, те вече са уверени в тренда и стискат и не продават през 20 ст. и накрая прибират загуба в левове, а не стотинки... но това след години... дотогава могат още врътки да се правят на воля
                      Успех играчори, кой както му душа сака, нека има ликвидност че да привличаме чужденци с дебели портфейли
                      До Софка 1000 ще го тикаме ние , от там нататък ще са позакъснялите чужденци , таксиметрови шофьори , бармани и т.н.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• навън пак е на зеленко..да видим утре как ще е при нас
                        http://www.investor.bg/aziia/336/a/w...heniia,169872/

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                          Просто исках да кажа, че изцяло подкрепям Равновесие, а ти имаше нещо против мнението му.
                          Между другото не познавам Равновесие, но определено ми е сред любимците на форума и има какво да се научи от него!
                          Аз също уважавам Равновесие. Винаги е интересно да го прочетеш. Понякога мненията ни съвпадат, понякога не. Явно и двамата сме намери собствена схема, която ни прави "успешни".

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Много хубави неща сте изписали, всеки е прав за себе си, но ясно е че без дългосрочен портфейл не става, а за големи суми просто си е невъзможно на БФБ да влизаш-излизаш.
                            БСЕ, моят портфейл е много дългосрочен, но не виждам защо да не се правят някакви врътки с % от него. Да предположим, че имам голям портфейл /какъвто нямам/ и 300 000 Хима е част от него. Какво пречи да "спекулирам" с 3 000 бр. от тях и да изкарвам някакви дневни разходи? То не е казано, че с целият си портфейл трябва да спекулираш.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Много хубави неща сте изписали, всеки е прав за себе си, но ясно е че без дългосрочен портфейл не става, а за големи суми просто си е невъзможно на БФБ да влизаш-излизаш.

Батя, интересно е това дето си написал за Синергона, какви бройки търсеха тия герои? До момента по кои позиции купуваха от Еврофинанс/Интеркапитал, аз доколкото съм хванал - Билборд, Синергон, ФПП, Неохим, Газ, ПИБ, М+С, Елхим. Доста странен е подхода, но не вярвам да има недоволни тук Някъде другаде хващали ли сте ги?
                              И хайде утре ги чакаме по още позиции.
                              Last edited by BSEtrader; 02.04.2014, 22:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Въпросът ми бе риторичен. Просто исках да кажа, че изцяло подкрепям Равновесие, а ти имаше нещо против мнението му.
                                Между другото не познавам Равновесие, но определено ми е сред любимците на форума и има какво да се научи от него!

+1
                                съгласен съм напълно с твоето мнение!!!

Коментар

Working...
                                X