Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСамо ти знаеш отговора. Какво значение има дали си успешен в моите очи? Важно е как възприемаш себе си.
Между другото не познавам Равновесие, но определено ми е сред любимците на форума и има какво да се научи от него!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеRavnovesie, явно всеки си е намерил подходящата стратегия съобразно неговата психика. За сега съм много доволен. Според мен критерия дали някой е успешен е дали успява да се представи по-добре от индекса. Който не може по-добре да купува индексния фонд и да не се занимава с глупости.
Аз не казвам че моята стратегия е кой знае колко добра -. Аз съм убеден че от дългосрочната ми част ще правя печалби, въпроса при нея е дали тези печалби ще са с 10-15% отгоре или не от по-финно настройване на дяловете в портфейла веднъж или два пъти в годината, но реално позициите почти не ги променям.
Реално цялото ми внимание е в спекулативната част, с която просто се забавлявам - реално е сума съизмерима с дневните колебания на портфейла ми, макар за българската част да си оказва прилично влияние. А покрай забавлението и се опитвам да хвана настроенията на пазара, ако не отделях тази част за спекула честно казано изобщо нямаше да поглеждам БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКой индекс визираш и за какъв период говорим? Защото когато всичко падаше с изключение на АДСИЦите аз биех Софикс, но изоставах от БГрейт. Сега бия БГрейт, но изоставам от Софикс. Та хора като мен успешни ли са или не?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен критерия дали някой е успешен е дали успява да се представи по-добре от индекса. Който не може по-добре да купува индексния фонд и да не се занимава с глупости.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеRavnovesie, явно всеки си е намерил подходящата стратегия съобразно неговата психика. За сега съм много доволен. Според мен критерия дали някой е успешен е дали успява да се представи по-добре от индекса. Който не може по-добре да купува индексния фонд и да не се занимава с глупости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе съм съвсем съгласен. По време на бичи пазар БФБ не прави дълбоки корекции. Обикновенно се случват веднъж на една две години и траят за не повече от три месеца. Дори и да улучиш всичките е, достатъчноедин път да се разпродадеш, пазара да те подмине и да замине цялата кирия на вятъра. Затова аз съм постоянно в акции,като непрекъснато оптимизирам портфейла. Забелязал съм, че акциите се движат на вълни, като има някаква логика в цялото нещо. Само на пръв поглед е хаотично. Когато нещо си направи 80 процента от потенциалния според мен ръст си заминавам и влизам другаде. По тази схема си продадох рано Софарма, на 3,70-3,90 но влязох с парите в ПИБ на 2,40. Врътката е била много добра. За мен продажбата през 10 стотинки е неефективна и тук мнението ми съвпада напълно с това на Батя. Не съм съгласен с критиката му за боклуците и останалите участници на пазара. Софарма, Софарма трейдинг, МЦХ, ПИБ и други си дадоха над 100 процента годишно и без да са боклуци.
Първо бяха АДСИЦ, После качествените индустриални а в момента идва времто на финансите. Аз съм заложил на ПИБ и БСО. Осъзнавам, че при БСО ще има известен лаг на закъснение, но това не ме притеснява. Не знам дали сте гледали резултатите на банковата система, но имаме ясно изразено дъно през октомври ноември миналата година. От тук нататък резултатите само ще се подобряват. Соред мен печалбата на сектора ще се удвои в рамките на 18 месеца. Отделно ще имаме и отпускане при разбиранията за стойност. Вижте какво се случи с един М+Ц. Само преди година П/Е 10 се въпроемаше за нормално. В момента такова е П/Е 18. Същото ще се случи и с банковия сектор. Имам си причини поради които предпочитам ПИБ пред ЦЦБ. Да видим дали ще изляза прав. Почти изцяло излязох от МЦХ, Някак си ми идва скъпо на фона на ПИБ, Енерго про продажби и още няколко други позиции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе съм съвсем съгласен. По време на бичи пазар БФБ не прави дълбоки корекции. Обикновенно се случват веднъж на една две години и траят за не повече от три месеца. Дори и да улучиш всичките е, достатъчноедин път да се разпродадеш, пазара да те подмине и да замине цялата кирия на вятъра. Затова аз съм постоянно в акции,като непрекъснато оптимизирам портфейла. Забелязал съм, че акциите се движат на вълни, като има някаква логика в цялото нещо. Само на пръв поглед е хаотично. Когато нещо си направи 80 процента от потенциалния според мен ръст си заминавам и влизам другаде. По тази схема си продадох рано Софарма, на 3,70-3,90 но влязох с парите в ПИБ на 2,40. Врътката е била много добра. За мен продажбата през 10 стотинки е неефективна и тук мнението ми съвпада напълно с това на Батя. Не съм съгласен с критиката му за боклуците и останалите участници на пазара. Софарма, Софарма трейдинг, МЦХ, ПИБ и други си дадоха над 100 процента годишно и без да са боклуци.
Първо бяха АДСИЦ, После качествените индустриални а в момента идва времто на финансите. Аз съм заложил на ПИБ и БСО. Осъзнавам, че при БСО ще има известен лаг на закъснение, но това не ме притеснява. Не знам дали сте гледали резултатите на банковата система, но имаме ясно изразено дъно през октомври ноември миналата година. От тук нататък резултатите само ще се подобряват. Соред мен печалбата на сектора ще се удвои в рамките на 18 месеца. Отделно ще имаме и отпускане при разбиранията за стойност. Вижте какво се случи с един М+Ц. Само преди година П/Е 10 се въпроемаше за нормално. В момента такова е П/Е 18. Същото ще се случи и с банковия сектор. Имам си причини поради които предпочитам ПИБ пред ЦЦБ. Да видим дали ще изляза прав. Почти изцяло излязох от МЦХ, Някак си ми идва скъпо на фона на ПИБ, Енерго про продажби и още няколко други позиции.
Но спекулативната част. Тези 10% които съм си ги отделили за тях ги превъртам понякога по за ден, друг път за седмица, май не ми се случвало да държа нещо повече от месец. И за последните шест месеца съм 300% нагоре от тях. Едни сделки са на печалба, други са на загуба, но ако просто бях държал това което първо бях влязъл щеше да е има няма 50% нагоре. А така - хем не ми пука за тях особено - меко казано не ме интересуват компаниите зад тези акции, хем като не ми харесва как върви нещо просто го продавам и взимам следващото.
P.S. всъщност сега погледнах точно, не съм държал нищо над 8 денаLast edited by ravnovesie; 02.04.2014, 22:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЕй Чичка изненада ме, че и ти си тук
По принцип съм те приел за враг, та ироничните ти коментари не ги отразявам особено.
Ти какво очакваш с кола комби 1,4 мотор и 5 човека натоварена? Аз пък никога не се считам за бързак и даже отбивам за да премине колона. Не ми пречи.
"Роженският" манастир е уникален!!!!! 300 годишна лозница. Тишина. Оставена скромна метална кутия за дарения за Св. Богородица!!! Дарих след настойчия поглед на дъщеря ми! Дух витае , не търг както в "Бачковския" манастир. Стенописи, стенописи, стенописи на гръцки език, но изобразяващи горди светци, кактои Св. Марина с броеницата....СВЯТОСТ! НЕЗЕМНА!
Посетих и крепостта на Деспот Слав! Уникална! Жена ми сподели, че за много по-мизерна крепост в Кентърбъри , Англия където беше са я превъзнасяли без причина.
Аз съм те възприел като хъш с развят перчем......Пари нямаш,пиеш шльоковица и псуваш душманите...., а като се напиеш псуваш наред...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТрайния и дългосрочен бичи тренд никой не е казал че ще е по всички позиции. А и не е логично да е по-всички позиции. Много по-вероятно е силната корелация да е при краткосрочни бичи движения - няколко седмици месеци или година, а не при дългосрочните. Така че продажбата през 10 -20 ст. си е съвсем обоснована, ако човек не е сигурен в компаниите които има и не иска накрая да остане с никому ненужни хартии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Мислех си и по друг въпрос. Колко "оптимисти" не вярват много-много в трайния и дългосрочен бичи тренд - хвърлят се като овце като тръгне някой акция, купуват и после след 10-20 ст. - продадат и чакат спад че да си купят пак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБаси пиянската тема де сте я превърнали...то ракии, салати, бира скара, смукачи, сръбско...мила родна чалга картинка
Да дам и ази моя дан към спама.
Айдеее на софка 1000
Коментар
Коментар