IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
    Глупости. нали не мислиш че хората на борсата са идиоти. Тези работи с КТБ се знаят от години. Може би не в пълен мащаб но на всеки с акъла си му бе пределено ясно че там има нещо много мръсно. Реално почти никой не им е вярвал, освен малко на брой полакомили се за големи лихви и явно смятащи че ще могат да се измъкнат преди пирамидата да гръмне.
    От кого и как се знаеше, ще потвърдиш ли пред съдия и прокурор това?
    Това някакъв вид вътрешна информация ли е трябвало да бъде?Или си имало вече такъв вътрешен поток на информация. Я ни кажи за други, такива информации?Ще направим пари и от любопитство.Щото банката месеци преди да и случи тоя казус, погълна друга, тоест индикация за раздвижване на капитала, но уви, а колко месеца по рано беше БАНКА НА ГОДИНАТА..

Много неща са свързани и личащи си. Само да можеш да ги виждаш.
    Last edited by Дръзновенн; 20.10.2014, 00:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дръзновенн Разгледай мнение
      Не само не разбираш ефектите, а и средносрочните такива, винаги има такива.Но нищо , ти явно си в някаква друга страна те тази с държавната борса?
      Няма значение какво локално дъно кракосрочно ще се постигне. Никои нормален търговец не търси такива, и така..
      Ти май си гледал борса само по филмите. И предполагам познанията ти по икономика са от селската кръчма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Не знам какво толкова изненадващо може да се очаква там. Ще изкарат капиталова дупка от 1-1,5 млрд. лв. поне и това означава отрицателен СК и несъстоятелност на банката. В процеса на ликвидацията липсващите пари ще отидат към 2-3 млрд. лв. и то ако ликвидаторите са качествени и сериозни хора и институции.
        Не вярвам все още да има интелигентни хора, които да вярват че банката е читава, има добри активи, положителен СК и може лесно да се оздрави. Щом и хората с милионни депозити са склонни да влизат в схеми с кредитополучатели на които да си шиткат депозита за 50% от номинала и ония да се борят за прихващане... явно наивници почти няма.
        Който има депозит до 196К лв. може да е споко че до месец-два ще си вземе парите. И като ги вземе да помисли добре дали да гният в банка на 2-3% лихва или да не вкара няква част в читави БГ акции с хоризонт 5-10 г. напред. Въпреки кризата, последните 10 г. БФБ е докарало доста прилична годишна възвръщаемост
        И аз мисля че дупката може да е в тези размери дори повече но в крайна сметка мисля че активите ще покрият до голяма степен тези обезценки и накрая държавата няма да е големият губещ, а тези които имат над гарантираните влогове.
        Важно е в най скоро време да се върнат гарантираните пари на хората! И ако имаме и правителство в скоро време да продължим с бичи тренда.
        Балонът по света ще продължава да се надува още известно време като гледам и се надявам и ние да сме на печалба.

Коментар

хахаха добре. Очевидно има смисъл да се разбира какво се случва щом много хора не сме се опарили от КТБ.

Хайде ще видиш че почти нищо няма да се случи на борсата като и вземат лиценза. Ще има един ден където ей такива като теб дето си мислят че всичко им е ясно ще продадат. ще формирате едно хубаво локално дъно, ще ви приберат парите. И след това всичко по старому.
          Не само не разбираш ефектите, а и средносрочните такива, винаги има такива.Но нищо , ти явно си в някаква друга страна те тази с държавната борса?
          Няма значение какво локално дъно кракосрочно ще се постигне. Никои нормален търговец не търси такива, и така..

Коментар

Ха, ти да не си Иван Искров, той би се оправдал по същият начин. Меко казано смешно и невежо мнение. Ефектите само ще са неприятни, да не говорим какви ще са те, а какво ще кажеш, искаш ли?
            И да няма смисъл да разбираш какво и как се случва.. в тази Бананова Република...
            хахаха добре. Очевидно има смисъл да се разбира какво се случва щом много хора не сме се опарили от КТБ.

Хайде ще видиш че почти нищо няма да се случи на борсата като и вземат лиценза. Ще има един ден където ей такива като теб дето си мислят че всичко им е ясно ще продадат. ще формирате едно хубаво локално дъно, ще ви приберат парите. И след това всичко по старому.

Коментар

Глупости. нали не мислиш че хората на борсата са идиоти. Тези работи с КТБ се знаят от години. Може би не в пълен мащаб но на всеки с акъла си му бе пределено ясно че там има нещо много мръсно. Реално почти никой не им е вярвал, освен малко на брой полакомили се за големи лихви и явно смятащи че ще могат да се измъкнат преди пирамидата да гръмне.
              Ха, ти да не си Иван Искров, той би се оправдал по същият начин. Меко казано смешно и невежо мнение. Ефектите само ще са неприятни, да не говорим какви ще са те, а какво ще кажеш, искаш ли? А какво ще кажеш, да видим ефектите на развит и след това на развиващ се пазар, как и къде се проявяват, в ефективното търгуване и контрол на капитала.
              И да няма смисъл да разбираш какво и как се случва.. в тази Бананова Република...
              Само утре ЕК да не каже така за целият ти фондов пазар, че тогава ще те заболи даже.

А иначе добре, че вече е неин проблем..Че това, КОЙ на КОЙ вярвал е празно. Тъй като мениджърите на ДСК са вярвали.. и не само те. виж списъка с фондове.
              То да не ти е женския пазар това?
              Last edited by Дръзновенн; 20.10.2014, 00:13.

Коментар

След този случай капиталовият пазар ще го отнесе за нови поне 4-5 години,

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  ако фалират банката, ей тия убавци искат неискат ще сринат нашата супер ликвидна с обеми от 200-300К борса!
                  Те ще трябва да ребалансират, да отпишат загуби и да пренаредят портфейлите по класове активи, което за тези имащи акции ще значи най-вероятно намаляването им.
                  Ще има и много продажби на дялове защото Капитал показа кои са прозорливите фондови мениджъри които са набухали парите там!
                  неофициално чух че ПОК Доверие е карало фондовете в които влага, да откриват депозити в КТБ - така че те хората може да не са виновни!
                  А може, да стене и 80 Софикс, всичко на стотинки. Тогава, няма да има такава история. : )

А те Бенчмарк, нали напускайки Българския фондов пазар, казаха че тука няма да има такъв повече, затова и го напускали.
                  Че то всеки фонд рисков има поне по 5 % от КОРП, колко прави са били. Ама какво ли са правили на тоя пазар тогава?Моше : ) Така казал, аз напускам тази болница..
                  А щом са мълчали за това, смятай за още какво може да си мълчат, дали състоянието на всички мажовци е такова каквото ни се представя и счетоводството е това, което е .

А, къде е била БНБ с тези ми ти държавни активи по няколко милиарда, още след Тройната ламя се разбра за това, никои нищо не направи, да светне, че дадена политическа партия при организирания погром, които ще направи, тъй като са само малоумници в енергетиката и дефицитите на държавните си енергийни дружества задлъжнели на чужди държавни енергийни монополи, може да повлияе на фондовия и капиталов Държавен, но доста неефективен пазар?
                  Бананова Република, какво да стане..???
                  Last edited by Дръзновенн; 19.10.2014, 23:40.

Коментар

Ха, ето и подкрепа на думите ми и то в медията на любимия чичо Оги

Последно действие: Часът на истината за КТБ
                    ако фалират банката, ей тия убавци искат неискат ще сринат нашата супер ликвидна с обеми от 200-300К борса!
                    Те ще трябва да ребалансират, да отпишат загуби и да пренаредят портфейлите по класове активи, което за тези имащи акции ще значи най-вероятно намаляването им.
                    Ще има и много продажби на дялове защото Капитал показа кои са прозорливите фондови мениджъри които са набухали парите там!
                    неофициално чух че ПОК Доверие е карало фондовете в които влага, да откриват депозити в КТБ - така че те хората може да не са виновни!

Коментар

Не знам какво толкова изненадващо може да се очаква там. Ще изкарат капиталова дупка от 1-1,5 млрд. лв. поне и това означава отрицателен СК и несъстоятелност на банката. В процеса на ликвидацията липсващите пари ще отидат към 2-3 млрд. лв. и то ако ликвидаторите са качествени и сериозни хора и институции.
                      Не вярвам все още да има интелигентни хора, които да вярват че банката е читава, има добри активи, положителен СК и може лесно да се оздрави. Щом и хората с милионни депозити са склонни да влизат в схеми с кредитополучатели на които да си шиткат депозита за 50% от номинала и ония да се борят за прихващане... явно наивници почти няма.
                      Който има депозит до 196К лв. може да е споко че до месец-два ще си вземе парите. И като ги вземе да помисли добре дали да гният в банка на 2-3% лихва или да не вкара няква част в читави БГ акции с хоризонт 5-10 г. напред. Въпреки кризата, последните 10 г. БФБ е докарало доста прилична годишна възвръщаемост
                      А като видиш как кредиторите са си разчистили кредите по бежанци и инвалиди и болни роми, ще ти побелее косата, като в офшорна зона. Банките там никнат като гъби.
                      След този случай капиталовият пазар ще го отнесе за нови поне 4-5 години, тоест ще се окаже прекалено скъп в очите на спекулантите, щото чужди инвестиции ще зависят много от правителството и Путин.

Такъв капиталов държавен пазар е повече от рисков и като цяло не ефективен. Не изпълнява ролята си за която е създаден. Камо ли контролни органи и всякакви правила практики познати по света. Освен това се води развиващ се пазар, много лошо още развит пазар, така че.. : )

Оптимист съм, няма да си продавате активите на мажовците за без пари.

не е препоръка....

Коментар

• Ха, ето и подкрепа на думите ми и то в медията на любимия чичо Оги

Последно действие: Часът на истината за КТБ

Коментар

Кеша ми във вторник е по сметка и съм си взел почивен денн ,
                          ако утре новините за ктб са черни, ще има падащи плодчета май?

Коментар

• Макар и само леко свързано с нашата борса, някой може ли да припомни новината от преди няколко дни че ФЕД май размишлявали дали да продължат с покупките на облигации, вместо да ги спрат както се планираше доскоро. Не можах да намеря никъде тази новина а я бях чул само бегло по тв.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Шефа е в отпуск и аз го замествам. Проблема е че мен няма кой да замести
                              е щом си шеф - сяддай на платформата и да не ти дреме!

ами да падат бе СУАТ нека падат искам М+С на 2,5 и СФТРД пак там!

Коментар

говори с шефа и теб да улаби и да ги почваме!
                                Шефа е в отпуск и аз го замествам. Проблема е че мен няма кой да замести

Коментар

Working...
                                X