Първоначално изпратено от Penko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение1996 го изяде мечката, а Синергона му спука гумите.А какви надежди бяха
за дивиденти и ръстове
Направо не мога да повярвам, че се е кеширал и е замел следите пред камилчетата
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Но се надявам, и тези му анализи да са толкова верни колкото очакванията му за ръста в приходите от данъци след въвеждането на плоския данък, т.е. сериозни разминавания
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМай дращиш само за спорта. Цената на тока беше изкуствено намалена с 20% и сега я дигнаха с 10. Къде е драмата!? Парно ползват сигурно 10% от българите, а коли карат над 90%.
И кои сте тия дето чакате спад и замразени доходи!? Щото НИЕ пък очакваме ръст и развитие!
Навсякъде залага спад спрямо настоящата - в ръста на БВП, замразяване на доходите и спад на заплатите в бюджета с 10% - не съкращения и реформи, а рязане на заплати, за сметка на това - увеличаване на осигуровките с вдигане на МОД-а, скок в осигуровките за земеделците с 75%, това ще засегне точното малките, а не десетината големи, получаващи големите пари по европроекти...
Има спад и на ръста от данъци и ДДС.
Включително в очакванията Му за приходи от акцизи, въпреки, че ще има покачване на акциза за цигарите, който доход е около 45% от всички акцизи във фиска...
За тока, явно знаеш повече, щом мислиш, че е имало изкуствен спад от 20%...аз гледам сравнителни данни с други страни на реални цени и не съм на твоето мнение...
dddd,, не съм чела много назад мненията, но аз не съм писала, че спада на цената на петрола за нас като вносител ще има негативно отражение. Нищо подобно, напротив, ако се запази спада или дори само сегашните нива(има разнопосочни мнения в самите ОПЕК) следва да даде отражение в ръст на износа и подобряването на разходите на фирмите...
Но предвид стагнацията в ЕС, може ръстът на вноса да е по-голям, което касае текущата сметка...
Това, което коментирах по-назад, беше, че понижението на цените на горивата, едва ли ще доведе до очакваното в такива случаи, нарастване на потреблението им.
Дори не е сигурно, че ще има ефект за оставане на по-висок разполагаем личен доход, предвид нарастнали и нарастващи други данъчни утежнения и цени на услуги...
Още нещо за цените на горивата при нас -
Частта на данъци и акциз е само 40% от крайната цена(това по данни, включително и скорошни от Нефтохима и петролната асоциация ), средната за Европа е около 60%, при някои достига до 78%.
И въпреки това, виждаш какъв е спада на цената тук ...и там.
По-нататъшен коментар е излишенLast edited by съни(тя); 28.11.2014, 16:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение.Проблема ни е ,че елита ни е калпав и крадлив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеВсички кътат кеша и чакат... един да тръгне и ще стане мазало на входа
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКолега, вземи си направление за психиатър или невролог! Един преглед няма да ти навреди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеВсички кътат кеша и чакат... един да тръгне и ще стане мазало на входа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДругата седмица ще ядеш дървото.
Коментар
-
Днес да няма "черен петък" и за акциите?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар