IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=tony1975;1059296956]Мисля че има разлика м/у дивидентни акции и АДСИЦ-и ама Киро ще каже какво има в предвид?

Ми че то има ли свястна дивидентна акция извън адсиците ? Не мисля.
    Не приказвам за химки, мекомки и енемонки. Те са ясни. И тъжни.
    Импа сега ще извика - Жабока, а ти - трейдинга.
    Ма много им е копава ликвидността бе, особено жабата. А и не можеш се възползва като хората от волатилността, слаба работа.
    А трейдинга добър, но зор времена го чакат май с конкуренцията на Марешки...не знам.

Най доброто си е адсица - дивидент, доходност и нисък риск. При свястно управляваните разбира се.
    А като фалира (ликвидира) - най добре

Тука някой помня ми се присмиваше като споменах някъде че БГрейт удря в земята и Дакса и СП500. Еми факт е. Ко ми пука колко били престижни и каква им била капитализацията, като нашто индекс ги отнася като доматено колче по доходност.
    И ще продължава да ги слага в джоба.
    Докато има все още акции като Атерата, Ланда, ФПП-то, Брефа.. ( пу пу ония наглеци от КТБ да не се нахвърлят и на тях )

Коментар

• Чета спор се е заформил, та и аз да изкажа 2-3 лаишки изречения.
      Според мен БФБто е по-скоро за спестяване /доста над депозити и т.н./, а не за печелене. От относително скоро съм тук, но разбрах, че едва ли човек може да се изхранва дългосрочно. Това обаче въобще не го прави лошо, напротив. С много малко отделено време и опит, човек може да си докарва сериозни доходности. А тези, които искат да се изхранват по този начин е редно да отидат на маржин търговията, късите и т.н. Но това, поне според мен изисква мноооого време, знания, опит, и както каза Киро -търпение.
      П.П. Най-хубаво би било, ако може и тук да се ползват инструменти, но предвид мащабите на страна ни, на компаниите и на паричните потоци, мисля, че това на практика не може да стане в моя живот, дори и на теория да го докарат някак си след приватизацията. Просто е прекалено лесно да се манипулира пазара, а и няма кой да заема големи ордери, без значение в коя посока. А случайно ако се намери някой, то той няма да бъде случаен и ще бъде достатъчно "подготвен", за да обере жетончетата на маржин мераклиите.
      Last edited by първи стъпки; 14.08.2012, 20:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Мисля че има разлика м/у дивидентни акции и АДСИЦ-и ама Киро ще каже какво има в предвид?
        Сега да се купува АДСИЦ за мен е доста късно!!!
        Имам БРЕФ купен на около 36ст., ЛАНД на 55ст. и ФПП на 25ст., Атерата я разкарах на 1,45 след като почнаха да питат акционерите какво да правят с кеш-а!!!!
        Голема грешка си направил с Атерата. Особено на тия нива.
        Не се влияй толкова от приказките на тоя и оня....мисли и смятай.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Ми и ти, и Киро го казваше по отдавна даже. Ма кой да слуша
          Нали трябва да откриваме хамериката
          Чудех се на думите му че е над 80-85% в адсици.
          И съответно ядях шамарите отвсякъде. Добре че бях с по-малки суми.
          Обаче откакто разкарах всичко и навлязох мощно над 90% на Атера и Бреф в началото на годината - всичко е 6 И сега съм 83% в адсиц.

Брефа наистина свърши повече от чудесна работа.
          Мисля че има разлика м/у дивидентни акции и АДСИЦ-и ама Киро ще каже какво има в предвид?
          Сега да се купува АДСИЦ за мен е доста късно!!!
          Имам БРЕФ купен на около 36ст., ЛАНД на 55ст. и ФПП на 25ст., Атерата я разкарах на 1,45 след като почнаха да питат акционерите какво да правят с кеш-а!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Аз им го и казах още януари мисля че ако купуват нещо, да са дивидентни акции. Ама кел файда, едно си баба знае едно си бае. От каквото са губили пак ще губят.
            Ми и ти, и Киро го казваше по отдавна даже. Ма кой да слуша
            Нали трябва да откриваме хамериката
            Чудех се на думите му че е над 80-85% в адсици.
            И съответно ядях шамарите отвсякъде. Добре че бях с по-малки суми.
            Обаче откакто разкарах всичко и навлязох мощно над 90% на Атера и Бреф в началото на годината - всичко е 6 И сега съм 83% в адсиц.

Брефа наистина свърши повече от чудесна работа.

Коментар

• BREF добре си свърши работата .
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                дивидента, една година го има, друга година го няма, Бреф като даде 22 st. Как рефлектира това върху цената му
                Ми как 22 стотинки кеш + 54 стотинки на акция = 76 стотинки
                декември 2011 65 стотинки
                = ръст от 17%
                За същия период софикс спад от 2%

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Добре бе пичове какво ви пречи да си купите дивидентни акции. Нямам никакво вътрешно инфо- чета новините и мисля на базата на опита си- това е. Без илузии
                  дивидента, една година го има, друга година го няма, Бреф като даде 22 st. Как рефлектира това върху цената му

Коментар

чета новините и мисля на базата на опита си
                    Браво, Кире. Само на 22 години, а вече можеш да четеш...
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Да и после другите ги лъжели и се сърдят

Коментар

Добре бе пичове какво ви пречи да си купите дивидентни акции. Нямам никакво вътрешно инфо- чета новините и мисля на базата на опита си- това е. Без илузии
                        Аз им го и казах още януари мисля че ако купуват нещо, да са дивидентни акции. Ама кел файда, едно си баба знае едно си бае. От каквото са губили пак ще губят.

Коментар

• Добре бе пичове какво ви пречи да си купите дивидентни акции. Нямам никакво вътрешно инфо- чета новините и мисля на базата на опита си- това е. Без илузии

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Ха кажи ми тогава как новобранец като мене след 3 месеца четене що е туй борса влезе сефте на БФБ-то на 11/11/11 (Софикс 330 някъде беше) и за няма и 10 месеца е на +14.76 % ?
                            Това е защото си извънредно умен, талантлив, надарен, образован, красив и привлекателен. А сега иди заложи колата и къщата и вземи заем. След това земи заем от всички братчеди, чичовци, стринки и лели. Като закръглиш една хубава сума я напутай цялата на бфб-то за да спечелиш още повече!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• АМИ ЗА ПРИМЕР САМО- ДОКАТО ФОРЕКСОВ И ТРОЛОВЕТЕ ЗАВИЖДАХА ХОРАТА НАПРАВИХА ПЕЧАЛБИ ОТ МЕКОМ. А ЕЛАРГ , АТЕРА....САМО ТРОЛОВЕТЕ- ДУХУЕТ ЛИ ДУХУЕТ

Коментар

Мене хората не ме интересуват и не им завиждам, като троловете. Аз продадох всичко през 2008г и после влизах на няколко пъти и си преструктурирах портфеила. Сега съм само на дивидентни компании. Може да доиде време да съм на други. От началото на търговията си досега съм хиляди пъти на печалба за троловете връзвам хубави басове. За мен успешния инвеститор трябва да има знания , опит и много търпение и да не се фука и поучава много . Всичко което съм научил е със загуби и търпение. Не е верно, че нямал пазара общо със знанията от книгите- точно губещите са от тази група дървени филисофиПрез последните години е много по трудно за ИП за профит отколкото за индивидуалните инвеститори. Няма вечни кризи и тази ще двърши търпение и стратегия момчета
                                Кире ма ти си си съвсем друго нещо. За разлика от стадото ти разполагаш с доста информация, даже и вътрешна. За разлика от стадото. И въпроса не се отнася до теб ами до òфците, които са изработени(манипулирани) от хора като теб.
                                Напълно разбираемо е поведението ти.
                                Ся - използване на вътрешно инфо е незаконно, ама няма лошо . Така се правят пари.
                                (Дори и в реалния свят òфците се ползват за стригане и мляко, а най-сладко е агнешкото. )
                                Но пък виж "колегите" по-доле - било се печелело, ама на форекса лихвите не са като печалбите от акции, дрън-дрън. Ами печели се - но където от едната страна има плюс, от другата има минус. Е - те са от втората част. И е доста забавно да се четат изцепките им. (Шемета например се хвали че шортил патките, като доказано купи над три лева, 2008 )...

Така че за "колегите" ти форекса е прав. Докато той лапа тлъсти лихви, те лапат тлъст ..й.

Коментар

Working...
                                X