IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 15

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
    Първоначално изпратено от torbalan
    външнотърговския дефицит на САЩ не им е НИКАКЪВ проблем.
    ???
    ... интересна работа ...
    Само дето едни брадати лоши хора с дълги бели дрехи викат ".......мамата!"

Коментар

• къде е Тарабата сега да ни обясни за неговия блян - Софикс на 1100!!!

ой, свидна ми Тарабо, поради що се срамиш да се наречеш аналлизатор!!!

Коментар

• Я зелено!
        Кой ми е продал оргинка на промоция?
        Благодаря!

Коментар

• е не, не си ми на нивото да споря с теб, и не ми казвай какво да уча, щото си нямаш и идея какво съм учил. \"Лекциите\" ми са разбираеми за тези, които познават нещата, а вестници не чета от години.
          Обичам тази част на света, хората, историята и културата и, около 6 месеца годишни живея там (на топличко), но има неща дето такива промити мозъци като тебе няма да ги разберат. Личи си, че нямаш и бегла представа за какво ти говоря, така че айде адиос.

Коментар

• Първоначално изпратено от torbalan
            външнотърговския дефицит на САЩ не им е НИКАКЪВ проблем.
            ???
            ... интересна работа ...
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf66
              И между другото държат го като резервна валута, щото комодитис (петрол, метали,кафета, зърно, orange juice и квото йоще ти дойде на акъла) се котират в $. Виж къде са борсите (NYMEX, CME, Лондон, etc.) и попрочети, кой ги контролира и защо това е важно за долара, дори повече от ИЗНОСА на генетично модифицирана царевица например.
              Абе виждам, че ще почнеш да загряваш защо доларите не са "хартийки", както глупаво беше написал по-надолу

Следващият ти етап ще бъде да почнеш да мислиш логично, а не несвързано както сега.

Коментар

• И между другото държат го като резервна валута, щото комодитис (петрол, метали,кафета, зърно, orange juice и квото йоще ти дойде на акъла) се котират в $. Виж къде са борсите (NYMEX, CME, Лондон, etc.) и попрочети, кой ги контролира и защо това е важно за долара, дори повече от ИЗНОСА на генетично модифицирана царевица например.

Коментар

• Wolf6, не ми развивай несвързани политически лекции, а прочети отново - стана смешен с твърдението си, че доларите били "хартийки".

Дали САЩ са велики е друг въпрос. И слабия долар няма единствен той да им превърне търговския дефицит в излишък - но със сигурност им помага на износа. Както съответно, сега силното евро пречи на Европа.

Но ако беше учил някога икономика, щеше да знаеш нещо много просто - външнотърговския дефицит на САЩ не им е НИКАКЪВ проблем. Въпреки че такива като тебе повтарят обратното от над 20 години

Марш да си доучиш!!!
                  И стига си гледал телевизия и чел вестници.

Коментар

• А бе колеги Цачо Андрейковски да не сложил рукавиците пак какви са тези серийки от ъперкути тук

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf66
                      Лазаре, в цената на петрола има поне 20% спекулативно напомпване (включително и на американски университетски пенсионни фондове), долара е слабичък ( хартийки печатани от ФЕД). Консумацията от Китай и Индия нараства, а в САЩ във всяка къща има по 2-3 коли едната от които SUV или ван. Войната в Ирак и проблемите в Иран също нагнетяват напрежението. Не може да си печаташ хартийки и да си купуваш най-ценното comodity без пари (беше колкото галон вода).
                      Затова и нигерийците отвличат служители на петролните компании, а Уго направи това, което направи.
                      Погледни малко данни за венецуелската икономока и борса и ще видиш за какво ти говоря. Погледни и Бразилия. Новите находища изискват deep water drilling и инвестициите за добиването им са огромни, същото е и с канадските тар сандс. Освен това арабите не са вече толкоз глупави да си продават петрола за без пари и получените $ да \"рециклират\" в американски книжа, договорките на Кисинджер не важат вече.
                      Освен това ситуацията \"развит-неразвит свят\" вече се променя. Хората инвестират в туризъм, инфраструктура, строят финансови центрове. Не разглеждайте нещата толкова опростенчески ми е думата.
                      Поздрави!
                      wolff,абсолютно си прав.За тези 20% става дума.Имам слабостта да се опитвам да мисля и да помня. Та помня времена,когато тези,които моделираха света, купуваха барел петрол за 2$. Помня апокалиптично писание в "Работническо дело". :-)
                      "Поскъпване на бензина в САЩ.Един галон струва вече цял долар!!!".
                      В нас литъра беше левче,долара на черно беше три лева,официално под лев. Знам,че са сложни нещата(А с договор от Киото!?!?!?).......
                      Виждам обаче някак си,че средните географски ширини имат зърно,храна,вода(еее,малко са разглезени и разхищават ресурси),северните ,неплодородните и "пясъчните" имат нефт и газ. Дано се споразумеят някак си,за да си ходим на гости следващите две-три поколения и да им посещаваме туристическите забележителности. :-) Дано се "укроти"дотогава термоядрената енергия и се появят термоядрените елцентрали.
                      Поздрави и на теб!

Коментар

• Айде по-леко с кръчмите, не е ли рано още?
                        За Русия и ОНД нещата се променят (има продажби на петрол и срещу евро), в Латинска Америка също, доктрината Монро вече заминава на кино, така че стои и гледай мача. Европейските инвестиции и политическо влияние в Латинска Америка се увеличават за разлика отпреди десетина години. Всички държавни глави в Латин Америка освен Калдерон и Урибе са не особено приятелски настроени към Америка, на Еквадор е бивш американски възпитаник така, че споко. Все още има ПОЛИТИЧЕСКА договорка от Бретон Wood, но света се промени. И не ми повтаряй учебникарските клишета за износа на Щатите, че познавам North и Латин Америка по-добре от България. Тая лакърдия за износа я разправят още от 1.20 и е за вътрешна консумация, кво толкова се промени с дефицита от 1.20 -1.57? Вие се навивате из кръчмите за великата Америка и се изживявате като каубой.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                          Абе не знам за оптимизъм ли е, ама наистина по некои позиции, некои хора яко четат утрешните вестници....
                          Това е работа само на Петър Караиванаов да знаеш

Коментар

• Абе не знам за оптимизъм ли е, ама наистина по некои позиции, некои хора яко четат утрешните вестници....
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Мдааа нафтата яко го отнася. Топя се от кеф. Мамицата им кравопииска.

Коментар

• Wolf6, това че доларът били хартийки си го разправяй в кръчмата.
                                Почти всички централни банки в света с кеф си го държат като резервна валута номер 1. Любима разплащателна единица е в арабския свят, Русия и ОНД и Лат. Америка. И не само там.
                                САЩ се кефят на слабия долар, защото им улеснява износа - докато Европа страда от силното си евро.
                                Но за петрола - цената се вдига, но САЩ си го купуват със своята валута така че хич не им пука. А ако си печатат доларчета както викаш - сигурно точно затова се вдига цената на петрола в долари??? Е тогава какъв им е проблемът на американците

Коментар

Working...
                                X