If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Лазаре, в цената на петрола има поне 20% спекулативно напомпване (включително и на американски университетски пенсионни фондове), долара е слабичък ( хартийки печатани от ФЕД). Консумацията от Китай и Индия нараства, а в САЩ във всяка къща има по 2-3 коли едната от които SUV или ван. Войната в Ирак и проблемите в Иран също нагнетяват напрежението. Не може да си печаташ хартийки и да си купуваш най-ценното comodity без пари (беше колкото галон вода).
Затова и нигерийците отвличат служители на петролните компании, а Уго направи това, което направи.
Погледни малко данни за венецуелската икономока и борса и ще видиш за какво ти говоря. Погледни и Бразилия. Новите находища изискват deep water drilling и инвестициите за добиването им са огромни, същото е и с канадските тар сандс. Освен това арабите не са вече толкоз глупави да си продават петрола за без пари и получените $ да \"рециклират\" в американски книжа, договорките на Кисинджер не важат вече.
Освен това ситуацията \"развит-неразвит свят\" вече се променя. Хората инвестират в туризъм, инфраструктура, строят финансови центрове. Не разглеждайте нещата толкова опростенчески ми е думата.
Поздрави!
Ако света на потребителите проумее и се обедини срещу ОПЕК по подобаващ начин с цел намаляване на потреблението,дори и да "боли" известно време.И никаква игра със ставките,защото "рекетьорите" -производители ще продължат да вдигат цените.Всяка стока в края на крайщата има производствена цена и една разумнаи поносима цена с печалба.
Това е вид война на неразвития свят срещу развития.
Трябва да се достигне до алтернативата на войната-мира.
Не си дават нефта и газа,а искат ли зърнени храни,вода и хляб?
Само обща позиция ,намаляване на консумацията,алтернативни горива и бойкот.
Mad Max 4 i 5
Коментар
nevermind
28 Май 2008 | 10:00
България е изключително атрактивна за чуждите компании поради ниските корпоративни и подоходни данъци. Около това мнение се обединиха участниците в четвъртия панел „Придобивания в региона“ от конференцията „Дялово инвестиране в България и Югоизточна Европа“, провела се вчера.
При условие, че плоският данък, както и корпоративният, са на ниво от 10%, страната става добра дестинация за европейския бизнес, особено след приемането на България в ЕС.
Има предложение да отпадне и данъкът върху дивидентите от 5%, коментира икономистът Владимир Каролев.
След като България е една от малкото страни, където законодателството позволява създаването на т. нар. АДСИЦ (REIT) и след очакваните промени в нормативната база, които ще позволят инвестирането на тези компании и чужбина, се очаква нов бум в сектора, допълва той.
Каролев също коментира, че в момента има достатъчно пари, но липсват достатъчно големи сделки в страната за т. нар. частен капитал (Private equity).
България има конкурентно предимство в секторите на земеделието и туризма, отбеляза също Каролев, като тези сектори ще продължат да привличат интерес и в бъдеще. Перспективен у нас е секторът на услугите, било то здравни, финансови и др.
Услугите са развити на нива доста под средните за ЕС, коментира Мария Хесус Сан Пабло, инвестиционен директор на GED.
На макро ниво Владимир Каролев допълни, че няма притеснения за високия търговски дефицит на страната, защото основно вносът е формиран от капиталови разходи, които ще окажат положително въздействие в бъдеще.
Той счита още, че валутният борд ще се запази непроменен до влизането ни в Еврозоната.
Борислав Фесчиев, член на УС на Еврохолд България, коментира, че фондовата борса няма да е добър източник на капитал през тази година поради кризата, която се наблюдава. Това е и причината, поради която Еврохолд е отворен към партньорства с частния капитал за извършването на сделки по придобивания.
Той също счита, че 20-40% възвращаемост могат да се постигнат в България при осъществяването инвестиционни проекти.
Сделките по придобивания в Централна и Източна Европа възлизат на 2 млрд. долара през 2004 г., като през 2007 г. тази сума вече достига 6 млрд. долара.
Хахахаха, не бе, имах предвид, че апелът към останалите участници не подейства, както се случи и при мен
Е засега поне аз си го спазвам
Хех, аз теб и преди не съм те забелязал да злоупотребяваш.. Ама пък може модито да те е изтрило, докато успея да те прочета Все пак не съм от тези, дето висят цял ден из форума.
Ама пък виж има други дето наваксват и за двама ни
Само бъзици от време на време като някой много почне да ръси глупости... Обидни думи, мисля не съм си позволявал досега. Но са ме трили няколко пъти де
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Лазаре, ти говориш за комунизъм бе човек. Всички пролетарии обидинете се срещу капитализма!!! Принципно, че петролът е изчерпаем източник на всеки му е ясно, амо скоростта с която се изстреля вече е чиста спекулация!!!
Не си прав.Специално аз имам причини като чуя думата "комунизъм" да настръхвам и да се ловя за "калъчката" :-) .Опасявам се този вид "война" да не прерастне в истинска,че тогава ще стне страшно и с Дау, и с Мау.
Хахахаха, не бе, имах предвид, че апелът към останалите участници не подейства, както се случи и при мен
Е засега поне аз си го спазвам
Хех, аз теб и преди не съм те забелязал да злоупотребяваш.. Ама пък може модито да те е изтрило, докато успея да те прочета Все пак не съм от тези, дето висят цял ден из форума.
Ама пък виж има други дето наваксват и за двама ни
Лазаре, ти говориш за комунизъм бе човек. Всички пролетарии обидинете се срещу капитализма!!! Принципно, че петролът е изчерпаем източник на всеки му е ясно, амо скоростта с която се изстреля вече е чиста спекулация!!!
Graham, kif, alexandar... и към останалите свестни участници във форума се обръщам.
Точно по този начин се прецакват темите във форума. Един от т.нар. от нас "апокалиптици" пише някоя от обичайните си простотии и ние веднага се нареждаме над него с по 4-5 мнения... Онзи си повтаря глупостта и ние пак десетина коментара... В резултат тъпата тема винаги стои най-отгоре, а "големите анализатори" стават център на внимание. Няма смислени коментари, няма анализи... само дребни заяждания и дъвчене на едно и също.
Призовавам ви да не обръщаме внимание на глупостите им! Да се опитаме поне малко да допринесем за връщане към добрите дни на форума!
IGNORE!!!
Хаки, тъй като гледам и при теб апела не подейства
Ееее, ти пък сега... Само едно мнение имам в тази тема днес, сутринта към 9
Graham, kif, alexandar... и към останалите свестни участници във форума се обръщам.
Точно по този начин се прецакват темите във форума. Един от т.нар. от нас "апокалиптици" пише някоя от обичайните си простотии и ние веднага се нареждаме над него с по 4-5 мнения... Онзи си повтаря глупостта и ние пак десетина коментара... В резултат тъпата тема винаги стои най-отгоре, а "големите анализатори" стават център на внимание. Няма смислени коментари, няма анализи... само дребни заяждания и дъвчене на едно и също.
Призовавам ви да не обръщаме внимание на глупостите им! Да се опитаме поне малко да допринесем за връщане към добрите дни на форума!
IGNORE!!!
Хаки, тъй като гледам и при теб апела не подейства
Ееее, ти пък сега... Само едно мнение имам в тази тема днес, сутринта към 9
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Ако света на потребителите проумее и се обедини срещу ОПЕК по подобаващ начин с цел намаляване на потреблението,дори и да "боли" известно време.И никаква игра със ставките,защото "рекетьорите" -производители ще продължат да вдигат цените.Всяка стока в края на крайщата има производствена цена и една разумнаи поносима цена с печалба.
Това е вид война на неразвития свят срещу развития.
Трябва да се достигне до алтернативата на войната-мира.
Само обща позиция ,намаляване на консумацията,алтернативни горива и бойкот.
Коментар