ами прочети си поста под теб - по-аргументиран отговор от този на ИвоДим отдавна не бях чел в тази тема
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 15
Collapse
Заключена.
X
X
-
Zdr,
Понеделника беше доминиран от 2 новини, анг.финансова институция се нуждае от емитиране на капитал и данните от САЩ - ИСМ индекс .
Англичаните - кучета ги яли. ISM Index - тук нещата са по особенни. Т.е. нараства но не достатъчно, или поне не толкова колкото им се иска на братята задокенски. Комбимирано с технически обстоятелства, не ми се пише много, доведе до едновреммено и потвърди движението надолу в САЩ. Азиатците са по зле и от европейците, т.е. ако САЩ кихнат, то азия хваща пневмония - ясно защо, в доларовата зона са. Като фундамент остава обаче - петрола текущо поевнитява, евро/долар, долар с тренд към поскъпване. Икономика на САЩ към излизане от депресията - все пак по бързо от очакваното.
Къде сме ние?
Още в петък бяхме в низходящо движение, като прословутото 13:59 изкриви обстановката или по скоро въприемането и. Вчера нещата си дойдоха на мястото - надолу. Днес също. Технически поне за мен е ясно. Докъде? Ами не до прословутите 700/900 Софикс на Сашо Николов. Не сега.
Вероятно движение -20/25 пункта на софикс и затваряне около 1220 (+/- 2-3 пункта). Защо, ами 1220 от съпротива в момента работи като подкрепа. Комбинирано с това че РСИ в монента е над 50, като при част от основните компании е около 30-40 и също така при софикс има вчера пресичане на SMA 21 и 55 от долу нагоре. В потвъждение на вече пресечните такива, примерно на CHIM на 20.05.2008. Т.е. при нас има собствен ритъм не винаги съвпадащ със световните пазари.
Така че днес движение към 1220 СОФИКС, ще доведе до движение на СОФИКС към 1292 в края на седмицата, началото на другата.
За съжаление това е само един от сценариите, с ниво на увереност не повече от 50%.
Сполай Ви!
Настоящото мнение не е препоръка за покупка, продабжба и/или държане на даден актив. Не е инвестиционен съвет и/или консултация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti931) hranite poskapvat s 25%
2) natural gas sas 40%
3) vodata v sofia poskapva s 50%
4) toka poskapva s 18% ( za industrial s 30% kakto niakoi spomena)
5) parnoto i to poskapva s 14%...
Коментар
-
Първоначално изпратено от споменЪmaaaliiiii след Европа и САЩ, сега гледам и Азия цялата окървавена, ама яко. НИКЕЯ с цели 246 пункта надолу, Австралия и тя мощно назад. почвам да се плаша вече. дали няма да се окаже "подскокът на мъртвата котка" на бфб , по-малък от очакваното и вече да потягляме към 700-750?
Коментар
-
Чета и не вярвам на ушите си -както би казал проф. Вучков -За пореден път група манипулатори начело с все по-малко уважавания П.Караиванов вещаят спад на Софикс на нива 750-800 .Това да го твърди някой лаик да го пропусна покрай ушите си ама бат Пешо да твърди такива глупости и да ги повтаря толкова често понамирисва за сетен път доста силно на .....
Няма да стане -да коригира индекса до тези нива и ще ви кажа защо .Някои разчитат основно на фундаментален анализ,аз съм привърженик повече на ТА,но в момента ще ги комбинирам и двата и ще викажа че очакваните от П.Караиванов нива ще отговарят на 2 ГОЛЯМА ВЪЛНА(коригираща между 50 и 61.8 ф,) която няма как да се случи именно защото фундаментално нещата не са ама никак -никак зле ,икономическата конюнктура е доста добра и икономиката ни е във фаза на растеж -просто сме в друг икономически цикъл.
Това е моето мнение-не ангажирам никого с нищо.
Коментар
-
Re: Петър е комарджия ... май.
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от ЛЕКСПетре ,липсата на интрига на борсата не е основание да насочваш енергията на колегията към откровен комар. Не е хубаво туй. Тъй да знаеш.
Басът е лесен и го губиш предварително. Само не казвай, че не го знаеш. По-добре се обзалагай за конкретна цифра на Софикс. Това е доста по-трудно за уцелване или прогнозиране.
Това, че темата за оптимизма е най-посещаваната говори само за едно: - Болшинството осэзнават случващото се и се притесняват здраво. Но това не е причина да се отдалечите толкова, че да се върнете .... при корените си. Става въпрос главно за старите играчи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от MartingalePetre, ne se hvastai na basove s hora s krediten rating D. Po-dobre ni kotirai, kakto v dobroto staro vrme praveshe s kompensatorkite, futursi vurhu Sofix. Swapova kriva susto vurvi. Da ne zabravish i da dadesh garancii za platejosposobnost. Nashia market nqma i nai-prosti derivati. Zapulni nishata.
Коментар
-
Re: Петър е комарджия ... май.
Първоначално изпратено от ЛЕКСПетре ,липсата на интрига на борсата не е основание да насочваш енергията на колегията към откровен комар. Не е хубаво туй. Тъй да знаеш.
Басът е лесен и го губиш предварително. Само не казвай, че не го знаеш. По-добре се обзалагай за конкретна цифра на Софикс. Това е доста по-трудно за уцелване или прогнозиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MartingalePetre, ne se hvastai na basove s hora s krediten rating D. Po-dobre ni kotirai, kakto v dobroto staro vrme praveshe s kompensatorkite, futursi vurhu Sofix. Swapova kriva susto vurvi. Da ne zabravish i da dadesh garancii za platejosposobnost. Nashia market nqma i nai-prosti derivati. Zapulni nishata.
Коментар
-
Петър е комарджия ... май.
Петре ,липсата на интрига на борсата не е основание да насочваш енергията на колегията към откровен комар. Не е хубаво туй. Тъй да знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от polkiПървоначално изпратено от Петър КараивановПървоначално изпратено от polkiKараиванов, някой анализ на Софикс ?
П.С. - нямам предвид Ксетра , а доклада на ЕК за БГ?
Аз в петък ти писах че го приемам за 1000лв. - повече ще се превърне в хазарт.Казваш какви са изискванията ти....ще ги приема !
Сори ако се повтарям,но може би не си ми видял поста, а ми се наложи да изляза с компания и много бира ;-)
Ми нали искаше депозити в различни банки....и подробности да се уточняват.Аз ти заяваявам отговорно пред всички - приемам баса ти и ако на 01ви октомври 2008г. СОФИКС нене паднал под 800.00 пункта ти дължа 1000лв. които ще ти платя до 5 работни дни считано от 1ви октомври 2008г. - ако СОФИКС е паднал под 800.00 пункта, ти ми дължиш същата сума при същите условия.
Aз съм съгласен . Всичко е както се разбрахме. За твоя гаранция , мога да ти преведа моята част от облога. Просто мини през някой банков клон, отвори си нова сметка, после ми дай ибан-а на лични и ще ти преведа парите още същия ден. За да си сигурен , че няма да се покрия , ако загубя басаи да си сменя ника
fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар