IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 3

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а Петъре,това за което говориш беше когато ти си бил на 25г.Сега нещата са по различни.
    И не си мисли че преди две години си открил топлата вода.Какво можеш да направиш ти или които и да било срещу собственици на Ип,ДФ като повечето от тях са като мафиотски организации и са перални на пари.А КФН им е адвокат.Как да разследваш и
    осъдиш някои или изобличиш.НЯМА КАК В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА.
    При тази реалност,когато искат тогава ще закарат Софикс на реалните му нива.Или пък ще надуят балон.Просто нито фундамент,нито отчети имат значение.Още повече, че е публично частно дружество...пълна боза.
    А да не говорим за борса и неините функции.Няма смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
      Добре го е казал Владо Каролев в интервю за Дарик:

Моят съвет е, ако някой има акции – да не ги продава и да не чака да купи други акции. По-скоро единствената причина за продажба е възможността за фалит. Хората да не се притесняват от ниските цени на активите. Това е точка от един цикъл и след няколко години нещата няма да са така.
      Въпроса е да можеш да изчакаш цикъла.

Да ОК вързал съм се и не се хвалям не съм продал на върха нито на дъното но!

Коментар

• Първоначално изпратено от undoo
        Вие пък какво го мислите и софикс?Не-знам кой на кого праща мецани,ама ние българските "инвеститори" не търгуваме по понятни за нас правила!В България ще остане само надеждата за момента в който тренда ще се обърне!И това ще се случи рано или късно, л тогава който е на акции ще спечели и то доста!!! Номера е да си си купил сега и да допълниш на по ниски нива които предстоят!!Аз лично смятам че софикс под 339 няма да видим!!!Лично мнение!!!
        Отново заклинания, сакрални числа получени след хвърляне на боб или защото гласовете така са нашепнали......

За пореден път обяснявам кога ще тръгне БФБ и индексите нагоре

1.Фрифлот минимум 51%
        2.Клиринг (сетълмент)
        3.Къси продажби
        4.Деривати (опции )
        5. Образовани брокери
        6. Оценка на политическите и икономическите фактори (те пораждат слухове и новини)
        7. Арбитражни сделки на БФБ (за да ги има трябва да имаме на лице горните условия)

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
          Първоначално изпратено от bate Goiko
          Така е Петре, за това си абсолютно прав! И аз винаги съм казвал, че не може 20-25 годишни пикльовци без никакъв опит и стаж да управляват фондове за десетки милиони!
          Могат. Точно 25-30г е идеалната възраст за това,но след като са влезли в "окото на циклона" - тоест минали са стаж 3-4 месеца в истински дилинг офис и са видели "пътя" на парите, как циркулират информационните потоци и слуховете, кога се скач в пазара и кога се бяга от позиция независимо от резултата. Колко силно влияние може да окаже само една дума на президента на САЩ,ФЕД,ЕЦБ или канцлера на Германия. Вината уви е колективна и следователно виновни няма. Остава само - "Битият си е бит, а ебанията си е ебан"..........тъжно....
          Основното е липсата на практически и житейски опит.

Коментар

• Добре го е казал Владо Каролев в интервю за Дарик:

Моят съвет е, ако някой има акции – да не ги продава и да не чака да купи други акции. По-скоро единствената причина за продажба е възможността за фалит. Хората да не се притесняват от ниските цени на активите. Това е точка от един цикъл и след няколко години нещата няма да са така.
            Въпроса е да можеш да изчакаш цикъла.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
              Така е Петре, за това си абсолютно прав! И аз винаги съм казвал, че не може 20-25 годишни пикльовци без никакъв опит и стаж да управляват фондове за десетки милиони!
              Могат. Точно 25-30г е идеалната възраст за това,но след като са влезли в "окото на циклона" - тоест минали са стаж 3-4 месеца в истински дилинг офис и са видели "пътя" на парите, как циркулират информационните потоци и слуховете, кога се скач в пазара и кога се бяга от позиция независимо от резултата. Колко силно влияние може да окаже само една дума на президента на САЩ,ФЕД,ЕЦБ или канцлера на Германия. Вината уви е колективна и следователно виновни няма. Остава само - "Битият си е бит, а ебанията си е ебан"..........тъжно....

Коментар

• Вие пък какво го мислите и софикс?Не-знам кой на кого праща мецани,ама ние българските "инвеститори" не търгуваме по понятни за нас правила!В България ще остане само надеждата за момента в който тренда ще се обърне!И това ще се случи рано или късно, л тогава който е на акции ще спечели и то доста!!! Номера е да си си купил сега и да допълниш на по ниски нива които предстоят!!Аз лично смятам че софикс под 339 няма да видим!!!Лично мнение!!!

Коментар

• Така е Петре, за това си абсолютно прав! И аз винаги съм казвал, че не може 20-25 годишни пикльовци без никакъв опит и стаж да управляват фондове за десетки милиони!

Коментар

• Опала и Дау излезе на зелено.....
                    Какво ще обясняваш сега на хората продали днес. Ужас.

не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko
                      Проблема БФБ се корени, в липсата на качества в нашите брокери и портфолио мениджъри. Защо след като проспаха тотално кризата, сега ни карат да не вкарваме пари в БФБ с идеята за собствената си непогрешимост?? защо след като изгубиха толкова пари на БФБ, си мислят че не могат да ги изгубят на чужди пазари??
                      ....
                      Много ми е интересно, как когато преди 2г. говорех , яе това е един от основните проблеми на БФБ никой не искаше да ме чуе ! ЯсТрЕбОвСкИ и тогава си цвъркаше същите простотии които ръси и сега ! Но явно някой е проумял истината !
                      Тогава ме нарочихте за апокалиптик и незнам си още какво. Но идва видов ДЕН !

Докато в България се става ПОРТФОЛЬО МЕНИДЖЪР само с един изпит пред КФН на който изпитващите са Милчо Стоименов и Нено Павлов - така ще е. Но тескеретата са едно, а практиката , опита и натрупания стаж са съвсем различно нещо.

Спомням си като питах "големите" тогава Капман, КД Секюритис, ТВI , ДСК и кой ли не, защо не са пратили на стаж за по 2-3 месеца брокерите си в Лондон, Ню Йорк, Франкфурт, Цюрих или Токио, как ми мънкаха за Особенностите на БГ пазар. На въпроса защо са им се досвидели 50-100к евро за обучение, те пак мънкаха и ми обясняваха как кризата у нас била "привнесена". Спомням си как ругаеха по Алианц , че се изтеглиха в края на 2007г след посещението на Путин и как през януари-февруари бат Витя Папазов Ви обясняваше, че това е кУрекция и да се прилага "бай енд Холд" от 1700 Софикс.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                        Много по-отдавна замириса на чалга!!!
                        по време на днешната сесия, каква ли миризма се е носела от гащите на порки?

Коментар

• Много по-отдавна замириса на чалга!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                            Първоначално изпратено от diletant
                            Първоначално изпратено от Gaki
                            Единственото вярно тук е това,че Dali вече го е поместил малко по-долу.Абе,освен да пишете,не знаете ли и да четете.А статията е написана от лаик и не заслужава внимание.
                            Ами че аз откъде съм го взел бе, човече!
                            Дали е лаик, не зная. Но познавам няколко брокери и портфолио менаджери, които не успяха да се ориентират навреме и причиниха сериозни загуби на хората, доверили парите си.
                            Текстът на Dali е добър, не виждам защо го обиждаш. Впрочем, това стана стил на изразяване в инвестора. Жалко!
                            Ти пък,какво чакаш от ГАЩи!!!
                            Винаги чакам и харесвам сериозни анализи и мнения, стремеж към обективност, негативизъм към грубостта, ругатните, прекалените политически пристрастия и др. Но признание на добрата мисъл, стремежът към споделяне на сериозното мнение и т.н. За съжаление, в последните месеци тонът в инвестора падна много. Замириса на чалга и тук!

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                              Първоначално изпратено от Gaki
                              Единственото вярно тук е това,че Dali вече го е поместил малко по-долу.Абе,освен да пишете,не знаете ли и да четете.А статията е написана от лаик и не заслужава внимание.
                              Ами че аз откъде съм го взел бе, човече!
                              Дали е лаик, не зная. Но познавам няколко брокери и портфолио менаджери, които не успяха да се ориентират навреме и причиниха сериозни загуби на хората, доверили парите си.
                              Текстът на Dali е добър, не виждам защо го обиждаш. Впрочем, това стана стил на изразяване в инвестора. Жалко!
                              Ти пък,какво чакаш от ГАЩи!!!

Коментар

• що не питате Петъра,тия дни такива лайна излива,а няма и няма да има акции от БФБ.
                                Голям е .....анализатор.Лаик или профан....
                                Само заради такива като него сме най падналата борса в света.Не заради фундамет или отчети.Такива депресирани типове не трябва да имат работа в медии.Това е .

Коментар

Working...
                                X