IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 3

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чужденците са най-безпристрасни, така че може би трябва да им повярваме вече:

Днес премиерът на германската провинция Баден-Вюртемберг Щефан Мапус коментира, че „данните за развитието на българската икономика звучат многообещаващо и интересно и нашият стремеж е да имаме добри партньорски отношения”.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
      Първоначално изпратено от diletant
      Единственото вярно тук е това,че Dali вече го е поместил малко по-долу.Абе,освен да пишете,не знаете ли и да четете.А статията е написана от лаик и не заслужава внимание.
      Ами че аз откъде съм го взел бе, човече!
      Дали е лаик, не зная. Но познавам няколко брокери и портфолио менаджери, които не успяха да се ориентират навреме и причиниха сериозни загуби на хората, доверили парите си.
      Текстът на Dali е добър, не виждам защо го обиждаш. Впрочем, това стана стил на изразяване в инвестора. Жалко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki
        Първоначално изпратено от diletant
        Единственото вярно тук е това,че Dali вече го е поместил малко по-долу.Абе,освен да пишете,не знаете ли и да четете.А статията е написана от лаик и не заслужава внимание.
        Не знам дали статията е написана от лаик, може, не бих спорил. Според мен човека е написал нещата точно както са с думи прости. На мен лично този откъс много ми хареса, и аз съм на същото мнение:

.....Част от проблемите му изчезнаха, и то най-сериозните. Остана само болката му от БФБ, която упорито иска да е най-падналата борса в света. Много пъти нашият инвеститор търсеше причината за това явление. На моменти си мислеше, че страната е получила ядрен удар от Северна Корея и затова БФБ се държи като при фалит на държавата, после си мислеше че нещо не е както трябва и той трябва да е луд...отиде на психиатър и се оказа че ок...Все пак нещо не беше в ред и то мъчеше нашият герой....Той четеше всички професионални мнения по темата и пак нещо му се изплъзваше...Имаше пенсионни фондове с ужасен портфейл от акции, които са неликвидни и световно неизвестни...Сигурно портфолио мениджъра, знаеше нещо което той не знаеше...Имаше брокери, който се опитваха да го убедят да инвестира навън, защото там нещата били нормални, а в България били ненормални...ами те винаги са били ненормални...Странна ситуация...Всички говореха как БФБ е много подценена, ама не растяла заради институционални проблеми, заради ликвидността...Настана нова мода, колкото повече плюеш Борсата, значи си толкова по-голям специалист...Сякаш живееше в държава от луди хора. Не гледат ли капитализацията на повечето компании, не виждат ли елементарни неща, като резултатите на компаниите износителки, които вече достигат предкризисни нива. “Отчетите им били напудрени!” Единствените напудрени отчети, които знам са на чужди компании, заедно в далаверата с одитиращата си фирма. Енрон е един ярък пример, на пазар на които всички ни убеждават да инвестираме.
        Проблема БФБ се корени, в липсата на качества в нашите брокери и портфолио мениджъри. Защо след като проспаха тотално кризата, сега ни карат да не вкарваме пари в БФБ с идеята за собствената си непогрешимост?? защо след като изгубиха толкова пари на БФБ, си мислят че не могат да ги изгубят на чужди пазари??
        ....

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant

Коментар

• Нещо вярно:

....Проблема БФБ се корени, в липсата на качества в нашите брокери и портфолио мениджъри. Защо след като проспаха тотално кризата, сега ни карат да не вкарваме пари в БФБ с идеята за собствената си непогрешимост?? защо след като изгубиха толкова пари на БФБ, си мислят че не могат да ги изгубят на чужди пазари?? Кога ще започнат да говорят със собствените си клиенти и ще започнат да ги слушат, отностно тяхните очаквания, страхове и надежди...просто да си сверят часовника..Проблема не е в компаниите, господа брокери...проблема е в самите вас. Искали сте качествени компании...Компании, като кои?? Тези в портфейла ви са меко казано странни...не вярвам някои от вас да са си купили същите на лична сметка. Не обвинявайте за собствените си грешки пазара...Проблема е, че пазара няма да накаже вас, а вашите клиенти. Това всички го знаем...както и знаем, че пенсионните фондове ще влезнат пак последни на пазара и ще купуват по върховете му...само не забравяйте, че изпускате питомното сега, за да гоните дивото след време....

http://underthesun.blog.bg/biznes/20...-za-bfb.546722

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

Хипотеза - ако аз стана член на КФН , а са ми обърнали внимание, няма ли да има конфликт на интереси ?

Само питам.....хипотеза.....

Хипотетично конфликта ще отпадне с отпадане от състава по-скоро. Ипотетично - да не се стига дотам.

Нови репа в последната половин-една година и размер на съществуващите? Идеи?

Коментар

• Мече,може би говориш за полярните мечета.По-красиви са,но и по-опасни.Не вярвам Dow да се оправи току така.Преди 2 дена чужд анализатор препоръчваше да не се купуват американски акции преди индекса да е станал 9000.Това повлича и нас,колкото и да не ни се иска.Или иначе казано,дупето ни ще тегли каруца
                Гаки ,
                Точно за тези мечета говорих....
                Нещата поне в Европа можеха да се успокоят при силно положителна сесия на ДАХ и другите европейски индекси , но не американците задушиха европейските индекси и си танцуват своя танц.... май ще ни разкажат играта за утре.
                Интересно е защо ПФ на групата не подпират цените поне малко....?
                Ако не се появят утре ще има капитулация в тези позиции....?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                  Утре ще си имаме гостенчета.Не изглеждат особено дружелюбни.
                  Гаки ,
                  ако не се оправи по късно ДАУ утре ще бъдат белички животинчетата ....
                  Днес американците ме изненадаха с този спад при индексите особено като имаше силен европейски ден .... до началото на ДАУ.
                  Мече,може би говориш за полярните мечета.По-красиви са,но и по-опасни.Не вярвам Dow да се оправи току така.Преди 2 дена чужд анализатор препоръчваше да не се купуват американски акции преди индекса да е станал 9000.Това повлича и нас,колкото и да не ни се иска.Или иначе казано,дупето ни ще тегли каруца.

Коментар

• Утре ще си имаме гостенчета.Не изглеждат особено дружелюбни.
                    Гаки ,
                    ако не се оправи по късно ДАУ утре ще бъдат белички животинчетата ....
                    Днес американците ме изненадаха с този спад при индексите особено като имаше силен европейски ден .... до началото на ДАУ.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                      Първоначално изпратено от 4i40
                      Само да попитам Гаки, Факи и ПеКа и мечето Йоги ???( факи, може да не ми отговаря..)
                      По-добре ли ви стана на душата след поетичната мастурбация ???
                      Живи , здрави и все така да се веселите!

ЗА мен този срив по позициите ми бе изненада...Като си гледам личната прогноза за края на май се очертава "леко" разминаване от 100 пункта...
                      Леле каква радост ще се вихри сега!!!
                      Дерзайте
                      Е, чичо недей така с лошото, да ме нареждаш до Пека. 1/3 от кеша ми е в акции. Просто Гаки не намираше подходяща илюстрация и му предложих картината, заради хубавите цици на госпожата, които незнайно какво правят на някакво съмнително място . Все пак да има и нещо хубаво ... ))
                      (Благодарности и на Борсалино за информацията за автора. Романтиците не са ми слабост, и не ги знам, предпочитам импресионистите)
                      Конкретно на твоя въпрос чичо - Не съм получавал (поетични ??) оргазми, заради какъвто и да е спад. Пък и предпочитам да са реални пред виртуални ... ))
                      AAAAA, Йоги, извинявай, замъглил ми се е погледа и съм сгрешил...
                      НОО, аз пиша за мастурбация, а не за оргазъм !!! Нека се мъчат специтата..
                      За факи съм спокоен - с или без оргазми - 5 кинта все е направила за деня ( 5 от 5 - кой ти ги дава !!!)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                        Само да попитам Гаки, Факи и ПеКа и мечето Йоги ???( факи, може да не ми отговаря..)
                        По-добре ли ви стана на душата след поетичната мастурбация ???
                        Живи , здрави и все така да се веселите!

ЗА мен този срив по позициите ми бе изненада...Като си гледам личната прогноза за края на май се очертава "леко" разминаване от 100 пункта...
                        Леле каква радост ще се вихри сега!!!
                        Дерзайте
                        Е, чичо недей така с лошото, да ме нареждаш до Пека. 1/3 от кеша ми е в акции. Просто Гаки не намираше подходяща илюстрация и му предложих картината, заради хубавите цици на госпожата, които незнайно какво правят на някакво съмнително място . Все пак да има и нещо хубаво ... ))
                        (Благодарности и на Борсалино за информацията за автора. Романтиците не са ми слабост, и не ги знам, предпочитам импресионистите)
                        Конкретно на твоя въпрос чичо - Не съм получавал (поетични ??) оргазми, заради какъвто и да е спад. Пък и предпочитам да са реални пред виртуални ... ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon
                          E, днес нямахме ли ги същите гостенчета?

Имахме ги.Но има една приказка:"Гостите седят,докато ги гостят".А ние се оказахме доста гостоприемни.

Коментар

• Войната за БФБ
                            http://underthesun.blog.bg/biznes/20...-za-bfb.546722

Коментар

• E, днес нямахме ли ги същите гостенчета?

Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• ЛЮК&Со

Утре ще си имаме гостенчета.Не изглеждат особено дружелюбни.

Коментар

Working...
                                X