If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добре го е казал Владо Каролев в интервю за Дарик:
Моят съвет е, ако някой има акции – да не ги продава и да не чака да купи други акции. По-скоро единствената причина за продажба е възможността за фалит. Хората да не се притесняват от ниските цени на активите. Това е точка от един цикъл и след няколко години нещата няма да са така.
Въпроса е да можеш да изчакаш цикъла.
а не е ли по-добре да се възползваш от цикъла, т.е. да купиш някъде около дъното и да продадеш някъде около върха и после пак и пак и да следваш циклите.
като казвам около дъното и около върха, нямам предвид да продадеш на софикс 1950, а 1800-1700-1600, та дори 1500.
пеньо, дай за пример направо самия себе си -> продаде на 1350 -> купи на 897 -> продаде на 258 в очакване на 200
Първоначално изпратено от пеньо на08.02.2009
атила, че ще има слизане до 200, според мен две мнения по въпроса няма.
по време на днешната сесия, каква ли миризма се е носела от гащите на порки?
дълбоко комплексирана нежна душичке, в такива дни като днешния купувам защото всеки месец имам сериозни финансови постъпления за разлика от теб -> продалия акциите си /и още нещо / на софикс 258 в очакване на софикс 200 , но получил друго
Какво да не купуваме,шитове ли,ами да ако няма никаква инвестиционна логика в тях може и да не ги купуват.Но и така не е .
А да и като оптимист едва ли ще съм наказан,просто какво Дау ще изтървете и ще се накажите лошо.Ще си говорим пак.
Факушчице пак гузен,негонен бягаш....
Че от какво бягам бе, Соки?
А колкото до наказанието ... ти ми изглеждаш не само наказан, но и другото.
Но нали знаеш - бития бит - е..бания е..бан.
При теб последното - многократно.
А бой и е..бане не се връщат.
Коментар
SoKoLoV
Какво да не купуваме,шитове ли,ами да ако няма никаква инвестиционна логика в тях може и да не ги купуват.Но и така не е .
А да и като оптимист едва ли ще съм наказан,просто какво Дау ще изтървете и ще се накажите лошо.Ще си говорим пак.
Факушчице пак гузен,негонен бягаш....
Утре ще си имаме гостенчета.Не изглеждат особено дружелюбни.
Гаки ,
ако не се оправи по късно ДАУ утре ще бъдат белички животинчетата ....
Днес американците ме изненадаха с този спад при индексите особено като имаше силен европейски ден .... до началото на ДАУ.
абе ти все си изненадан, кога от американци, кога от марсианци и т.н.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
а Петъре,това за което говориш беше когато ти си бил на 25г.Сега нещата са по различни.
И не си мисли че преди две години си открил топлата вода.Какво можеш да направиш ти или които и да било срещу собственици на Ип,ДФ като повечето от тях са като мафиотски организации и са перални на пари.А КФН им е адвокат.Как да разследваш и
осъдиш някои или изобличиш.НЯМА КАК В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА.
При тази реалност,когато искат тогава ще закарат Софикс на реалните му нива.Или пък ще надуят балон.Просто нито фундамент,нито отчети имат значение.Още повече, че е публично частно дружество...пълна боза.
А да не говорим за борса и неините функции.Няма смисъл.
Ами просто е - просто не им купуваш ШИТОВЕТЕ. Нали се радваше , че КФН са ме подгонили. Е нали видя, че мога да се преборя със системата. Ако и Ти , Той и Тя повярват, значи ще я преборим системата.
А ако съвсем хипотетично, стана член на КФН първото нещо което АЗ ще направя е - всяка компания на БФБ за да остане, да си направи фрифлота поне 51%. Ако не иска - да се делистне,но да изкупи акциите си от миноритарите по цените от 1-вия ден на ИПО-то си !
а моето предложение е: ДА НИ ОТПРАВЯТ ТЪРГОВО ПРЕД-ПО-ЛОЖЕНИЕ НЕ ПО-НИСКО ОТ ИСТОРИЧЕСКИ МАКСИМАЛНАТА ПОСТИГАНА ЦЕНА!
понеже не съм срещал в интернета изявление или оплакване на мажоритар от цените на акциите му примерно на около софикс 1900 - поне нета не дава такива оплаквания!
това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
а Петъре,това за което говориш беше когато ти си бил на 25г.Сега нещата са по различни.
И не си мисли че преди две години си открил топлата вода.Какво можеш да направиш ти или които и да било срещу собственици на Ип,ДФ като повечето от тях са като мафиотски организации и са перални на пари.А КФН им е адвокат.Как да разследваш и
осъдиш някои или изобличиш.НЯМА КАК В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА.
При тази реалност,когато искат тогава ще закарат Софикс на реалните му нива.Или пък ще надуят балон.Просто нито фундамент,нито отчети имат значение.Още повече, че е публично частно дружество...пълна боза.
А да не говорим за борса и неините функции.Няма смисъл.
Ами просто е - просто не им купуваш ШИТОВЕТЕ. Нали се радваше , че КФН са ме подгонили. Е нали видя, че мога да се преборя със системата. Ако и Ти , Той и Тя повярват, значи ще я преборим системата.
А ако съвсем хипотетично, стана член на КФН първото нещо което АЗ ще направя е - всяка компания на БФБ за да остане, да си направи фрифлота поне 51%. Ако не иска - да се делистне,но да изкупи акциите си от миноритарите по цените от 1-вия ден на ИПО-то си !
....Всички говореха как БФБ е много подценена, ама не растяла заради институционални проблеми, заради ликвидността...“Отчетите им били напудрени!”
....
Ами това е проблема. Имаме малко количество инфхормация като голяма част от тях е откровено лъжлива. Но каква е отговорността на мениджмънта на кампаниите - ами нулева. Могат да си точат както си искат да си пудрят както си искат и всичко зависи от това колко им вярваш. А вярата е въпрос на религия а не на инвестиране - поне не нормален пазар. Колко осъдени мажоритари има тук, колко осъдени одитори.
Е ок ще каже някой ами то ина други места лъжат - е да но там има ликвидност. Като започнеш да се съмняваш и думкаш 200 бона на пазар и не ти пука защото цената едва ще мръдне.
Но как е в България. Колко от тези дето не могат да схванат как ликвидността влияе негативно са се опитвали да продадат акции на една компания за 200000 в момента в който са решили така и са успяли за минути без уговорки и без да променят цената.
При несигурна икономическа ситуация искаш да си запазиш опциите за бърз изход. Ако някой не иска това значи е много сбъркан. А бърз изход не означава да излизаш един месец от позиция и да бълваш глупости по форума че да се наловят достатъчно балъци да купуват.
Моят съвет е, ако някой има акции – да не ги продава и да не чака да купи други акции. По-скоро единствената причина за продажба е възможността за фалит. Хората да не се притесняват от ниските цени на активите. Това е точка от един цикъл и след няколко години нещата няма да са така.
а не е ли по-добре да се възползваш от цикъла, т.е. да купиш някъде около дъното и да продадеш някъде около върха и после пак и пак и да следваш циклите.
като казвам около дъното и около върха, нямам предвид да продадеш на софикс 1950, а 1800-1700-1600, та дори 1500.
Ами ти нали от 3г. чакаш цикъла.......той и Каролев умен като теб !
Коментар