Първоначално изпратено от Gaki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеВиж равновесие, имаш проблеми с вестибюларният апарат. Смени си ника, свали розовите очила и може да започнеш да печелиш.
Пишкунда, лайката си си обрал във вестибюла
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз печеля бе Петка, за разлика от теб...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТова твърдение влиза в остро противоречие със случващото се през последните 4 години! Не зная как може да е пред очите ти и да продължаваш да казваш на черното че е бяло?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеВиж равновесие, имаш проблеми с вестибюларният апарат. Смени си ника, свали розовите очила и може да започнеш да печелиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнениеСлед 3г. златото ще гони 3000$ за унция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИнфлацията е за тези който задържат по-дълго, а не за всички. Т.е. при умерена инфлация най-деструктивното и въздействие е върху дългосрочни спестявания с ниска доходност - като депозитите. ДЦК при липса на ликвиден вторичен пазар също - а това за съжаление ее факта в България. Златото и среброто също не предпазват от инфлация в България, защото на тях всъщност им въздейства инфлацията в основните им пазари, а не нашата собствена. Като носят и много повече негативи от инвестирането в нещо което носи доход - като акции или недвижими имоти. Златото и среброто носят само разходи в дългосрочен период. И непредпазват от нищо.
Единствения начин да се предпази човек от инфлация в дългосрочен срок е като държи активи чиято стойност нарастват заради самата инфлация. А това са акции и недвижими имоти. Негативите са ако в цените им вече е била отразена значителна бъдеща инфлация и доходи, които всъщност са се оказали неправилно оценени. Това според мен се случва на пазара на недвижими имоти в България. НИ са предпазвали от инфлация прекалено добре до 2007 - и това ще се отрази сигурно на следващите им поне 10 години. И остават едни акции. И те се надуха но след това се сринаха много повече. Ако и НИ се бяха сринали с 90% в цените и тях щях да ги смятам за добра алтернатива.
Така че това е положението иска или не ако човек иска да си запази шанса да не губи реално спестяванията се налага да влага в акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМозък, златото нарастна не заради инфлацията, а заради страха. А страха не може да е вечен. И заблудените овце които не знаят друго нещо освен, злато, депозит и НИ, за това са овце защото са за стригане. Сега както е 1500 долара съвсем спокойно след три години може да е 300 долара.
Между другото от пролетта на 2009 аз съм 150% нагоре от акции, от злато щях да съм 50%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕдинствения начин да се предпази човек от инфлация в дългосрочен срок е като държи активи чиято стойност нарастват заради самата инфлация. А това са акции и недвижими имоти.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеИма пряка зависимост между моята доходност /земята/ и инфлацията - т.е. - по-ляма инфлация - по-голяма доходност. При твоя случай няма такава зависимост, за това ти се дава този пример
В БГ има около 60% пустеещи земеделски земи. Това е показателно, колко много земя чака да бъде обработвана, а няма мераклии за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеГолеми глупости си написал.
Ако беше продал акциите си преди 3 години,
и беше купил злато, сега нямаше да пишеш простотии по форумите.
Между другото от пролетта на 2009 аз съм 150% нагоре от акции, от злато щях да съм 50%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИнфлацията е за тези който задържат по-дълго, а не за всички. Т.е. при умерена инфлация най-деструктивното и въздействие е върху дългосрочни спестявания с ниска доходност - като депозитите. ДЦК при липса на ликвиден вторичен пазар също - а това за съжаление ее факта в България. Златото и среброто също не предпазват от инфлация в България, защото на тях всъщност им въздейства инфлацията в основните им пазари, а не нашата собствена. Като носят и много повече негативи от инвестирането в нещо което носи доход - като акции или недвижими имоти. Златото и среброто носят само разходи в дългосрочен период. И непредпазват от нищо.
Единствения начин да се предпази човек от инфлация в дългосрочен срок е като държи активи чиято стойност нарастват заради самата инфлация. А това са акции и недвижими имоти. Негативите са ако в цените им вече е била отразена значителна бъдеща инфлация и доходи, които всъщност са се оказали неправилно оценени. Това според мен се случва на пазара на недвижими имоти в България. НИ са предпазвали от инфлация прекалено добре до 2007 - и това ще се отрази сигурно на следващите им поне 10 години. И остават едни акции. И те се надуха но след това се сринаха много повече. Ако и НИ се бяха сринали с 90% в цените и тях щях да ги смятам за добра алтернатива.
Така че това е положението иска или не ако човек иска да си запази шанса да не губи реално спестяванията се налага да влага в акции.
Големи глупости си написал.
Ако беше продал акциите си преди 3 години,
и беше купил злато, сега нямаше да пишеш простотии по форумите.
Коментар
-
аман вече с тези депозити ...
фори не разбра ли, че само 2008 беше добра за държане кеша на депозит.... и като казваш 4 години ...разправяй ги тези врели некипели на хората, които началото на 2009 пълнеха пиб на 1,15 или хим на 1,20 или софарма под 3 или или или... виж къде са цените сега и стига си се перил с мизерна лихва, която едвам покрива инфлацията.
успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе знам с кого си водил разговор за депозити, но се вижда че нищо не си разбрал... Кога най после ще разберете, че инфлацията е не само за тези които имат депозити. Инфлацията е за всички които отиват до магазина за да си купят нещо. Ти като си се ушил в акции да не би да пазаруваш от магазини на Луната, където няма инфлация?!?!
Коментар
Коментар