IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как да ви кажа. Днес сутринта се заложих на 3 позиции като 1-2 оферта. Въпреки спада така и не ми продадоха. Добри позиции явно

Коментар

• Продигал, фундамента и сентимента рядко са в равновесно състояние във всеки един момент (оттам и възможността за арбитраж). Преди месец-два имаше относително много подценени акции и много страх, миналата седмица имаше много надценени акции и много еуфория. Сега системата се ребалансира към еквилибриума.

В същото време не е правилно да се правят общовалидни изводи и прогнози за всички акции, защото в зависимост от текущата и прогнозираната разлика между своите цени и фундамент те вероятно ще имат различно поведение.

При едни е нормално да има краткотрайна корекция и после отново ръст, при други - по-дълбока корекция и задържане на достигнатите ценови нива, а при трети - по-скоро задържане на текущите нива и относително по-плавни ръстове.

Въпрос за доста милиони е коя акция от кои ще бъде
      Както и къде ще влиза/излиза някой по-голям играч
      Или мажоритар ще увеличава фрийфлоута или капитала
      Last edited by Valuator; 07.02.2011, 19:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
        Лалке, лалке, самовлюбена лалалджийке
        Защо си мислиш, че някой го интересува мнението на самодоволна кресла и 300-та лв ръст на нейния портфейл

Корецията е логична, защото ръстовете на цените на повечето акции в индексите вече не са адекватни на измененията в техния фундамент (с изключение на вездесъщия и всемогъщ Тимипорт) Затова в четвъртък и петък продаваха интелигентните спекуланти днес - благоразумните а в следващите дни може би ще видим и паникьосаните
        М че как, а купуваха марсианците и неблагоразумните. Ще видим на какво викате фундамент, ако ти си прав п/е няма да намалява или цените няма да растат.

Коментар

• Здравей, Корки. Добре е, че прие съветите за известно време да не осеняваш форума с безкрайните си и безмислени тиради. Не съм си променил мнението, само го допълних и не се притеснявам от напомняне - само гледай цитата да е точен, а не пак да е свободно съчинение. Между другото, как е любимата ти българска акция Еврохолд? Там май нямаш голямо желание да ми напомняш мненията.
          Last edited by Valuator; 07.02.2011, 18:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
            Не разбирам от техника но не я отричам.На движение от 20% за 3 седмици е логично корекцията да около 8-12% за 1 седмица.А може би движението нагоре още да не е приключило и днес просто да са прибирали печалби.
            Пазарът се движи от фундамент - особено такъв като българския. И още повече от сентимент - ама в случая е пунта мара сентимента вече хахахаха

Коментар

Не разбирам от техника но не я отричам.На движение от 20% за 3 седмици е логично корекцията да около 8-12% за 1 седмица.А може би движението нагоре още да не е приключило и днес просто да са прибирали печалби.
              Ще видим, за мен изглежда че цялото движение всъщност обхвана малко на брой позиции. Тези позиции са още на над 40% от нивата си преди ръста. Ако приемем че е прибиране на печалби и че големите купувачи ще си траят докато корекцията не свърши то и при 20% ръст на тези позиции има стимул за продажба.

А ако приемем че всъщност целия ръст се дължи на големи купувачи влезли на юруш, то настоящия ръст може да коригира и в цялост.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Ако е техника, едва ли ще спре 8.7% под върха. То и ако не е шанса да се спре точно пък днес не е кой знае колко висок. Консолидация се получава в спокойно време, след завършено движение, а на мен ми изглежда, че корекцията едва започва. Но може би само ми се струва така.

Коментар

• Браво много добре казано

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator Разгледай мнение
                    в четвъртък и петък продаваха интелигентните спекуланти днес - благоразумните а в следващите дни може би ще видим и паникьосаните

Гено,докато реша да те цитирам и ти два пъти си променяш мненията

И все пак, преди да го направиш за трети път, ще те цитирам, за да може в близките дни да ти припомня този опит за спекулантска мъдрост

И да не забравя да те поздравя с новите прекрасни нива на Дау....

"Nothing shakes the faith of a true believer."

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                      Дишай дълбоко, що касае лалка, нищо не ти е ясно.
                      Нямам заслуга за това,че на кудкудяка пипето му е късо и не сече.И как да се сетят кога и какво е казала Lalka.Ще пошумят малко като разтревожени мисирки,преди да чуят задаващия се вълчи вой.
                      Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                        И защото не можаха да напазаруват колкото искаха, за това ли се юрнаха пак да продават?

И как си представяш световните индекси да падат , а местните БГ индекси да растат? Не че има някаква корелация де....
                        Много елемантарно го обяснявам - спекулантите си търсят място за печалба- като решат, че там където са в момента намаляват шансовете за по-големи движения от които да печелят си търсят друго място.Надуха борсите в Азия,САЩ,БРИК до рискови нива,същото важи още повече за суровините,петрола,металите и сега трябва да излизат от там и да влязат някъде.Парите никога не спят.Кой е следващият балон за надуване?Защо да не са нисколиквидните източноевропейски борсички като нашата,които още не са наваксали?

Коментар

• Лалке, лалке, самовлюбена лалалджийке
                          Защо си мислиш, че някой го интересува мнението на самодоволна кресла и 300-та лв ръст на нейния портфейл

Корецията е логична, защото ръстовете на цените на повечето акции в индексите вече не са адекватни на измененията в техния фундамент (с изключение на вездесъщия и всемогъщ Тимипорт) Затова в четвъртък и петък продаваха интелигентните спекуланти днес - благоразумните а в следващите дни може би ще видим и паникьосаните
                          Last edited by Valuator; 07.02.2011, 18:03.

Коментар

Днес корекцията е техника според мен.Просто тест на ниво.Не че разбирам от ТА-просто така си мисля.Утре и тази седмица ще консолидираме а после при неминуемата корекция в САЩ и Европа ще растем яко.Едно да е ясно - миналата седмица пазаруваха чужди спекуланти и не успяха да купят колкото искаха.
                            и аз смятам, че не можаха да захапят толкова колкото бяха решили, а цените отидоха доста надоре и сега бият леко отбой за да тръгнат панкьорите да продават и после да им отрежат главите през кръста

Коментар

Днес корекцията е техника според мен.Просто тест на ниво.Не че разбирам от ТА-просто така си мисля.Утре и тази седмица ще консолидираме а после при неминуемата корекция в САЩ и Европа ще растем яко.Едно да е ясно - миналата седмица пазаруваха чужди спекуланти и не успяха да купят колкото искаха.
                              Ако е техника, едва ли ще спре 8.7% под върха. То и ако не е шанса да се спре точно пък днес не е кой знае колко висок. Консолидация се получава в спокойно време, след завършено движение, а на мен ми изглежда, че корекцията едва започва. Но може би само ми се струва така.

Коментар

И защото не можаха да напазаруват колкото искаха, за това ли се юрнаха пак да продават?

И как си представяш световните индекси да падат , а местните БГ индекси да растат? Не че има някаква корелация де....

Коментар

X