IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM) - архив до 01.09.11 (тема 2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от asentas Разгледай мнение
    За първи път се включвам в Вашите писаници. Искам да кажа на този изрод VMANKOV, че клетвите му могат него да застигнат, тъй като пише и коментира неистини. А колкото до изплатените от Вашите фантазии пари:
    1.Господа олигофрени откъде да дойдат тези пари, като от 21.05.2010г нищо в Кремиковци не работи?
    2.Посочените производства получават парите си от СИ Банк а не от Райфайзен банк имам предвид СДП и ЦПМО.
    3.Аз не съм като Вас да се крия кой съм, а съм си сложил и снимката и потребителско име като моето лично. Така че ако някой ме познава и иска да узнае нещо наистина вярно за Кремиковци да ми пише, пък аз ще реша дали да Ви отговоря.
    продадохте ли Марикостиново?

Коментар

• За първи път се включвам в Вашите писаници. Искам да кажа на този изрод VMANKOV, че клетвите му могат него да застигнат, тъй като пише и коментира неистини. А колкото до изплатените от Вашите фантазии пари:
      1.Господа олигофрени откъде да дойдат тези пари, като от 21.05.2010г нищо в Кремиковци не работи?
      2.Посочените производства получават парите си от СИ Банк а не от Райфайзен банк имам предвид СДП и ЦПМО.
      3.Аз не съм като Вас да се крия кой съм, а съм си сложил и снимката и потребителско име като моето лично. Така че ако някой ме познава и иска да узнае нещо наистина вярно за Кремиковци да ми пише, пък аз ще реша дали да Ви отговоря.
      asentas

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
        Клетвата е такава: свещи за децата си да купува с моите пари! Пожелавам му го; и не само на него.

Таке де, ако ще кълнеш, нека да е като хората.
        Ами с моите пари, бая свещи ще си купуват - имам да взимам 14300 лв. )))

Коментар

• Говори се, че са изплатени обезщетения на работници, които взимаха заплати през Райфайзен банк - основно Скрапоцех, Стоманата, Рудника. Някой да има някаква информация?

Коментар

• Първоначално изпратено от engenering Разгледай мнение
            Последно,кое е вярно?Никой ли не може даде еднозначен отговор?
            КТ чл.358
            3. 3-годишен - по всички останали трудови спорове.
            (2) Сроковете по предходната алинея започват да текат:
            1. за искове за отмяна на дисциплинарни наказания и за изменение на мястото и характера на работата
            - от деня, в който на работника или служителя е била връчена съответната заповед, а при искове относно
            прекратяване на трудовото правоотношение - от деня на прекратяването;
            2. за другите искове - от деня, в който правото, предмет на иска, е станало изискуемо или е могло да
            бъде упражнено. При парични вземания изискуемостта се смята настъпила в деня, в който по вземането е
            трябвало да се извърши плащане по надлежния ред.
            (3) Срокът по ал. 1 не се смята пропуснат, ако преди изтичането му исковата молба е подадена до
            некомпетентен орган. В този случай исковата молба се препраща служебно на съда.
            Безплатно производство по трудови дела
            Чл. 359. (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) Производството по трудови дела е безплатно за работниците и
            служителите. Те не плащат такси и разноски по производството, включително

Коментар

• Последно,кое е вярно?Никой ли не може даде еднозначен отговор?

Коментар

• Но вземанията на работниците са служебно вписани от синдика.

Коментар

• От момента ,от който са станали дължими.

Коментар

• Ще попитам нещо сериозно и очаквам сериозен отговор от хора,които са запознати с материята.От кога тече 3 г срок,през който трябва да се предявят претенции за неизплатените заплати?От момента,в който са станали дължими или от момента на прекратяване на взаимоотношенията с работодателя?

Коментар

• Първоначално изпратено от eva197 Разгледай мнение
                      има ли някой който да си е взел парите от кремиковци,след като ги е осъдил
                      Чувал съм, че много хора и фирми (повече фирми) са го правили - но преди несъстоятелността. Процеса бил прост: 1. Осъждаш Крем; 2. Вадиш изп. лист; 3. Намираш Б. Б. (не премиера) и отиваш при него с документите; 4. Договаряш с него между 30 и 50% отстъпка от дължимото; 5. Договаряш с него да му дадеш половината от това, което ще вземеш; 6. Получаваш парите и т.н..

Коментар

• стари вземания

има ли някой който да си е взел парите от кремиковци,след като ги е осъдил

Коментар

• Облигационерите на Кремиковци Ад сигурно са били излъгани от Прамод Митал с някоя завишена оценка на активите с която е обезпечен заема.

В България някои хитри мажоритари правят същото за да теглят заеми и да завличат банките после. Методите са най-различни.

Предпочитем да не ги цитирам щото може да се отвори цяла тема. А пък за можоритари които източват дружествата и се чудят как да окрадат акционерите може да се напише цял роман.

Ето ви нещо грозно което ми направи впечатление днес:

Деспред Ад излиза на загуба през 2009-та с около 10 милиона.

Други разходи 10183
                          В други разходи са включени обезценка на непотвърдени дебиторски вземания в размер на 4 920 хил.лв. и отписани съдебни и дебиторски вземания с изтекъл давностен срок в размер на 5 209 хил.лв.

Навремето Деспред продаде дела си в СИБАНК и реализира печалба от над 4 милиона. През същото време други вземания се увеличи.

С две думи вместо реално парите да влезнат в дружеството те отиват в други вземания изтича срока на вземането и за акционерите една студена вода.

Катекс Ад също продаде дела си от СиБАНК и реализира голяма печалба и там тея пари са в други вземания правете си сметката какво може да стане и там.

Деспред и Катекс доколкото знам са на Цветелина Бориславова.

Не искам да казвам къде още на борсатя е мажоритар и какво може да се случи там.

Четете балансите много внимателно щото аман от мажоритари.
                          Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от spring
                            Нали не твърдиш, че облигационерите са глупаци и наивници? Най-вероятно става дума за хора на много високо ниво, така че надали не си преценяват постъпките.
                            Абсолутно видно е, че облигационерите са тъпи като галоши

Нямам нищо против Кремиковци даже го подкрепям но заем на Прамод Митал не се дава НИКОГА.

Прамод Митал има история на фалити на дружества която е публично известна преди Кремиковци.

Глупави глупави глупави облигационери
                            Не е препоръка.

Коментар

• Облигационерите сами са си виновни. Аз не бих взел облигации на мажоритар като оня хитър циганин Прамод Митал. Кой разумен човек би? Както и не бих купил акции каквито и да било на мажоритар като Валентин Захариев.

Изобщо недопустимо да вземеш подобни облигации и то за стотици милиони. Облигационерите да си сърбат попарата.
                              Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от spring
                                Звучи логично - десет на сто от стартовата цена, както и да я калкулираме, си остават 10%, много над който и актив да се сетите (май само с изключение на Разливката); и да предложа - хора, но не бързайте да се предоверявате на нещата, които четете из медиите, щото и те ги цапотят едни, та не е за разправяне;
                                прост пример в тази връзка: "С обезпечени вземания са първи ред кредитори

Това е фирмата, попечител на облигационния заем на комбината, а главницата на нейното вземането е 698 млн. лева. Обезпеченията є са доменно и коксохимическо производство и непрекъснатата разливка. Сред тези кредитори са бившият собственик "Арсерол Митал", която е изкупила вземане от Черноморска банка, обезпечено с линията за горещо валцуване." /"Монитор"/.
                                698млн. лв всъщност е главницата плюс дължимите лихви. Обаче облигационерите са се съгласили да отпишат 75% от това вземане (защото знаят, че е нереално да си върнат сумата) и сега очакват да получат 174.5млн. лв.
                                Пазарът обаче оценява, че и това е много и едва ли ще се вземат 212млн. лв за Кремиковци (174млн. лв за облигацията и 38млн. лв от АрселорМитал) и за това облигациите търгуват много под тази цена. Ако беше просто въпрос на време, щяха да да търгуват на 24 цента за долар и при продажбата да се качат до 25. Ама те последно са се търгували под 15. Реално пазара очаква за КРЕМ да се вземат не повече от 130млн. лв.

Коментар

Working...
                                X