IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
    Няма нужда да ни водиш. На 17 лв. и сами ще отидем.
    Мисля си и се надявам, че никой от днешните участници в този форум няма да чака и държи Хима до 17 лв. Може би това е работа за следващите участници...........
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Привет Иван,
      както винаги точен в анализа - комплимент.
      Данните винаги са си данни, но не пропускай и по-малките графики за обемите. Според мен те дори са по-съществени ...
      Правят впечатление двете зелени стълбчета и ръстовете над тях.Видно е ,че при първото ръстът е по-голям и по-стръмен и след това спад, а при второто/сегашното/ ръстът не е толкоз драматичен .
      Ами няма и как да е - просто са 6 Милки т.е. почти два пъти повече от преди...Затова си мисля ,че спадът ще бъде не толкова стръмен ,но може би по-продължителен ...

Та според мен и сегашният купувач на Милката ще иска да си я продаде , но това не е просто Милка ,а си е направо Тоблерон ....

Успех

А това за чесането на езиците - си 100% прав.Та не им се връзвай много на приказките , кой продавал и кой не ...
      не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
        Ванка, как ще дадеш курбан на такава смешна цена бе брат !?!? Ние тук толкова изстрадахме, че не може да си позволим да черпим на 2,2 лв.
        Аз на 7 лв. ще направя банкет на вилата, която ще е готова дотогава. А на 17 лв. ви водя целя форум директно на Малдивите, където ще ни чакат 50-ина таитянки и 3 кг. от специалната селекция на дон Пабло Ескобар, да се свети името Му.
        Няма нужда да ни водиш. На 17 лв. и сами ще отидем.
        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
          При трайно покачване над 2.20лв. за една акция ще дам курбан
          Ванка, как ще дадеш курбан на такава смешна цена бе брат !?!? Ние тук толкова изстрадахме, че не може да си позволим да черпим на 2,2 лв.
          Аз на 7 лв. ще направя банкет на вилата, която ще е готова дотогава. А на 17 лв. ви водя целя форум директно на Малдивите, където ще ни чакат 50-ина таитянки и 3 кг. от специалната селекция на дон Пабло Ескобар, да се свети името Му.
          Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• На горната графика се вижда... ами общо взето нищо, но с тенденция да е надолу, тъй като имаме стабилна съпротива при 2.20лв. за една акция, а и вече наблюдаваме няколко сесии под SMA-10, че и под SMA-30.

На горната графика се вижда стабилна съпротива и никакви индикации за пробив нагоре.

=== === ===

Аз не разчитам само на технически анализ. Това е по-скоро помощното ми средство, за да преценя накъде духа вятърът, а не за да преценя кога е най-подходящото време за вход/изход. В момента мисля, че ще има промяна в посоката на вятъра и той ще задуха в посока югоизток. Може да съм прав, може и да не съм.
            Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
              ПичУи, аз пък имам малко по-различно мнение. Който е бил на зор да купи - вече си е купил. А и графиката ми говори, че тук пробив нагоре скоро няма да има. За да има смисъл да говорим за каквото и да било движение нагоре, първо трябва да видим поне две поредни сесии, в които минималната цена за деня да е на ниво над 2.20лв. за една акция.

Още е рано да се каже с голяма точност, но при текущото положение аз съм по-скоро негативно настроен и залагам 60:40, че до края на седмицата ще видим спад около, а може би дори и под 2.00лв. за една акция. Това въобще не е хубаво, тъй като според моята графика 2-та лева от ниво на подкрепа ще станат ниво на съпротива и това ще продължи докато продавачите не се уморят.

Накратко:
              • Няма място за излишни коментари в диапазона межди 2.00лв. и 2.20лв. за една акция.
              • При траен спад под 2.00лв. за една акция (поне 2 поредни сесии с максимална цена под 2.00лв. за една акция), това ниво ще се превърне в ниво на съпротива за неизвестно дълъг период.
              • При трайно покачване над 2.20лв. за една акция (поне 2 поредни сесии с минимална цена над 2.20лв. за една акция) ще дам курбан, тъй като според графиката няма очевидно ниво на на съпротива преди 3.00лв. за една акция, а най-близкото голямо съпротивление се очаква да бъде на ниво около 3.50лв. за една акция.

Ако някой търси препоръки - да пита майка си, защото тя винаги знае най-добре! Аз тук не препоръчвам на никого нищо...
              Колега стига с този технически анализ..... Хвани бъдещето...... Но за съжаление си прав..... Големите сделки ще минат в този диапазон...., може би и отдолоу..... И те подкрепям..... Но за да купят ще оберат продавачате, които ще се накешат и след това нагоре.....И след това дребосъците ще са ок...... Освен технически анализирай и други финансови историйки по отчета и вариантите за оценка на акцията. не изпускай дъщерите и следвай теоритечните варианти за оценка на акция.... Освен това БГ даде сигнал вече на институциионалните междунардни ......, дал господ да дойдат през тези седмици и дадат сигнала..... Мамка му мой близък преподава технически анализ.... Много го уважавах при валутната търговия.....- В БГ не работи....., въпреки че често ще изкарате графики, с които ще ми докажете, че работи.... Забравете това е БГ.

А за диапазоните отново те подкрепям . Прогнозирах 2.05 и 2.20, което вече се случи. падна до 2.05 и нещо и сега се върти там.... Казах също че ако падне под 2.05 ще е страшно и някои ме оплюха...... Но това ще е за кратко.....
              Мамка му май си прав говорим едно и също....., но по различни версиии на анализ.....
              Last edited by brokerandtrader111; 24.02.2014, 19:23.

Коментар

• Ванчо, ми дай да я видим тая графика!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Споко пичУи, сега чужденците като се успокоят за Украйна, пак ще погледнат и насам. А решат ли да купуват на БФБ, тук е фаворита им
                  БГ институционалните нека си помпат групата на Стара планина - вдигайки оценките там, тук ще излеждаме все по-евтини... отделно че наливат пари на пазара които в един момент като тръгнем пак, ще налазят и тук

А от мен не очаквайте да купувам. Аз съм си свършил работа когато е трябвало .. и репа обилно съм направил за да заредя до горе на 1,15 ... сега има достатъчно които да поемат щафетата... аз само ще им давам акъл отвреме-навреме
                  ПичУи, аз пък имам малко по-различно мнение. Който е бил на зор да купи - вече си е купил. А и графиката ми говори, че тук пробив нагоре скоро няма да има. За да има смисъл да говорим за каквото и да било движение нагоре, първо трябва да видим поне две поредни сесии, в които минималната цена за деня да е на ниво над 2.20лв. за една акция.

Още е рано да се каже с голяма точност, но при текущото положение аз съм по-скоро негативно настроен и залагам 60:40, че до края на седмицата ще видим спад около, а може би дори и под 2.00лв. за една акция. Това въобще не е хубаво, тъй като според моята графика 2-та лева от ниво на подкрепа ще станат ниво на съпротива и това ще продължи докато продавачите не се уморят.

Накратко:
                  • Няма място за излишни коментари в диапазона межди 2.00лв. и 2.20лв. за една акция.
                  • При траен спад под 2.00лв. за една акция (поне 2 поредни сесии с максимална цена под 2.00лв. за една акция), това ниво ще се превърне в ниво на съпротива за неизвестно дълъг период.
                  • При трайно покачване над 2.20лв. за една акция (поне 2 поредни сесии с минимална цена над 2.20лв. за една акция) ще дам курбан, тъй като според графиката няма очевидно ниво на на съпротива преди 3.00лв. за една акция, а най-близкото голямо съпротивление се очаква да бъде на ниво около 3.50лв. за една акция.

Ако някой търси препоръки - да пита майка си, защото тя винаги знае най-добре! Аз тук не препоръчвам на никого нищо...

Коментар

• Понеже гледам че думите ми са изопачени, да уточня - не продавам, твърдо ХОЛД съм!
                    Мнението ми е че акцията трябваше да е вече над 3 лв. при тези нива на Софикс, но то не е кашкавал да го отсечеш и премериш пазара прави и аномалии и нашата задача е да се възползваме от тях

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                      Демек, Батята продава, а ти купуваш и това се случва след няколко дни, така ли?

Това се казва подкрепа за екзит, душа човек си
                      Може би да, но нека гледаме мача....., но това за мача или за форума е....Нека да има майтап, вече е уиски време....Нали гледаме мача и от време на време пускаме резервни играчи, или играем със своите..... Токущо ми контузиха вратаря....... Имам рзервен нападател, но не и вратар.... Как да спася мача през оставащте 45 мин. естествено пускам нападатели....Е така е във футбола често биеш център но до 90-тата минута остава надеждата..... Хубавото е че мача тук не е 90 мин..., а се играе по времето на всеки.... Халф иеар, целегодишно или до следващите олимпийски игри....Освен това вече заложих, че при домакинския България ще бие Хърватска на футбол, и ще сме равен с Италия.... Класираме се...
                      Last edited by brokerandtrader111; 24.02.2014, 18:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        ++
                        Точно същото си го мислех и аз миналата седмица като гледах как помпят Старата и Хиката до безобразие.
                        На техния фон наистина тук става все по безобразно евтино
                        Все пак през последните седмици е много по-приятно да си акционер в групата на Стара планина. Продаължават ли с това темпо другата седмица може и да не съм акционер.

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                          . Аз ще имам готовност да те подкрепя с излизането, но след няколко дни.....
                          Демек, Батята продава, а ти купуваш и това се случва след няколко дни, така ли?

Това се казва подкрепа за екзит, душа човек си
                          Last edited by DidoDinev; 24.02.2014, 18:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Споко пичУи, сега чужденците като се успокоят за Украйна, пак ще погледнат и насам. А решат ли да купуват на БФБ, тук е фаворита им
                            БГ институционалните нека си помпат групата на Стара планина - вдигайки оценките там, тук ще излеждаме все по-евтини... отделно че наливат пари на пазара които в един момент като тръгнем пак, ще налазят и тук
                            ++
                            Точно същото си го мислех и аз миналата седмица като гледах как помпят Старата и Хиката до безобразие.
                            На техния фон наистина тук става все по безобразно евтино

Коментар

• Браво Батя, ти си супер..... Аз ще имам готовност да те подкрепя с излизането, но след няколко дни..... Въпреки че не съм краткосрочен ще се опитам за седмица две да направя нещо ипосле идвам при теб, независимо от цената....
                              Last edited by brokerandtrader111; 24.02.2014, 18:00.

Коментар

• Споко пичУи, сега чужденците като се успокоят за Украйна, пак ще погледнат и насам. А решат ли да купуват на БФБ, тук е фаворита им

А от мен не очаквайте да купувам. Аз съм си свършил работа когато е трябвало .. и репа обилно съм направил за да заредя до горе на 1,15 ... сега има достатъчно които да поемат щафетата... аз само ще им давам акъл отвреме-навреме

Коментар

Working...
                                X