IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Интересно какво е по различно спрямо новаците.
    Или по ценното като научено дето може да предложите ?
    Щот имам чувството че единственото е да кеширате всеки 10-15% профит, сакън да не падне пак 80% като тогава..
    Ами 5 лв плюс СЕГА ,са повече от хиляди минус и надежди за земен рай през 2020 г. г....

Коментар

Щот имам чувството че единственото е да кеширате всеки 10-15% профит, сакън да не падне пак 80% като тогава..
      Не ти пожелавам тръпката от това да виждаш как парите, изкарани с някакво усилие, ти изтичат между пръстите. Опит си е и още как...

Коментар

Що се шегуваш с батковците .... без вазелин
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Не е толкова важно на какво нищо ще кешираш печалбата, а на какво ниво ще спреш загубата. Damage control-ът е важен, а единственият начин да се научи човек е с много опит. Ето тук старите пушки могат много да помогнат на младите пищови като споделят наученото!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
            Тези, които сме преживели срива от 2007 имаме малко по-различно мислене от другите (според мен).

Коментар

• Първоначално изпратено от ALEX_D_GREAT Разгледай мнение
              Руската, китайската, японската - така и не разбрах какво е твоето мнение за нещата, които се коментират. Все пак доста достолепно е да минеш през темата, да зашиеш три изречения, да кажеш, че се забавляваш и да пожелаеш успех, но така и не разбрах на какво се забавляваш и какво мислиш за позицията. Ще се радвам ако благоволиш да споделиш.
              Алекс без да съм адвокат на когото и да било, няколко анализатори от водещите ИП се изказаха общо взето така, че ако настроенията се запазят каквито са в момента - и то даже каквито бяха преди скока от преди 2 седмици то тогава CHIM и CCB имат потенциала и ликвидността да са THE SHIT през 2014. Така че на 100% всеки купил тук иска да се качва. Отделно ако Фед запазят политиката си на вливане на ликвидност или просто казано печатането на доларес и купуването на акции с тях и цените продължат да се катерят, и нас няма да ни подмине вълната от тия доларчета и ще се накупят и БГ акции. Кои ще са тези хартии, ще си решават те, ние само се надяваме да не остане черния петър в нашите ръце. Остана ми 2008-ма и от тогава го държа, та така де.

Коментар

• Първоначално изпратено от ALEX_D_GREAT Разгледай мнение
                Руската, китайската, японската - така и не разбрах какво е твоето мнение за нещата, които се коментират. Все пак доста достолепно е да минеш през темата, да зашиеш три изречения, да кажеш, че се забавляваш и да пожелаеш успех, но така и не разбрах на какво се забавляваш и какво мислиш за позицията. Ще се радвам ако благоволиш да споделиш.
                Здравей,

Хубаво би било да вникнеш в написаното за кризите ..

Аз съм един от тези оцелели, които видяха как някои от акциите им се сриват с по 80%. Други като МОСТ, ХДПАТ /т.н. сини чипове/ и т.н. направо ни потопиха. И то защото част от портфейла го разкеших на време, но за друга реших че е супер балансиран и си го оставям.
                Също така познавам хора, които се набълбукаха с кредити, ипотекираха апартаменти, направиха репо на репото на репото на репото ...., има ли смисъл да казвам как и колко оцеляха последните години?!

Що се отнася до групата имам в три компании. В момента преструктурирам портфейла си и намалявам силно теглото и. Дългосрочно бих си оставил само привилигеровани и до някъде от банката.

През годините се нагледах на уникални "меринджейски" решения и риска не си струва!

Успех!
                Last edited by Konsultant; 22.01.2014, 12:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                  Aз съм на пазара от създаването на приватизационните фондове.

ПРЕЖИВЯХМЕ Руската криза, дали някой си я спомня?! Аз и бизнеса около мен оцеляхме, мислехме че сме научили уроците си, НО ....

Оказа се, че не бяхме изобщо готови за гобалната?!

Седя и чета редовно форума, рядко пиша, умишлено и ИСКРЕНО се ЗАБАВЛЯВАМ да чета коментари на голобради момчета за повечето от, които всичко което лети се яде през розовите очила. Но за сметка на това се изказват като последна истанция .. .

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                    Както преди време каза Батя, аз също имам да продавама на 2лв. на 3лв., на 4лв...
                    Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
                      Що, ти ли ще продаваш?
                      Както преди време каза Батя, аз също имам да продавам достатъчно количество акции на 2лв., на 3лв., на 4лв...
                      Last edited by ivandavidov; 22.01.2014, 12:00.

Коментар

След 5 минути от дясно ще се появят още "големи пакети".
                        Що, ти ли ще продаваш?

Коментар

• Aз съм на пазара от създаването на приватизационните фондове.

ПРЕЖИВЯХМЕ Руската криза, дали някой си я спомня?! Аз и бизнеса около мен оцеляхме, мислехме че сме научили уроците си, НО ....

Оказа се, че не бяхме изобщо готови за гобалната?!

Седя и чета редовно форума, рядко пиша, умишлено и ИСКРЕНО се ЗАБАВЛЯВАМ да чета коментари на голобради момчета за повечето от, които всичко което лети се яде през розовите очила. Но за сметка на това се изказват като последна истанция .. .

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                            Явно ''старите пушки'' сме малко
                            Тези, които сме преживели срива от 2007 имаме малко по-различно мислене от другите (според мен).
                            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Ами нормално е. Много хора фалираха или просто изгубиха интерес през 2008г. по време на големия срив. Това беше преди 5-6 години, така че от тогава до сега може би 50% от търгуващите на борсата са 'junior' играчи, които не знаят какво е позицията ти да падне с 80%.
                              Надявам се и никога да не разберем
                              Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
                                Втори човек тук в темата е на борсата от срива Излиза, че повечето на БФБ не преживели срива.
                                Явно ''старите пушки'' сме малко

Коментар

Working...
                                X